храната

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

Чили и 7Жоро очевидно не са в Кебек. Аз тук съм ял поне 4 вида страхотен хляб.

За кафето ми се смеят в офиса на гримасите. Пия само еспресо. И тази кафявата течност ми разказва играта. Слава богу в Монреал има кафенета дет прават човешко кафе. У нас съм на лаваца.

За другите неща Чили е права ... но съм ял и вкусни картофи само тва не ми са връзва с нейния експириънс.

За корите немога да кажа баници не точа :)
Но ся кат са прибера за коледа мазна баничка с боза как ша млатна малеиии.

Ама виж мастика има тва е добре :)
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Чили, или не знаеш от къде да пазаруваш или живееш на *** на географията, където няма нищо, ама то и в селската бакалия няма кой знае какво. :lol: Картофи по-вкусни от тези от ПЕЙ не съм яла никога, а аз картофи не обичам. Ориз има поне 10 вида, шашкам се като трябва да купувам. В общи линии единственото за което съм съгласна е бутер тестото, ама баба ти само бутер банички е яла, айде моля ви се, наблягайте на пържолите. :lol: С други думи, има всичко, просто човек трябва да се поразтърси. Да не говорим колко много нови и различни неща има на този хранителен пазар, не ви ли омръзна картофената яхнийка? :lol:
Let it go...
bateto

Мнение от bateto »

Наблягайте на шоколада и шкембе чорбата и си носете новите пулофери. :lol:
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Юкон голд картофите са по-вкусни от тези, които съм яла в бг. Оризът е толкова много видове, най-много до бг се доближава обикновения италиански на Юнико. Ние предпочитаме лонг грейн, тай или басмати - индийски или пакистански, лошото е че са 50 вида в китайския магазин, ( аз още ходя в един в мисисага, много си го харесвам, нищо че не живеем вече там) та се радвам като улуча същата марка следващия път ама карай :).
За но нейм е вярно естествено, единственото нещо което ми харесва е но нейм смес за палачинки :), много е добра, другите са разни напарфюмирани, а аз предпочитам солени палачинки и не си отиват много :) ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
7George

Мнение от 7George »

bateto написа:Наблягайте на шоколада и шкембе чорбата и си носете новите пулофери. :lol:
Бате, за тва позна 1 към 1, само това правим напоследък, кажи речи. Като минеш насам ела да те черпя една ракия или друго... :D
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

охо, и ти ли обърна ... лопатата.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ние поне в Монтреал във всеки супермаркет имаме хубав хляб на-различни видове от Примиер Муасон и други подобни хлебарници...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Reigne Margot

Мнение от Reigne Margot »

Аз вместо хляб си купувам багели
chili

Мнение от chili »

Скъпи съфорумци,
Не пиша от желание да бъда оборена, коментирана и т.н, а за да изразя гледната си точка, която винаги ще е субективна, защото е лично моя!
Много моля, ако имате ваши лични гледни точки да си ги изразите, а не да ползвате постингите ми за вдъхновение. Описвайте и давайте лични мнения на база на опита си, а не основавайки се на това, което съм написала. Нека малко лично творчество да има.
Не правете безкрайно досадни чат сесии, които разводняват темите и ги правят по сто страници.
Това, което ми харесва най-много тук е свободата да имаш собствено мнение. Постингите ми са израза на тази свобода, а коментарите ви опити за нейното ограничаване, като непрекъснато някой ми обяснява къде съм права и къде не. След като съм го напаисала така, значи така и мисля.
Картофена яхния не ям. Не мисля, че жена, която се самоопределя като дама, може да си позволи да обясни на някого, че живеел на село, на *** на географията. Колко оригинално.
Бате, не виждам какво точно те притесняват фигурата ми и това дали съм сексуално задоволена. Да се обсъждат физически белези е грозно, а за другото, просто думи нямам, то никога няма да те касае пряко.
Не ангажирам никого с менията си. Ще продължавам да пиша, когато мога и каквото сметна за добре.
Ако имахте какво да кажете, нямаше да обсъждате темата за кафето на няколко страници. Толкова е изтъркано и банално.
В супермаркета има Лаваца, край! Проблемът с кафето е решен.
Ще помоля останалите да ме извинят за отклонението, но почувствах вътрешна необходимост, тъй като не ми е приятно да ме обиждат. Бях се зарекла да не влизам в махленски спорове, но дори моето безгранично търпение се изчерпи.
Когато излизаме да се храним навън.
Най-популярното евтино заведение за хранене извън категорията fast food е бюфетът. Това са заведения от типа на сладкарница "Кристал", ако някой помни, но с по-голям избор. Понякога бюфетът е тематично ориентиран, но не винаги. Цените са различни. Не винаги ниската цена е равна на ниско качество. Най-хубавата китайска храна, която съм яла беше в един много евтин бюфет в индустриалната зона на Тампа. Струва ми се, че наличието на скариди в менюто е белег за по-висока класа на бюфета. Както при всяко заведение за обществено хранене, това дали е вкусно или не зависи най-много от готвача. Според мен повечето от нещата, който се предлагат са полуготови храни, които може да си купите в супермаркета и които естествено не стават за ядене. Колкото е по-малък бюфетът, толкова е по-голям шансът да попаднете на истински готвач и храна ,която не е приготвена от полуфабрикати. Това се разбира много лесно, защото има пряка зависимост. Колкото по-странно е ястието, толкова по-голям е шансът да е приготвено от готвач. Въпрос на търсене и експерименти. Дано да имате здрав стомах и мръсотията да не ви притеснява много, защото по тези заведения е много мръсно.
Fast food.
Идвайки в Квебек бях много любопитна коя е любимата им верига за fast food и попитах една от колежките си. Познайте какво ми отговори. Макдоналдс. Викам тая я знам дай нещо по-хубаво, а тя ми вика, че тази според нея била най-хубава. А сега де. В последствие се убедих в същото, въпреки, че има разни продукти на други вериги дето също са добри, но като цяло Макдоналдс ги бие всичките.
Не мисля, че човек може да яде повече от веднъж в седмицата подобна храна и за де не ми омръзва си позволявам да ям на такова място веднъж в месеца. Освен това бях разочарована, че по тези места също е мръсно, някакси свързвах Канада със стандарт на услугата, а се оказа, че това не е съвсем така.
Абсолютно категорично е установено, че ключова характеристика на индивидуалното благополучие е принадлежността към морална общност, усещането, че си ангажиран с нещо отвъд тебе, което придава социален смисъл на съществуването.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Чили един съвет, пробвай Ла Бел Прованс, според мен това е типично кебекарско заведение за бързо хранене :) Иначе фаст фуд, има много добро италианско във фуд корта на Саймънс на Сейнт Катрин - пекът цели сьомги - определено готвят по-вкусно от повечето италиански ресторанти...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
bateto

Мнение от bateto »

Чили нямам нищо против твоите форми и сексуалното ти задоволство.Обадих се само защото исках да ти бъда полезен. :wink:
Аватар
ZanzibarHero

Да живеят кръчмите и ресторантите ...

Мнение от ZanzibarHero »

Нямам смелост да рискувам с бюфет. Сигурен съм, че трябват много експерименти за да откриеш, чисто място с добра източна (китайска, тайванска, виетнамска или индийска) кухня. Понякога оглеждам по паркингите за петна от повръщано, за да си създам мнение за менюто, но причината може и да е от преяждане.

До момента не съм се хранил на бюфет. Предпочитам да ми сервират (един от малките моменти, когато канадец ме обслужва, а аз му плащам). Любими са ми Montana's Cookhouse, Red Lobster и Local Heroes. Винаги приемам храната с две бири - наливни.

Малък експеримент - Японска кухня. Два дена след това тренирах хранене с клечки по ръководство свалено от Wikipedia.

Не отказвам Ливанските дюнери и бургерите на McDonald's. Когато видях помпите за кетчуп в последния, от които можеш да наливаш колкото си искаш си казах - ето това е "Комунизъмът". Ако имаше още две помпи, от които да текат вино и ракия - можем да забравим за меда и маслото....

Голямото ми разочарование е Мексиканската кухня - в София съм поръчвал по добри ястия отколкото в Mexicali Rosa's
Аватар
Marto

Re: Да живеят кръчмите и ресторантите ...

Мнение от Marto »

ZanzibarHero написа: Голямото ми разочарование е Мексиканската кухня - в София съм поръчвал по добри ястия отколкото в Mexicali Rosa's
Mexicali Rosa е толкова мексиканска храна, колкото и Тако Бел. За София не знам, но мога да си представя, като се има предвид че в БГ томатийос или чилес анчо да речем просто не можеш да намериш. Да не говорим как кашкавала се използва на поразия в "етническите" ресторанти вместо кесо фреско/моцарела и дузина други вида.

Не се заяждам, ама ти ял ли си в автентически мексикански ресторант? (имам предвид дето 100% от персонала и 95% клиентелата не говори и бъкел английски)... щото аз в БГ автентична азиатска или латиноамериканска кухня не съм срещал, докато в Северна Америка поне има места където може да се намери -- Ню Йорк, Торонто...
bateto

Мнение от bateto »

Марто,автентичните мехикански ресторанти са доста по на юг от НЙС и То.и меко казано кухнята им е доста странна .
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

А от фаст фууд бъргерите МкД'с, и особено Биг Мак-а са ми най-гадните. Уопер-а на Бъргър Кинг, от друга страна, ей това има вкус на хамбургер. От канадските вериги -- Harvey's са много вкусни също.

A, KFC тука е безнадеждно поканатчено... ако имате ходене из Америката, пробвайте ги там, и особено гарнитурите, щото те са му майката...
Публикувай отговор