kikolilokiko написа:
мерси много
живот и здраве да стане да пристигна в Канада ще го потърся
а и теб да почерпя
CFA как се приема?
CFA се приема добре, но се изкарва трудно. Ако имаш взето дори само първо ниво, изпитите за CSC ще ти се сторят детска игра.
Всъщност проблема е да започнеш първата работа по специалността - влезнеш ли веднъж, след това вече е по-лесно дори ако се налага да сменяш фирмите. Както и Бекс е споменал, донякъде е и въпрос на късмет.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Koko написа:....Струва ми се Жени, че ако се върнеш и прегледаш собствените си мнения ще видиш че на места определено си противоречиш, а в момента донякъде и да се опитваш да извърташ предишните си мнения.
Много ясно, че си противореча! Нали вече разяснихме, че преди Линко да разкаже за себе и опита си с БГ дипломите доста красноречиво, аз мислех по един начин, а после ми стана ясно в какво съм се заблудила! Та за това е дискусията - да изясним нещата, нали така?
Кримон,
Чети и се учи!
По едно време мислех да сложа за подпис:
Никой не е винаги прав, с изключение на уважаемите администратори.
Никой не е винаги грешен. Дори и Кримон.
След това реших, че вместо шега ще изглежда като перманентно натягане и си останах без подпис.
:smlove:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
И не оставяй с впечатлението, че е супер лесно. Исках да ти кажа че не е невъзможно. А може и да търсиш работа с години безуспешно.
Имай предвид, че кризата сега започва.
освен това навсякъде работа се търси с връзки
Това, че не е невъзможно е достатъчно. Все пак така има смисъл човек да пробва. В съседна тема обясняваха, че кризата се усеща по-малко в Канада. Мен лично данните, които излизат в последно време ме притесняват, а не съм от хората, които лесно се притесняват.
Това за връзките не ми звучи добре :(:(
Благодаря много за инфото!
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
kikolilokiko написа:
мерси много
живот и здраве да стане да пристигна в Канада ще го потърся
а и теб да почерпя
CFA как се приема?
CFA се приема добре, но се изкарва трудно. Ако имаш взето дори само първо ниво, изпитите за CSC ще ти се сторят детска игра.
Всъщност проблема е да започнеш първата работа по специалността - влезнеш ли веднъж, след това вече е по-лесно дори ако се налага да сменяш фирмите. Както и Бекс е споменал, донякъде е и въпрос на късмет.
Погледнах какво включва CSC и мога да кажа, че не е от най-тежките материи. Препокрива се с CFA. Това е което мога да направя от бг За първата работа ще действам живот и здраве като дойда в Канада Казват, че повечето работодатели не се интересуват от дипломи, а от канадския опит (което предполага, че имаш диплом) Това ми звучи нормално от една страна и не лесно за постигане от друга.
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аз съм учил МИО (Международни инкономически отношения) и съм работил само по специалността си. Какво да направя, за да си улесня намирането на работа и реализацията в тази област? Курсове, изпити, приравнявания.....каквоти и да е кажете.
valioiko написа:Аз съм учил МИО (Международни инкономически отношения) и съм работил само по специалността си. Какво да направя, за да си улесня намирането на работа и реализацията в тази област? Курсове, изпити, приравнявания.....каквоти и да е кажете.
Благодаря предварително.
Търси според мен работа в логистиката - виж обявите за logistics coordinator. Трудно е да започнеш работа без "canadian experience", но не е и невъзможно.