Как стои въпроса с продължаване на образованието?!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

kikolilokiko написа:
мерси много :)
живот и здраве да стане да пристигна в Канада ще го потърся
а и теб да почерпя :)
CFA как се приема?
CFA се приема добре, но се изкарва трудно. Ако имаш взето дори само първо ниво, изпитите за CSC ще ти се сторят детска игра.

Всъщност проблема е да започнеш първата работа по специалността - влезнеш ли веднъж, след това вече е по-лесно дори ако се налага да сменяш фирмите. Както и Бекс е споменал, донякъде е и въпрос на късмет.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ablood написа:
Жени написа:
Koko написа:....Струва ми се Жени, че ако се върнеш и прегледаш собствените си мнения ще видиш че на места определено си противоречиш, а в момента донякъде и да се опитваш да извърташ предишните си мнения.
Много ясно, че си противореча! Нали вече разяснихме, че преди Линко да разкаже за себе и опита си с БГ дипломите доста красноречиво, аз мислех по един начин, а после ми стана ясно в какво съм се заблудила! Та за това е дискусията - да изясним нещата, нали така?
:wink:
Кримон,
Чети и се учи!

По едно време мислех да сложа за подпис:

Никой не е винаги прав, с изключение на уважаемите администратори.
Никой не е винаги грешен. Дори и Кримон.

След това реших, че вместо шега ще изглежда като перманентно натягане и си останах без подпис.
:smlove:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

becks написа:
kikolilokiko написа:
CFA как се приема?
не знам.

И не оставяй с впечатлението, че е супер лесно. Исках да ти кажа че не е невъзможно. А може и да търсиш работа с години безуспешно.

Имай предвид, че кризата сега започва.
освен това навсякъде работа се търси с връзки

Това, че не е невъзможно е достатъчно. Все пак така има смисъл човек да пробва. В съседна тема обясняваха, че кризата се усеща по-малко в Канада. Мен лично данните, които излизат в последно време ме притесняват, а не съм от хората, които лесно се притесняват.

Това за връзките не ми звучи добре :(:(:(

Благодаря много за инфото!
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

Koko написа:
kikolilokiko написа:
мерси много :)
живот и здраве да стане да пристигна в Канада ще го потърся
а и теб да почерпя :)
CFA как се приема?
CFA се приема добре, но се изкарва трудно. Ако имаш взето дори само първо ниво, изпитите за CSC ще ти се сторят детска игра.

Всъщност проблема е да започнеш първата работа по специалността - влезнеш ли веднъж, след това вече е по-лесно дори ако се налага да сменяш фирмите. Както и Бекс е споменал, донякъде е и въпрос на късмет.
Погледнах какво включва CSC и мога да кажа, че не е от най-тежките материи. Препокрива се с CFA. Това е което мога да направя от бг :) За първата работа ще действам живот и здраве като дойда в Канада :) Казват, че повечето работодатели не се интересуват от дипломи, а от канадския опит (което предполага, че имаш диплом) Това ми звучи нормално от една страна и не лесно за постигане от друга.
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Аз съм учил МИО (Международни инкономически отношения) и съм работил само по специалността си. Какво да направя, за да си улесня намирането на работа и реализацията в тази област? Курсове, изпити, приравнявания.....каквоти и да е кажете.

Благодаря предварително.
becks

Мнение от becks »

valioiko написа:Аз съм учил МИО (Международни инкономически отношения) и съм работил само по специалността си. Какво да направя, за да си улесня намирането на работа и реализацията в тази област? Курсове, изпити, приравнявания.....каквоти и да е кажете.

Благодаря предварително.
Търси според мен работа в логистиката - виж обявите за logistics coordinator. Трудно е да започнеш работа без "canadian experience", но не е и невъзможно.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

becks, мерси за отговора, признателен съм ти. Логистиката ми е слабост още от университета.
Публикувай отговор