kalia написа:има ли някой информация как са минали днес някой от съфорумците на интервю.Това е доста важна инфо за такива като нас, който 2006 ще се печат на същият огън.СПОДЕЛЕТЕ
Моето интервю мина на 1 декамври.Успешно !
Всичко мина нормално.Мадам Хорнер е много мила и внимателна.Преводачката също е много симпатична и съпричастна .
Зная как се чувстават тези ,на които скоро им предстои интервю,затова ще се опитам да споделя как премина моето.
Всичко е по реда описан в предишните материали за интервютата:
1=образование -сътветно какво,колко години,къде,специалност ,включително каква е продължителността на основното.
2=допълнително обучение и курсове за квалификация-какво,къде и каква продължиделност
3=курсове-английски.френски-къде,колко часа
4=трудова книжка-пълна информация за професия,работно място и продължителност на стажа
5=какво зная за Quebéc -не забравяйте да понаучите повече за икономиката
6=защто точно Quebéc-изключително важно е отговорът да не стои като назубрен цитат от вестник ,а да звучи лично мотивиран
7=кога имам възможност да разговарям на френски в ежедневието си и с кого
8=какво точно гледам по TV5
9=зная ли добре английски-следва кратък разговор къде сам го учила колко време,и кой от двата езика владея по-добре
10=какво възнамерявам да работя в Quebéc
11=парите-колко,къде;има ли промяна в банката и стойностите на сумите при 2-те референции;ще използвам ли сумата за разходите по заминаването
12=имам ли приятели в Quebéc-желателно е да се представи декларация от приятел.за да не се лишите от въпросната 1 точка като мен
Ако има някаква настойчивост при изисканата информация за каквото и да е по време на интервюто тя е с цел за по-точен отговор и получаване на информация за психологическият статус на кандидата
Дано сам ви била полезна.Желая успех на всички,на които им предстои интервю!

Специални благодарности на моята учителка,която ме подготви за интервюто-Мария Моканова (Бургас ) и всички приятели,които ме подкрепяха !