Канадско образование---работа?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
analgin
.

Re: към Батето.....

Мнение от analgin »

Beauty75 написа:Може и да ти е много, много смешно, Батето, но моята подготовка не е слаба, нито пък имам проблем с адаптацията, нито с двата езика...просто не мога да работя това което работех в БГ, за огромно мое съжаление...но да се клевети и цитира по този начин, да се плюе и да се говорят невероятни глупости..това е абсурдното! (знаеш кого визирам!)Някои хора са изтъкани и злоба и ненавист към околния свят...
А и както виждам, професори има много във форума, няма нужда аз да давам мнения! :)
Аз много пъти съм казвал тък, че имиграцията не е за всеки, а вие не ми вярвате. :wink:
ablood написа:Вместо да се чудиш дали ще се прецакаш и няма да можеш да прецакаш работата, спри да се връзваш на приказките на селските тарикати, ами си намери работа, плащай си данъците и бъди бял човек!
И стига с тези оправдания от рода на "няма работа", "не ми признават дипломата" и "не знам език". Работата няма сама да доиде при теб. Излез, търси, разпитай, давай обещания, но не си размахвай безсмислената хартийка от ГБ. Никой не го интересува какви си ги вършил в БГ. Всякакви тъпи, грозни и неграмотни цигани си намират работа без грам език. Ако си мислиш, че си по-зле и от тях...
За колата си ми още по-интересен. Не си решил изобщо вида, марката и модела, но вече си си избрал годината. При еднаква експлоатация една голяма кола или ван издържат няколко пъти повече години от някоя въшка.
Явно не искаш да си купиш кола според чергата си, а да претендираш сред подобните си, кой по-голяма работа е.
За това спрях да ходя на онези БГ чалга сбирки. Всякакви тънещи в мизерия социаладжии се фукат колко са напред...
Ако опиташ да разбереш какво е написал човека тогава ще си ОК . :lol:
bateto

Мнение от bateto »

Бюти ,ти ако наистина си бюти и нямаш проблем с езиците какъв ти е проблема .Където да се завъртиш навсякъде ще те вземат,тук тия качества не са от без значение и се ценят. :wink:
Beauty75

ах, пак Аналгин.....

Мнение от Beauty75 »

Аз много пъти съм казвал тък, че имиграцията не е за всеки, а вие не ми вярвате. Wink
:D
Ама защо, на мен ми харесва тук, вече свикнах, промених си мнението и се адаптирах...Е, има няколко черни точки, но няма нищо идеално на този свят! Аналгин, нали те помолих да не ме цитираш?

Ако опиташ да разбереш какво е написал човека тогава ще си ОК . Laughing
Прекрасно разбирам, уважаеми, няма нужда някой като теб да ми превежда.Имам малко бебче и за това не работя в момента :D
Единствено Времето знае колко велика е Любовта!!!
Beauty75

Бате, бате....

Мнение от Beauty75 »

Бюти ,ти ако наистина си бюти и нямаш проблем с езиците какъв ти е проблема .Където да се завъртиш навсякъде ще те вземат,тук тия качества не са от без значение и се ценят. Wink

:D Добре, ще се вслушам в поучителния ти съвет. Но нали знаеш, говоря по принцип, че на CV-то ти няма нито снимка, нито други данни....трябва да ме поканят на интервю и тогава----атака! :rotaeye:
bateto

Мнение от bateto »

ми направи си портфолио и го прилагай към СиВи-то,ама недей да лъжеш с мерките ,всичко както си е 90/60/88 и си наеми професионален фотограф,те знаят как да прикриват недостатъците. :wink:
Beauty75

Мнение от Beauty75 »

bateto написа:ми направи си портфолио и го прилагай към СиВи-то,ама недей да лъжеш с мерките ,всичко както си е 90/60/88 и си наеми професионален фотограф,те знаят как да прикриват недостатъците. :wink:
Наистина ме разсмя! :D :D :D
Но мисля, че темата се изчерпа, така, че спираме с глупостите,О.К?
bateto

Мнение от bateto »

щом си казала спираме ,обаче аз не знам ,от това по сериозен не могада бъда. :D
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

bateto написа:щом си казала спираме ,обаче аз не знам ,от това по сериозен не могада бъда. :D
Хубава тема, но очевидна. Най-хубавата работа и най-гадната такава се намира навсякъде, но в големите градове е в изобилие. Просто защото са големи. Всички имигранти хукват като луди към тях и настава една конкуренция за най-гадните работни места (повечето имигранти или са ниско квалифицирани, или имат проблеми със средата - нямат познати и история, или имат проблеми с езика. Понякога всичко едновременно). Цената на труда за тези позиции пада. За тези, които нямат такива проблеми (основно за родените тук), обаче, това е рай. Те кандидатстват и заемат по-престижни и по-платени позиции - държавната бюрокрация, мениджърски постове и др. без дори да се напъват особено. Два изолирани слоя.

Ако някой имигрант се докопа до втората категория работа е щастлив и нарича себе си успял. Ако ли пък не, започва да мрази и себе си. Също без основание.

Малките градове са по-канадски, по-"бели". Но имат проблем с престижните и по-платени работни места. Животът там е по-качествен или по-патриалхален, но трябва да биеш километри път, ако искаш някаква що годе приемлива, като доходи, работа.
Аватар
paparazzo

Мнение от paparazzo »

щом има вирус-махам го веднага...
Последно промяна от paparazzo на Нед Яну 27, 2008 9:57 am, променено общо 1 път.
-АЗ СЪМ ЗА КЮЧЕКА....
Аватар
troll

Мнение от troll »

Браво!
Красавиците се учат бързо как се цитира! :lol:
п.с. Не цитирам никой без позволение и не говоря за Beauty75!
M.Sc.

Мнение от M.Sc. »

Здравеи,

един малак трик искам да ти каза за да ти помогне поне малко. тои е- трябва да имаш агент в Емплоа Кебек. На този агент му казваш 4е, неможеш да си намериш и искаш субсидирашо писмо Lettre de subventione. В СИВИТО си пишеш 4е, притежаваш това писмо. С него Канада се задалжава за 6 месеца да плаша половината ти заплата. Другата е от работодателя. Канадците го знаят и ж много слу4аи помага. Дано да ти е на касмет!
Бади здрав!
Pravi tova koeto neiskash da ti napraviat!
vio

Мнение от vio »

Извинявам се за офтопика, но ме стресна малко снимката пусната от paparazzo
Не че строителството в БГ ме стряска - нагледал съм се на всякакви чудесии, но искам само да предупредя - като опитах да отворя снимката в по-голям прозорец ми излезе предупреждение от антивирусната ми програма за Троянски кон.
Не мисля че paparazzo го е пуснал нарочно този линк, просто внимавайте ако отваряте снимката. Това е.
Потребител
Местоположение: Канада, а след следващия референдум - в Свободен Квебек

Мнение от Потребител »

Относно снимката - преди 5 (ПЕТ !) години, една позната ми пусна същата снимка и поне тогава оригиналът бе - Турция (Измир). След толкова мотане из мрежата, няма начин да не са и закачили опашки.

Относно строителството в България - ако се спазват нормите, то би било по-добро от тукашното, поне в моите очи. Има и такова. За съжаление, неспазването на каквито и да било правила е най-практикувания спорт в милата Родина. Тукашното строителство е приемливо (но доста скъпо) единствено поради стриктното спазване на завишени норми. Няма как и да не е така, защото на инженери не може да се разчита особено. Въпреки оплакванията, почна да расте заплашително броя на имигранти практикуващи инженери, а и факта че не малко жени се пробват в тая област .... Жалко. Всъщност положението е изключително сходно с това в България - малко на брой и все по-възрастни инженери са наистина способни на добро проектиране.

Относно приемането в местната съсловна инженерна асоциация - наречена "ордер" - абсолютна лъжа е че всички дипломирали се са приети в нея. Най-малкото се налага да пуснат молба за приемане, а има и още няколко задължителни условия. Човечеца пуснал един цитат на английски по-горе явно не е много наясно с времената в макар и простата английска граматика.

Относно практикуването като стр. техник - също подобно на положението в Бг - от техник до техник има разлика от земята до небето. Има страхотен глад за добри техници, съответно заплатите на такива са често по-високи от на младши-инженери ( и то не с малко, често - с пъти). За съжаление новодошъл имигрант не може да бъде добър техник тук, даже ако ще да е бил гений в родината си.
Технолози тук са техници и с право - в Бг некадърните за конструктори и едва избуталите ставаха технолози - да се чудиш за къв им е било да учат висше (више :lol: )
Това което не ми харесва тук, е че инженерите са и търговци - през цялото време мислят за цени, а не за добра конструкция. Това е като лекар-администратор. Оставили са конструирането на нормите, софтуера и техниците, и ако един от трите фактора се издъни - лошо. Хубавото е че не се носи особена отговорност - като член на ордера си застрахован срещу собствената си глупост. Докато в Бг-то май единственото удовлетворение беше от добре свършената работа. Още имам 2 проекта неплатени от преди 7 години. А и като си помислиш, че в България каквото и да работиш, печалбата отива в престъпници, а в строителството май цялото финансиране е мафиотско, и ти се отщява..

А, забравих езика - и в ордера да ви вземат, с тоя акцент все ще ви подмятат насам-натам с дребни глупости, единствената полза за работодателя от инженер-емигрант е подписа под проекта - тоест главата в торбата и първи бушон.
Айде със здраве
Странджата

Мнение от Странджата »

Аааа , Изтребител , ти направо им разби координацията на интеграцията във ордеризацията бре брате , то излиза , че си е направо , набутвация :shock:
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

Потребител написа: Въпреки оплакванията, почна да расте заплашително броя на имигранти практикуващи инженери, а и факта че не малко жени се пробват в тая област .... Жалко.
След това изказване просто няма какво да говорим...... Не знаех, че инженерството е само за мъже (не че съм инженер), но е въпрос на принцип! Не зная в кой век живееш, но с това мислене явно си далеч от 21.....
Заключено