Как е в Канада с културния живот?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Daisy2

Re: Как е в Канада с културния живот?

Мнение от Daisy2 »

roumensp написа:Всичко е въпрос на приоритети - в Сиатъл имах позната, която докато беше сама, редовно ходеше по разни културни събития и мероприятия, въпреки че беше с доста ниски доходи (но не минимала, разбира се). После си намери приятел, ожени се, къща, ремонти и т.н. и в крайна сметка повечето от културните й мероприятия почнаха да се състоят от барбекю в бекярда и слушане на MP3-та, въпреки че вече имаха много по-високи доходи, отколкото тя сама навремето.

Според мен семейният живот и дребните ежедневни проблеми убиват желанието и възможностите за подобни мероприятия. Но предполагам, че нещата отново се променят, когато децата пораснат и се отделят от родителите си.
simeonovi написа:Щом ходенето по книжарници се брои за култура, значи и аз се записах с дигиталния рйдър тарикатски. :D
Ами защо да не се брои, четенето на книги не е ли култура?
Да не би ходенето на опера един път в годината под строй и проспиването на половината представление да е по-културно от прочитането на няколко книги ?
Не мисля, че семейният живот е причината сам по себе си. По-вероятно половинката на твоята позната да не харесва този начин на живот и тя да се е съобразила с него.

Естествено, че се брои. Не самото ходене, а четенето, разбира се :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Daisy2 написа:А за latin и latino вече са ти го казали - една буквичка, пък разликата в значението е огромна
Това ли ти каза Гугъла между кликането за 200 $ на месец? :D Е радвам се, че си се постарала. Голямо вихрене из Форума е паднало, докато спах. Поне си спечелила за един-два билета театър. Сега ме извини, ама аз отивам да печеля значително повече, щото нямам време за глупости. Приятно ми беше! :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Bistra написа:
Daisy2 написа:А за latin и latino вече са ти го казали - една буквичка, пък разликата в значението е огромна
Това ли ти каза Гугъла между кликането за 200 $ на месец? :D Е радвам се, че си се постарала. Голямо вихрене из Форума е паднало, докато спах. Поне си спечелила за един-два билета театър. Сега ме извини, ама аз отивам да печеля значително повече, щото нямам време за глупости. Приятно ми беше! :)
Като няма какво да кажеш по същество, трябва да си извадиш онова, дето го нямаш, и да си го размахаш пред всички ;)

На мен не толкова, приятно ми е да говоря само с интелигентни и образовани съшества ;) Със здраве и дано вече не се засичаме форумно :)
newcomer

Мнение от newcomer »

Daisy2 написа:
Bistra написа:
Като няма какво да кажеш по същество, трябва да си извадиш онова, дето го нямаш, и да си го размахаш пред всички ;)

На мен не толкова, приятно ми е да говоря само с интелигентни и образовани съшества ;) Със здраве и дано вече не се засичаме форумно :)

Трудно ще ти е да надприказваш как си Бистра .Повяевай ми от личен опит.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

newcomer написа:
Daisy2 написа:
Bistra написа:

Трудно ще ти е да надприказваш как си Бистра .Повяевай ми от личен опит.
Вярвам ти :) Но аз и не искам. Това, което искам, е да не се засичаме повече из форума. Нямаме какво да си кажем със сигурност, а да се плюем не виждам смисъла.
newcomer

Мнение от newcomer »

А дано,ама надали.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Daisy2 написа:Като няма какво да кажеш по същество, трябва да си извадиш онова, дето го нямаш, и да си го размахаш пред всички ;)

Само нещо последно и приключвам, защото ти беше тази, която агресивно скочи на моята тема, доказвайки нещо, забрави ли? Някой беше казал...Като се захванеш с нещо, носи си последиците! ;)
Та не размахвам нищо, само че една емоционално изпусната и след това бързо замаскирана реплика в събота през нощта ме накара да преоценя дарителските си проиритети за тази година. Знаеш ли дадох си сметка, че е хубаво човек да се заобикаля с реални, не с Гугъл емоции, па дори последните да му служат за написването на книги, които никой не чете. Казвайки това нямам предвид себе си в никакъв случай, да не кажеш, че пак нещо си мерим.
....
П.С. А пропуснах....да отбележа, че спечели детската болница (канадска разбира се) срещу българският културен проект. Приятно ми беше да си комуникираме чрез интернет, сега ми е време да се върна към реалния живот, на който принадлежа междувпрочем. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

newcomer написа:А дано,ама надали.
И пак си прав! :rofl:
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Нашата Бистра е като благоевградските тризначки Вяра, Надежда и Любов. Те са си умни, красиви, чаровни и с голям потенциал, ама с лош имидж, създаден от недоброжелатели и завистници. Които от мъдрите им приказки вадят само отделни думи и ги коментират изкривено.
И немат надприказване.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Bistra написа: Само нещо последно и приключвам, защото ти беше тази, която агресивно скочи на моята тема, доказвайки нещо, забрави ли? Някой беше казал...Като се захванеш с нещо, носи си последиците! ;)
....

...А пропуснах....да отбележа, че спечели детската болница (канадска разбира се) срещу българският културен проект.

... Знаеш ли дадох си сметка, че е хубаво човек да се заобикаля с реални, не с Гугъл емоции, па дори последните да му служат за написването на книги, които никой не чете.
....
Леле, че ме стресна! :lol: "Твоята тема" - сигурно имаш авторските права над нея.... :rofl: Няма как, с голямо страдание ще си ги нося последиците ;( А ти попрочитай по нещичко, да не пишеш глупости. Само ако искаш, де ;) Не е задължително, но все пак помага.

Защо трябва да ме интересуват твоите дарителски приоритети, само ти си знаеш..... :rofl:

Виж, за последното - когато си права, права си! ;) :handshake:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Права съм разбира се, затова и не се занимавам с глупости. Не четеш какво ти написах, а отговаряш на посоки.
Колкото до това дали има "о" или няма, кажи го на моят приятел Клаудио. Италианец е макар и роден тук. ;) Та ще перефразирам с неговите думи (да не кажеш пак, че развявам аз нещо): "Когато ти пристига месечно стейтмънт за няколко милиона от банката ти е все едно, когато съседа ти по маса е шокиран, че топиш с целината си солчица от салфетката." :D
Та така е и с културата в България или другаде. ;)
newcomer

Мнение от newcomer »

agent Ozo написа:Нашата Бистра е като благоевградските тризначки Вяра, Надежда и Любов. Те са си умни, красиви, чаровни и с голям потенциал, ама с лош имидж, създаден от недоброжелатели и завистници. Които от мъдрите им приказки вадят само отделни думи и ги коментират изкривено.
И немат надприказване.
:y:

Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Bistra написа: Колкото до това дали има "о" или няма, кажи го на моят приятел Клаудио. Италианец е макар и роден тук. ;) Та ще перефразирам с неговите думи (да не кажеш пак, че развявам аз нещо): "Когато ти пристига месечно стейтмънт за няколко милиона от банката ти е все едно, когато съседа ти по маса е шокиран, че топиш с целината си солчица от салфетката." :D
Та така е и с културата в България или другаде. ;)
Точно така смятат и българските чалга-борчета - не знаех, че ти и твоят приятел Клаудио имате такова фрапиращо единомислие с тях ;) :rofl: И за какво беше твоят рев срещу тях тогава, питам и отговор не чакам....

Ама сигурно ще дочакам :rofl: Ти и "риторичен въпрос" вероятно не знаеш какво е, както не знаеш какво е "фигуративно казано" :lol:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

agent Ozo написа:Нашата Бистра е като благоевградските тризначки Вяра, Надежда и Любов. Те са си умни, красиви, чаровни и с голям потенциал, ама с лош имидж, създаден от недоброжелатели и завистници. Които от мъдрите им приказки вадят само отделни думи и ги коментират изкривено.
И немат надприказване.
Ами така е, Агент, особено когато така наречените от теб недоброжелатели ( не че не си прав, де) смесват действителната с виртуалната личност....страничен ефект от прекомерна Гугъл употреба. :D
Хората, които познават действителната личност си задават въпроса: "Абе, аз ли съм луд или се опитват да ме правят на такъв?" ;)
Рисковете на Интернет...какво да правиш! :$
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Daisy2 написа:Ама сигурно ще дочакам
E, без да съм ти чела мнението ти отговорих без да искам. Нямам приятел Клаудио междувпрочем, а случката ми разказа една приятелка. Целувки и прегръдки от мен! :inlove: :*
Публикувай отговор