Още ли си харесвате емигрантския квартал?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
pamelaa

Мнение от pamelaa »

survivor написа: И не казвам че след като аз предпочитам да живея на 10 минути пеша от оратоара Сейнт-Жозеф и да слушам около себе си различни езици, а не примерно да трябва да карам 15 минути за да отида в някое кафе тип Тим Хортънс моят вкус е по-добър, просто казвам че е различен. И не приемам някой да ми налага своята гледна точка като по-правилна. И пак повтарям - не съм лично засегната от думите на Аблъд, защото не живея и никога не съм живяла в оплюваните от него два квартала. :beer:
Точно , и аз не съм живяла - само съм ходила. Имаш ли наблудениа върху раиона около метро Вандом - от към страната на Вестмаунт . Май се води НДГ но е на границата. МИзерно ли е или ??? Не живея там, търся инфо.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

pamelaa написа:
krimon написа:
Бросар и Лонгьой са на светлинни години от Лавал - нещо като друга генерация или да сравниш Радомир с Бояна и Драгалевци по отношение на София :lol:
Верно ли, не знаех. А какво ще кажеш за Гринфилд парк, Ла Прери, Кандиак , Делсон ? - с какво са сравними те?

А кои Лавал имаш предвид -Сюр лe лак ли, или Шомеди, или Сен Дороте, или Сен Роуз ???
За тях това е кватралче, без никакво разнообразие. Коне с капаци.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

pamelaa написа:
krimon написа:
Бросар и Лонгьой са на светлинни години от Лавал - нещо като друга генерация или да сравниш Радомир с Бояна и Драгалевци по отношение на София :lol:
Верно ли, не знаех. А какво ще кажеш за Гринфилд парк, Ла Прери, Кандиак , Делсон ? - с какво са сравними те?

А кои Лавал имаш предвид -Сюр лe лак ли, или Шомеди, или Сен Дороте, или Сен Роуз ???
Я да видим:

Грийнфилд парк е в Лонгьой, другите не са :D

Ла Прери = Владая
Кандиак = Божурище /няма още летище, но само това е разликата/
Делсон = Ихтиман /важен транспортен възел/

Лавал сюр ле лак = Панчерево /бонус езеро/
Шомеди = Кривина /забележително със замеделските си култури/
Сен Дороте = Волуяк /влак минава в близост :wink: /
Сен Роуз (тук спелинга не се разбра дали е на френски или на английски:wink:) = Казичене
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

ablood написа:
pamelaa написа:
krimon написа:

За тях това е кватралче, без никакво разнообразие. Коне с капаци.
Аблод, лигавиш се вече!

Ходил ли си изобщо на въпросното място? Повечето са луксозни дуплекси, най-вероятно на собственици.
Изобщо там едва ли се дава под наем нещо. а и да се дава ще е 2 бона сигурно.

С толкова ще плащаш 5 ипотеки на къщи в Лавал, така че ти ще си тоя, който първи ще му намери кусури, че мястото не е хубаво.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

Аблъд ти навместо да целуваш ръцете ,краката и ония работи на хората които са те посрешнали,на всичкото отгоре и настанили в най удобния за новопристигнали квартал отвори тема с косвенната цел да оплюеш посрещачите си.Ех горките ,ако знаеха ,че ги очаква такава небивала неблагодарност сигурно щяха да те забравят на летището,за тях незнам ,ама ако бях аз със сигурност щях да те оставя да си кесиш там с дисагите.
А за хората които поставят под един знаменател индустриалния град Лавал с градчетата от южната страна на Ст.Лорант единственно сравнявайки ги по един показател ,като събърби мога да кажа само ,че или са неграмотни,или просто са нямали време и възможност да пообиколят и разгледат къде какво има.
Но да се върна пак към темата която засяга автора,вчера му отправих предложение ,но явно той не го схвана.Като никога не е живял през живота си м/у цигани и турци и във въпросния КДН му е било много циганско и турско,защо не се е преместил само на една улица северно от КДН/Жан Талон в престижния квартал Монт Роял,населен предимно с богати/евреи,гърци,италианци,англо,франко/,там в центъра на този квартали има поне 20 блока които се дават под наем и преобладаващата част от жителите са имигранти,ама нещо и аз взех да се осмислям дали не си противореча с това предложение,абе аджаба чудя се кво чакат тия богати евреи,гърци,италианци и англо-франко ,че още не са си продали къщите за по милион ,а се въргалят заедно с изметта в тия 20 блокчета в центъра на градчето им и от какъв зор си натискат задниците заобградени от тая паплач ,скраб и негодна маса нежелани съседи. :cry:
pamelaa

Мнение от pamelaa »

Абе градчетата на юг са хубави -ама 30 км на юг от Монреал -Лонгиой и Бросар са си бая цигания.
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

Почти като КДН викаш,друго си е на Лавал. :D
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

pamelaa написа:Абе градчетата на юг са хубави -ама 30 км на юг от Монреал -Лонгиой и Бросар са си бая цигания.
Защо, ти там ли живееш или имаш някакви конкретни впечатления от циганията ? Къде я видя ?

Например, започвайки от Лонгьой:

- новият терминус, с цялото озеленяване и паркинги наоколо /последни реновации 2008/
- Университета на Шербрук
- няколко сгради на федералното и провинциалното правителство
- едни от най-реномираните и повече от 100-годишни колежи /съответно и сградите им/
- крайречните паркове /около Ст. Лоран/ с яхтклубовете и шлюзите
- центровете на Стария Лонгьой, Ст. Ламбер, Грийнфилд парк

Бросар:

- общинската библиотеката, на която даже националната може да завиди
- обновената плаца Портобело, районът около Костко /към ЛаПрери/
- кръговото движение и "детелината" след моста Шамплейн
- точно зад Костко квартал подобен на Уестмаунт
- терминус Панама
- мейл Шамплейн

:nenam:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

А ако отворим дума къде са най престижните баровски квартали на милионерите в цялата околия на Монтреал незнайно защо те се преориентираха към голф курта на циганските Лонгьой и Кандиак.
Мое би щото не могат да си мерят пишките с баровците на Лавал като А-блъда и новите имигранти от страни като КДН и НДГ :D
survivor

Мнение от survivor »

pamelaa написа:
Точно , и аз не съм живяла - само съм ходила. Имаш ли наблудениа върху раиона около метро Вандом - от към страната на Вестмаунт . Май се води НДГ но е на границата. МИзерно ли е или ??? Не живея там, търся инфо.
Преди да пристигнем се опитвахме да си наемем апартамент по Интернет и ни бяха отговорили точно от района, за който питаш. За съжаление съм ходила там само веднъж и отдавна. Но тогава ми направи впечатление ме този край на Уестмаунт и този край на НДЖ имат еднакъв облик, по-скоро скромен. Но впечатленията ми оттам са бегли. Повече впечатления имам от района на Сноудон (КДН), който граничи с Уестмаунт. Бившата ми научна ръководителка живее там, води се в КДН, но на 20 метра от тях започва Уестмаунт, и то хубави къщи. Няма никаква разлика между уестмаунската и кдн-ската части на тази, пък и на съседните улици. Определено на границата между Уестмаунт и НДЖ е много по-бедно.
pamelaa

Мнение от pamelaa »

CFS 801 написа:Почти като КДН викаш,друго си е на Лавал. :D
Ми тъй де -що да минвам мостовете и да ходя в Лонгиой или Бросар, докато мога да си живея в Монреал - същата хубост.

"Високата" част на КДН е хубав и скъп квартал и според мен :beer:

Много далече от темата вървят нещата , пък аз не си падам по издребняване и заяждане. Дали ще съм в Монтреал, Лавал, Бросар или Лонгиой - за мене е все тази. Важното е да съм в хубав район.
Аватар
bucca

Мнение от bucca »

Не, аз не харесвам квартала на Ванкувър, в който живеем. За мен това е стар, западнал и мизерен град. За началото е добре докато се ориентираш, но за по-дълго не бих живяла тук. Вярно, че всичко е наблизо и не губя време за нищо, но пък е супер депресиращо (добре че аз не се депресирам лесно :D ) Единствените свестни хора тук са българите, руснаците и сърбите, другите са уайт траш местни и филипинци и китайци с по 5 деца. Има ужасно много бездомници около спирката на скайтрейна Ню Уест и на центъра на Ню Уест. Бездомниците май са проблем за целия Ванкувър като се замисля. Дано скоро се преместим от тук. Това е моето мнение.
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
danielle

Мнение от danielle »

bucca написа: другите са уайт траш местни и филипинци и китайци с по 5 деца. Има ужасно много бездомници около спирката на скайтрейна Ню Уест и на центъра на Ню Уест.
bucca, :shock: Еха, ти как ги преброй че са 5 (сигурно включваш и братчедите) ; аз не съм чувала китаец да има повече от две деца ( твърдя го от гледна точна на моите наблюдения и контакти с тях овече от 2 години). Да не бъркаш с някоя негърка? Иначе за спирката около Дъглас college си права - има един pub и около него се събира голяма сган от просяци предимно канадци. Но те са се концентрирaли изцяло там. Може би, за да са под зоркия поглед на полицията. Ние живеем в другия край на тоз квартал и аз както вече споменах съм доволна... тихо, спокойно...направо пенсионерско. Ама по-добре такова, отколкото шумни съседи да ти се извикват по цял ден и нощ. Имахме едно такова, но откакто беше посетено 2-3 пъти от полиция - нещо затихнаха...:beer:
Аватар
bucca

Мнение от bucca »

danielle написа:
bucca написа: другите са уайт траш местни и филипинци и китайци с по 5 деца. Има ужасно много бездомници около спирката на скайтрейна Ню Уест и на центъра на Ню Уест.
bucca, :shock: Еха, ти как ги преброй че са 5 (сигурно включваш и братчедите) ; аз не съм чувала китаец да има повече от две деца ( твърдя го от гледна точна на моите наблюдения и контакти с тях овече от 2 години).
Всъщност си права като се замисля, най-вероятно не са китайци, а други азиатски народи (виетнамци, тайландци).
Те "даунтауна" на Ню Уест се опитват да го изчистят от гадните разпадащи се сгради и бездомниците, ама то къде да ги изгониш тези хора, нали все някъде трябва да идат. Точно там, където строят високия блок на Ню Уест спирката, ми казаха че са се събирали бездомници, а сега сигурно ще стане много хубаво. И на 6 авеню до сградата на RBC винаги има бездомници и те това лято сложиха метални поставки там да не могат да спят там и също така метална поставка за колелета, ако си минавала от там, сигурно си ги забелязала. Да, пропуснах да отбележа, че има много пенсионери - и един "пенсионерски" мол (където се събират), който освен това е с пенсионерско работно време - до 5,30 :lol:
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

Буца ,ти си железна.Да не ти дреме,правиш един милион и се местиш в Ню Уест при баровците от форума. :wink:
Заключено