Преуспелите в Ca колко пъти сте бли на почивка?????????????

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

bateto написа:който бачка петък следобед му умирал началника. :D

:shock: аде бе. А кварталния :D?
bateto

Мнение от bateto »

а на кварталния тъщата :D
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

bateto написа:а на кварталния тъщата :D
Да бе да. И на баба Злата шурея :D
anju

Мнение от anju »

bateto написа:дайте да видиме кои професии и при какви обстоятелства изкарват тия пари
аз започвам така -освен шофьори и дюлгери за които не е нужна местна квалификация ,всички останали е задължително да минат през местни колежи или вузове или проф училища за да стартират на 15-16д
изключвам компютърджиите ,те нека да си замълчат ,за тях правилата на играта тук са други.
Xайде добави и счетоводители и химици а сигурно и още има нека се включат
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

anju написа:
bateto написа:дайте да видиме кои професии и при какви обстоятелства изкарват тия пари
аз започвам така -освен шофьори и дюлгери за които не е нужна местна квалификация ,всички останали е задължително да минат през местни колежи или вузове или проф училища за да стартират на 15-16д
изключвам компютърджиите ,те нека да си замълчат ,за тях правилата на играта тук са други.
:wave: None of the above.
anju

Мнение от anju »

beckythomas9 написа:
anju написа:
bateto написа:Xайде добави и счетоводители и химици а сигурно и още има нека се включат
:wave: None of the above.
Both of the above, and even more
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Бате, компютърджиите са най-добре платени в бг, но тук не се различават много от останалите професии. Ако е много добър, с опит, на синиър позиция, ще вземе 70 бона и нагоре, ако не - 40-55. Докато здравен работник започва на 55 още след колежа, след 5-6 години ще са 65. Електротехник, механик, газов заварчик с ред сийл не си мърдат пръста за под $30-35 на час. По-високо образованите - финансови анализатори, химици, биолози, фармацевти и др. сигурно не падат под 100к. За докторите и зъболекарите да не говорим, те под 200 не падат сигурно.
Циганите - на Сатурн !
anju

Мнение от anju »

Ако под компютърджии се разбира компютърна поддръжка може и да се хване някои за тези пари (особено ако е новопристигнал защо не), но ако се има пред вид програмисти заплащането е много над споменатото без даже да има senior tittle.
bateto

Мнение от bateto »

вие май не сте ми прочели добре въпроса или може би пък така да ви изнася :D
anju

Мнение от anju »

Аз ти посочих поне 2 други професии освен тази, за която каза да не се хващаме.
Ама за тях нищо не казваш което може би значи, че дори и ти не можеш да го отречеш или пък не си запознат.
monny

Мнение от monny »

anju написа:
де я видя тази работа за счетоводители без колеж, то и с колеж няма, ако имаш впредвид вкарване на данни в екселска таблиза това не е счетоводител
bateto

Мнение от bateto »

то даже и бгмонтреал не е с колеж ,а с университет за да стане счетоводител
anju

Мнение от anju »

Както обикновено може би ще получа подигравки като говоря за coop - но аз като ходих счетоводителите най-първи ги уредиха за work placement и даже някои от тях си останаха за постоянно после без да са направили никакво приравняване - направо пресни пресни от където са дошли.
Но българите са тежкари и за без пари не работят пък било и само за 3 месеца.
bateto

Мнение от bateto »

виж сега ,не може един българин или какъвто и да е имигрант заварчик специалист по наваряване с аргон да не мине през системата за да му признаят разряда.
сега не им обеснявай само ,че ги чакат от летището да им дадат едни 15-16д на час фор бегиниг само щото са били електротехници или автомонтьори в България. :wink:
anju

Мнение от anju »

Нищо не знам за тези. За други професии ти говорех.
Публикувай отговор