Просто някои хора стават за емигранти а други не.

Това звучи наистина зле, но само ако не знаеш, че имигрантите представляват близо 50% от населението на Торонто.apple написа:HOMELESS IN TORONTO
More than a third of Toronto's homeless are immigrants, many falling through the cracks due to a lack of jobs and housing, says a new study...
Досега циганите ти пречеха сега социала.apple написа:Пари за билети Николов си имам, ама не от спестен социал като тебе! Смисъла си е ясен да има и тема, в която да се показват и разискват и негативните страни от живота особено този на емигрантите тук... и ако някой иска да сподели личен опит и евентуално съвети как да се промени нещо, често има скрити пътечки, които не е лесно да намериш сам. Ама надали!Nick(olov) написа:Смисъл няма. Събира пари момичето за билети
Това да не е грип, че да заразявам някой бе Иване?Изненадан съм от негативноста на Апълката? Тя си е нейна, нека да и се наслаждава, но е безотговорно да заразява с нея интересуващите се читатели..Ти като не си бил лузър в БГ що си на майната си също? Или диджей в селския хоремаг е било престижно по него време знам ли? Знам, знам, че си искал екзотична булка щото нашенките не могат да ти насмогнат на либидото ама...можеше да си докараш една и да продължиш да си успяваш...но разбира се ти избра да преуспяваш и затова хукна по белия свят, защото си единствения надарен във всички области и адаптивен във всички общества с изключение на българското вероятно.Така е, но от моят вече неактуален емигрантски опит съм забелязал че обикновенно това са родни мачовци, тотални лузъри, които са специалисти по всичко, най-великите в собствените си очи, както и най-недооценените (Ох парадокс)..
Сега по въпроса за Петьо и Таня как стоят реално нещата /хипотетично де щото нали са измислени персони създадени за нуждите на спора ниАко семейството на Петьо и Таня от Ловеч (например) изнемогват в жилище под наем с две средни заплати в сферата на образованието (или която и да е друга сфера) с общ доход 700 лева и нямат възможности да осигурят елементарни неща от първа необходимост за двете си деца на 4 и 8 години, се класират по точковата система, и приемем че се преместят във Виктория и Таня започва на минимална работна заплата като касиерка в Магазин а Петьо като общ работник в някакъв склад и той на минимална работна заплата.
Като начало ще правят около $3,600 долара брутна месечна заплата.. Плюс детските станаха над 4000.
И това е само за начало и при минимална стартова заплата.. Къде мисли Апълката че ще е по-добре за Петьо и Таня??? В Ловеч или във Виктория БК??
Преди някой да ме опонира с въпроса "кой ще гледа децата" от опит отговарям че при достатъчно добро планиране има начин.. Тук и там може да се плати за бейби ситър, въртят се смените и така.. Лесно няма, но пък възможности има... Това как определени индивиди ще се възползват или няма да се възползват от тях е друга тема, както и темата че много хора най-вероятно няма да са в екстаз ако от учителка по химия в Ловеч се наложи да работи като касиерка във Виктория..
Важни решения и всеки си ги взима сам..
Е добре де сега е така, но ти припомниха, че преди 2-3години друга песен си пяла" за бога братя, емигрирайте". Какъв съвет ще дадеш сега на кандидат имигрантите след опита който си натрупала, имиграция или буркани от село?apple написа:Сега по въпроса за Петьо и Таня как стоят реално нещата /хипотетично де щото нали са измислени персони създадени за нуждите на спора ниАко семейството на Петьо и Таня от Ловеч (например) изнемогват в жилище под наем с две средни заплати в сферата на образованието (или която и да е друга сфера) с общ доход 700 лева и нямат възможности да осигурят елементарни неща от първа необходимост за двете си деца на 4 и 8 години, се класират по точковата система, и приемем че се преместят във Виктория и Таня започва на минимална работна заплата като касиерка в Магазин а Петьо като общ работник в някакъв склад и той на минимална работна заплата.
Като начало ще правят около $3,600 долара брутна месечна заплата.. Плюс детските станаха над 4000.
И това е само за начало и при минимална стартова заплата.. Къде мисли Апълката че ще е по-добре за Петьо и Таня??? В Ловеч или във Виктория БК??
Преди някой да ме опонира с въпроса "кой ще гледа децата" от опит отговарям че при достатъчно добро планиране има начин.. Тук и там може да се плати за бейби ситър, въртят се смените и така.. Лесно няма, но пък възможности има... Това как определени индивиди ще се възползват или няма да се възползват от тях е друга тема, както и темата че много хора най-вероятно няма да са в екстаз ако от учителка по химия в Ловеч се наложи да работи като касиерка във Виктория..
Важни решения и всеки си ги взима сам../: Разправяш, че и двамата са даскали - идеално. Първо заплатите вече са им към 500 и нагоре ама нейсе...щом си рекъл 350 да са на глава. Та работят на 6 часа дневно и имат 40 или повече работни дни отпуск. Като свършат 6-те часа на ден и почват с частните уроци лежерно по 2 часа примерно дневно. Подготовка на кандидат студенти и за профилирани гимназиии супееер златна мина. Лятото голямата отпуска може и по един сезон на морето да изкарат като персонал в хотел - идеално ми дойде примера с Ловеч, че точно такава учителка от там познавам. В Ловеч всеки е от село и така в уикенда се тръгва за зареждане на храдилниците и помощ на старите де. Това свинско, винско, пиленца, млечице, яйчица, зарзават и фрути и буркани в промишлени количества се трансферират бързо. Селските хора са работни нямат избор трябва да оцеляват и те и децата в градо. Отделно Петьо и Таня имат собствен апартамент, даже са два щото и двата рода са се изнесли на село след пенсия примерно. Та си имат и едно наемче за подпомагане. Детската градина струва жълти стотинки пък ако не щат да си дават децата там бабите ще се избият коя да ги гледа. И като теглиш чертата къде ще живеят по-добре нашите хипотетично създадени герои. Лятото морето им море, зимата Троянския и Тетевенския Балкан, ей ги къде са. А Беклемето със ски пистата си им е като по чехли да идат таман... Къде ли ще живеят по-добре нашите хора? Има и други хора, които наистина биха живели по-добре тук, но това не са тези двамата определено...Всяка прилика с лица и събития не е случайна...
Ми да си седят на Ловеч бе. Някой насила да ръчка хората да емигрират? Който е решил да се изнася към Канада е търсил и е намерил форума. Не съм чул форума да прави реклама на Канада по радиоточката в ловешките села, докато затварят бурканите със зарзаватapple написа:Сега по въпроса за Петьо и Таня как стоят реално нещата /хипотетично де щото нали са измислени персони създадени за нуждите на спора ни/: Разправяш, че и двамата са даскали - идеално. Първо заплатите вече са им към 500 и нагоре ама нейсе...щом си рекъл 350 да са на глава. Та работят на 6 часа дневно и имат 40 или повече работни дни отпуск. Като свършат 6-те часа на ден и почват с частните уроци лежерно по 2 часа примерно дневно. Подготовка на кандидат студенти и за профилирани гимназиии супееер златна мина. Лятото голямата отпуска може и по един сезон на морето да изкарат като персонал в хотел - идеално ми дойде примера с Ловеч, че точно такава учителка от там познавам. В Ловеч всеки е от село и така в уикенда се тръгва за зареждане на храдилниците и помощ на старите де. Това свинско, винско, пиленца, млечице, яйчица, зарзават и фрути и буркани в промишлени количества се трансферират бързо. Селските хора са работни нямат избор трябва да оцеляват и те и децата в градо. Отделно Петьо и Таня имат собствен апартамент, даже са два щото и двата рода са се изнесли на село след пенсия примерно. Та си имат и едно наемче за подпомагане. Детската градина струва жълти стотинки пък ако не щат да си дават децата там бабите ще се избият коя да ги гледа. И като теглиш чертата къде ще живеят по-добре нашите хипотетично създадени герои. Лятото морето им море, зимата Троянския и Тетевенския Балкан, ей ги къде са. А Беклемето със ски пистата си им е като по чехли да идат таман... Къде ли ще живеят по-добре нашите хора? Има и други хора, които наистина биха живели по-добре тук, но това не са тези двамата определено...Всяка прилика с лица и събития не е случайна...
Ябълке, ти какво би предпочела:apple написа:Сега по въпроса за Петьо и Таня как стоят реално нещата /хипотетично де щото нали са измислени персони създадени за нуждите на спора ни/: Разправяш, че и двамата са даскали - идеално. Първо заплатите вече са им към 500 и нагоре ама нейсе...щом си рекъл 350 да са на глава. Та работят на 6 часа дневно и имат 40 или повече работни дни отпуск. Като свършат 6-те часа на ден и почват с частните уроци лежерно по 2 часа примерно дневно. Подготовка на кандидат студенти и за профилирани гимназиии супееер златна мина. Лятото голямата отпуска може и по един сезон на морето да изкарат като персонал в хотел - идеално ми дойде примера с Ловеч, че точно такава учителка от там познавам. В Ловеч всеки е от село и така в уикенда се тръгва за зареждане на храдилниците и помощ на старите де. Това свинско, винско, пиленца, млечице, яйчица, зарзават и фрути и буркани в промишлени количества се трансферират бързо. Селските хора са работни нямат избор трябва да оцеляват и те и децата в градо. Отделно Петьо и Таня имат собствен апартамент, даже са два щото и двата рода са се изнесли на село след пенсия примерно. Та си имат и едно наемче за подпомагане. Детската градина струва жълти стотинки пък ако не щат да си дават децата там бабите ще се избият коя да ги гледа. И като теглиш чертата къде ще живеят по-добре нашите хипотетично създадени герои. Лятото морето им море, зимата Троянския и Тетевенския Балкан, ей ги къде са. А Беклемето със ски пистата си им е като по чехли да идат таман... Къде ли ще живеят по-добре нашите хора? Има и други хора, които наистина биха живели по-добре тук, но това не са тези двамата определено...Всяка прилика с лица и събития не е случайна...
Не разбирам как си стигнала от този форум до това заключение. Следя форума от много години и никой масово не е твърдял че живота в Канада е от най-евтините, бързо се стига до главозамайващи заплати или данъците са символични за да може с оставащото всеки да си позволява всичко което си поиска за да бъде от "най-щастливите и заможни хора на планетата". Както и навсякъде другаде има и такива хора, но бройката им е много далеч от всички. Пък ако следеше и други форуми щеше да си наясно, че щастието няма голяма връзка с материалното благополучие, защото е нематериална категория и други са необходимите условия (а според мен дори напротив: често най-богатите не са от най-щастливите хора по съвсем други причини). Със сигурност обаче щастливите хора се абстрахират от негативното/неприятното и се отдават предимно на това което ги кара да се чувстват добре. Затова и рядко ще ги срещнеш тук във форума (защо ли?).apple написа:Както казах и преди ако Канада беше същата Канада, която описвате то тук щяха да живеят най-щастливите и заможни хора на планетата и щеше да им личи!
Хубаво само, че да вземеш сега да говориш за средно статистическия български емигрант в Канада! Колко пъти е бил на Карибите? Зиммните курорти са им достъпни колкото и Карибите. За едната Келона за по 5 дена годишно цяла година събират пари примерно...па да не говорим, че въпросното място нито е екзотично, нито е топло ама айде...като нема друго и това става! Стига глупости пич ти ако си баровец по изключение недей да обобщаваш частния си случай евентуално! То да не отварям приказка, че много хора и в събота работят, та фермата през крив макарон. Ей сега пускам нова тема ти ми даде идеята!haimana написа:Ябълке, ти какво би предпочела:apple написа:Сега по въпроса за Петьо и Таня как стоят реално нещата /хипотетично де щото нали са измислени персони създадени за нуждите на спора ни/: Разправяш, че и двамата са даскали - идеално. Първо заплатите вече са им към 500 и нагоре ама нейсе...щом си рекъл 350 да са на глава. Та работят на 6 часа дневно и имат 40 или повече работни дни отпуск. Като свършат 6-те часа на ден и почват с частните уроци лежерно по 2 часа примерно дневно. Подготовка на кандидат студенти и за профилирани гимназиии супееер златна мина. Лятото голямата отпуска може и по един сезон на морето да изкарат като персонал в хотел - идеално ми дойде примера с Ловеч, че точно такава учителка от там познавам. В Ловеч всеки е от село и така в уикенда се тръгва за зареждане на храдилниците и помощ на старите де. Това свинско, винско, пиленца, млечице, яйчица, зарзават и фрути и буркани в промишлени количества се трансферират бързо. Селските хора са работни нямат избор трябва да оцеляват и те и децата в градо. Отделно Петьо и Таня имат собствен апартамент, даже са два щото и двата рода са се изнесли на село след пенсия примерно. Та си имат и едно наемче за подпомагане. Детската градина струва жълти стотинки пък ако не щат да си дават децата там бабите ще се избият коя да ги гледа. И като теглиш чертата къде ще живеят по-добре нашите хипотетично създадени герои. Лятото морето им море, зимата Троянския и Тетевенския Балкан, ей ги къде са. А Беклемето със ски пистата си им е като по чехли да идат таман... Къде ли ще живеят по-добре нашите хора? Има и други хора, които наистина биха живели по-добре тук, но това не са тези двамата определено...Всяка прилика с лица и събития не е случайна...
Да копаш събота и неделя за да има за буркани, или са станеш събота в 9:00 и да отскочиш до близката ферма да си ги напазаруваш.
Да гърбиш един месец на морето през лятото и да го наречеш "и морето ти море", или да отскочиш до Карибите за 1-2 седмици.
За зимни курорти няма въобще да отварям дума, че на теб са ти далеко, ама да знаеш, че и такива се намират.
Един приятелски съвет от мен:
Започни да виждаш хубавото около себе си(все трябва да има нещо дето да те радва), че иначе ще отровиш собствения си живот, а и тоя на човека до тебе.
Ти си от последните това го разбрах и поздравления, за което! Връзката материални придобивки и професионални постижения и щастие не е право пропорционална, но бедността и липсата на реализация в желана област определено пречи на щастието... Малко ми звучиш като един от кварталните алкохолици тука, оня ден на спирката ме хвана за канарче да ми обяснява как бил много щастлив и благодарен на Бог, че го пазел, а пък богатите кви нещастници били и не знаели как да живеят... Този наистина е много беден и не е ясно дали пие, за да забрави че е беден или, че е беден защото много пие...yahoo написа:Не разбирам как си стигнала от този форум до това заключение. Следя форума от много години и никой масово не е твърдял че живота в Канада е от най-евтините, бързо се стига до главозамайващи заплати или данъците са символични за да може с оставащото всеки да си позволява всичко което си поиска за да бъде от "най-щастливите и заможни хора на планетата". Както и навсякъде другаде има и такива хора, но бройката им е много далеч от всички. Пък ако следеше и други форуми щеше да си наясно, че щастието няма голяма връзка с материалното благополучие, защото е нематериална категория и други са необходимите условия (а според мен дори напротив: често най-богатите не са от най-щастливите хора по съвсем други причини). Със сигурност обаче щастливите хора се абстрахират от негативното/неприятното и се отдават предимно на това което ги кара да се чувстват добре. Затова и рядко ще ги срещнеш тук във форума (защо ли?).apple написа:Както казах и преди ако Канада беше същата Канада, която описвате то тук щяха да живеят най-щастливите и заможни хора на планетата и щеше да им личи!
Извинете господин Хаймана, че ви нарекох "пич" вероятно сте улегнал интелектуалец с чувствителна душа. Много съжалявам още веднъж и обещавам, че няма да се повтори г-не! Сега ако се толкова чувствате засегнат ще ви замоля да ме наречете еднократно "пич-ка", за да се чувствате овъзмезден. Звучи ми справедливо!haimana написа:След като се обръщаш към мен с "пич", дали аз мога да използвам женски род на същото обръщение към теб?
Келовна не е екзотична, но е доста топла през лятото (дори прекалено понякога)
Фермите работят и през седмицата
Не съм баровец