Въпрос за социала

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
c200

Мнение от c200 »

aaa, за жената не отговарям, оправяйте се , живеем в свободна страна
ай наздраве!
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

и започна да се лее любоф ... със зелени букви :lol: :lol: :beer:
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

THC написа:и започна да се лее любоф ... със зелени букви :lol: :lol: :beer:
Започва да се лее бира...на кехлибарени струи... :D :D :D
Петък вечер е!!!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Aries

Мнение от Aries »

JOY написа:
between $12.81 and $22.18.
Това ми прилича на реално заплащане, че тук получавам инфо на месинджъра за 50 дол./час. :shock:

Да си дойдем на думата...Значи диплома от сежеп (колеж) и заплащане...3 пъти (почти) по-малко от това на батето... :roll: Мизерия или не, но това не са пари заради които си струва да се емигрира...Поне не и за мен... :roll: Всеки си има собствени изисквания от живота.
Това са долните нива. Иначе и до 35-40 на час се стига (според същия източник).
Интересно, че "високите" заплати на медицинските сестри са в същия диапазон. Каква конспирация само!!!
Nurse Practitioner Salary Surveys
3+ Years Experience $62,000
1st Year $57,000
Locality
Degree Separations
PhD $72,000

Master's $62,000

Bachelor's $45,500
Интересно Joy ти като PhD ли ще бъдеш?
И това е в щатите, където същите тези водопроводчици взимат между 35 и 55 хиляди.
A typical Plumber III working in metro Pennsylvania -- Allentown is expected to earn a median base salary of $43,022. Half of the people in this job are expected to earn between $37,583 and $47,069 (i.e., between the 25th and 75th percentiles). These numbers are based on national averages of $38,195 and $47,834 then adjusted by geographic salary differentials.
Що се отнася до Канада
http://www.payscale.com/salary-survey/a ... Y/fid-7031
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

c200 написа:aaa, за жената не отговарям, оправяйте се , живеем в свободна страна
ай наздраве!
Наздраве!
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Aries

Мнение от Aries »

JOY написа:
На това за познатата мед сестра ти отговарям така:
"Нямам доказателства. Това е инфо от не един и двама мои клиенти. Естествено никой няма да тръгне да ми дава доказателства, пък не ми и трябват."
Ако пък е така наистина, да се върнем на темата за заплатите на мед.сестри? :D Може пък да чуя нещо от рода на... "да, права беше!" :D Може и на л.с., че тази тема е най-баналната за форума. :lol:
Ех, то си е казано - гладна кокошка просо сънува.
Хайде Joy дай най после линк към заплатата, която очакваш да получаваш при нормална работна седмица (38-42 часа седмично).
Аватар
em

Мнение от em »

huba написа:mama_kenga s malko pari taia rabota ne stava.Parvia mesec daje kreditna karta ne izdavat ei taka(za 2000-3000$), kamo li zaem za kashta(kadeto ne stava vapros za 2000$ :D ).Ne e nevazmojno, no stava s dosta pari.Bankite ne se interesuvat kakvi sa ti dohodite i otkoga si tuk ako vnesesh 25% down payement ,koeto za edna skromna kashtichka ot 200K idva 50K.Ta noseshti 50K + otgore ot Bg sa po-skoro edinichni sluchai i ne vijdam kakvo obshto imat s primera ti za barzo opraviane.
Извинявам се за въпроса, малко встрани от темата, но ако човек дойде с 50к от БГ в брой няма ли да го заключат бе хора?И ако все пак мине границата без да ги декларира, в банката няма ли да го питат откъде тия пари?Абе то в БГ затегнаха кеша та едва ли в Канада ще те оставят да се мотаеш с 50к кеш освен ако не си ги харчиш малко по малко.

И въобще каква сума се счита за "максимално допустима" за деклариране при влизане в Канада?
Aries

Мнение от Aries »

em написа:
huba написа:mama_kenga s malko pari taia rabota ne stava.Parvia mesec daje kreditna karta ne izdavat ei taka(za 2000-3000$), kamo li zaem za kashta(kadeto ne stava vapros za 2000$ :D ).Ne e nevazmojno, no stava s dosta pari.Bankite ne se interesuvat kakvi sa ti dohodite i otkoga si tuk ako vnesesh 25% down payement ,koeto za edna skromna kashtichka ot 200K idva 50K.Ta noseshti 50K + otgore ot Bg sa po-skoro edinichni sluchai i ne vijdam kakvo obshto imat s primera ti za barzo opraviane.
Извинявам се за въпроса, малко встрани от темата, но ако човек дойде с 50к от БГ в брой няма ли да го заключат бе хора?И ако все пак мине границата без да ги декларира, в банката няма ли да го питат откъде тия пари?Абе то в БГ затегнаха кеша та едва ли в Канада ще те оставят да се мотаеш с 50к кеш освен ако не си ги харчиш малко по малко.

И въобще каква сума се счита за "максимално допустима" за деклариране при влизане в Канада?
Защо да има максимално допустима сума? Ако искаш и милион вкарвай. Ако искаш 10 (е тогава може и да те привикат на изследване).
Важното е на влизане да ги декларираш!
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

em написа:

Ако внесеш в Канада сума по-малка от 100,000 долара годишно не е нужно да се плащат данъци върху нея. Ако сумата е в банковата ти сметка ще платиш данък върху лихвата, която се натрупва (ако държиш парите там известно време). Говоря от собствен опит (парите обаче не съм ги внесла от България).
Joy

Мнение от Joy »

Хайде Joy дай най после линк към заплатата, която очакваш да получаваш при нормална работна седмица (38-42 часа седмично).
Аз ли съм кокошката? :lol: Може и да съм... А за "гладната" - СЪС СИГУРНОСТ! :D Майка България се е добре погрижила, а канадското студентство ми смъква и последната кожа от гърба... Така че,..не е чудно какво сънува кокошката. :D
Сори, ама няма линк,който да дава истинската сума! То е като линка,който сочи 12/ час, а всъщност напълно вярвам на източника,който ми подшушна на месинджъра за 50 /час. (за фаянсаджиите говоря...) Пък и те истинските суми са нещо МНОООГО индивидуално. Както си го направиш, нали така? Сестринството освен държавна работа, може да бъде и много добър БИЗНЕС и работа за себе си.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

JOY написа:
"Нямам доказателства. Това е инфо от не един и двама мои клиенти. Естествено никой няма да тръгне да ми дава доказателства, пък не ми и трябват."
:D Възможно... Стига да има приравнена диплома от другаде и членство в Ордера. Иначе не е законно.
"Ти си малко идеалист и все си мислиш, че всичко става така, както пише по официалните сайтове...

Освен ако някой от клиентите на бгмонтреал не се е "изпуснал" да разкаже как се е сдобил с тази заплата, едва ли ще си промениш мнението..."
JOY написа:Ако пък е така наистина, да се върнем на темата за заплатите на мед.сестри? :D Може пък да чуя нещо от рода на... "да, права беше!" :D Може и на л.с., че тази тема е най-баналната за форума. :lol:
сестрите работят по мин 11 часа на ден което прави мин 60 часа на седмица, т.е. се работи за под 30 на час което е МИЗЕРНО за 11 часа работа.
Стига сме я клатили тая тема, че ме боли главата, просто всеки си знае и това е.
Аз се намесвам само за да няма хора които си мислят че тук доматите цъфтят по дърветата
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Aries написа:
JOY написа:
Ако пък е така наистина, да се върнем на темата за заплатите на мед.сестри? :D Може пък да чуя нещо от рода на... "да, права беше!" :D Може и на л.с., че тази тема е най-баналната за форума. :lol:
нормална работна седмица е 55-60 часа и така се получава под 30 на час
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

beckythomas9 написа:
em написа:

Ако внесеш в Канада сума по-малка от 100,000 долара годишно не е нужно да се плащат данъци върху нея. Ако сумата е в банковата ти сметка ще платиш данък върху лихвата, която се натрупва (ако държиш парите там известно време). Говоря от собствен опит (парите обаче не съм ги внесла от България).

:shock: :shock: :shock:
така както си го обяснил/а трябва да палиш свещ всеки ден да нямаш одит.
явно искаш друго да кажеш
Joy

Мнение от Joy »

сестрите работят по мин 11 часа на ден което прави мин 60 часа на седмица, т.е. се работи за под 30 на час което е МИЗЕРНО за 11 часа работа.
Стига сме я клатили тая тема, че ме боли главата, просто всеки си знае и това е.
Аз се намесвам само за да няма хора които си мислят че тук доматите цъфтят по дърветата
За цъфтежа на доматите съм много съгласна, но с "минималния" работен ден нещо си в заблуда...Работния ден е като и навсякъде 8 часа, а всичко допълнително е платено допълнително и е по желание. Вярно е, че се правят изключително много извънредни ,но кой не би правил при условие,че за едно нощно дежурство ще сложиш в джоба едно 400 дол.минимум. Правят много извънредни часове по-ниско платените сестри, от което съдя ,че познатата ти е с признат колеж-не повече.Те са с под 30 дол./час ако не работят с агенция. Сестрите с по-високо образование сами държат агенциите. :D
huba

Мнение от huba »

Joy, az vikam parvo da vzemesh da gi vzimash tia 30$ na chas,pak posle da se hvalish, shtoto rabotata moje da stane kato za smetkata bez krachmaria. :D :D :D
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Заключено