Не мисля, че семейният живот е причината сам по себе си. По-вероятно половинката на твоята позната да не харесва този начин на живот и тя да се е съобразила с него.roumensp написа:Всичко е въпрос на приоритети - в Сиатъл имах позната, която докато беше сама, редовно ходеше по разни културни събития и мероприятия, въпреки че беше с доста ниски доходи (но не минимала, разбира се). После си намери приятел, ожени се, къща, ремонти и т.н. и в крайна сметка повечето от културните й мероприятия почнаха да се състоят от барбекю в бекярда и слушане на MP3-та, въпреки че вече имаха много по-високи доходи, отколкото тя сама навремето.
Според мен семейният живот и дребните ежедневни проблеми убиват желанието и възможностите за подобни мероприятия. Но предполагам, че нещата отново се променят, когато децата пораснат и се отделят от родителите си.
Ами защо да не се брои, четенето на книги не е ли култура?simeonovi написа:Щом ходенето по книжарници се брои за култура, значи и аз се записах с дигиталния рйдър тарикатски.
Да не би ходенето на опера един път в годината под строй и проспиването на половината представление да е по-културно от прочитането на няколко книги ?
Естествено, че се брои. Не самото ходене, а четенето, разбира се