Ние вдигаме байрака

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Недей такак бе Коле да обобщаваш. Аз хем съм разглезена, хем лакома, а в Канада ми е добре.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
гицка

Мнение от гицка »

виждам обещаващи бъдещи канаТци .
браво
Аватар
mborodin
Обратна връзка:

Мнение от mborodin »

Едно от най-важните неща в тоя живот е да попаднеш на точното място в точния момент.
emiliana

Мнение от emiliana »

mborodin написа:Едно от най-важните неща в тоя живот е да попаднеш на точното място в точния момент.

:P Ех и ако имаше кой да ти обясни.....
PAGAN

Мнение от PAGAN »

Хълбоу, не приказвай неща ,които не са ти ясни. Все по-малко канадци отиват в Retirement residence. Повечето предпочитат да живеят колкото е възможно по-дълго в собствените си домове. Няма да ти обяснявам защо,разчитам че си достатъчно интелигентен да се досетиш сам. За това и ако забелязваш, се строят много повече Nursing homes, отколкото Retirement residence . Това което казвам,го казвам като човек, работещ в тази сфера от 5 години.

Сори за отклонението от основната тема на постинга :lol:
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Все по-малко канадци отиват в Retirement residence. Повечето предпочитат да живеят колкото е възможно по-дълго в собствените си домове.
Говорим за нашите родители в БГ.
Те не са повечето канадци. Повечето канадци имат по виска пенсия, повече спестяваня, кола с която да ходят до магазина да си пазаруват, тока и парното не представляват 70 % от тяхните месечни разходи за разлика от на нашите родители в БГ.
Не ме валнува какво се строяло повече в Канада. Това което ме вълнува е желанието на майка ми кога да иде там и цената на тези домове в БГ.
ilka

Мнение от ilka »

hullboy написа:
Това което ме вълнува е желанието на майка ми кога да иде там и цената на тези домове в БГ.
Защо не вземеш да отидеш в един старчески дом в България по време на почивката си :roll: тогава може и да ти просветнат някои неща....
а може и да откриеш нова бизнес-ниша :P
пак сме тук :-)
PAGAN

Мнение от PAGAN »

Може би не се разбрахме. Въпросът беше в друго, че съвсем не са щастливи да отидат на подобно място.Колкото до цените на тези домове в България, то те варират между 300 и 700 лв.
Последно промяна от PAGAN на Чет Юли 19, 2007 12:31 am, променено общо 1 път.
гицка

Мнение от гицка »

ми що не поканиш майка си тука хълл , кво му е ?
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Хъл ,
Така е ,поне тази възратсна моя Приятелка ,която е в Онтарио повече от 40 години и вече е на пенсионна възраст ,има кола,собствено нормално жилище и достатъчно да си живее спокойно.
Когато я заведох да плаща ток ,тук в БГ на нейната сестра ,която си живее тук и като се върна само дето не псуваше за това как може един път да се получава писмо за една сума за плащане ,а после като се плаща се казва друга сума.Думите й бяха (в яда) "вие тук живеете 100 години назад не от нас ,а от маймуните".С тези думи тя ни най-малко искаше да обиди мен или било друг българина, а си каза точно и ясно какво е тук..:(
Никога няма да збравя дилемата,която тя ни постави "ВИЕ ТРЯБВА ДА РЕШИТЕ ДАЛИ ДА ОСТАНЕТЕ В БГ И ДА ПРЕЖИВЯВАТЕ ИЛИ ИДВАТЕ В КАНАДА И ЖИВЕЕТЕ".
Гледам тук из Златни пясъци ,а и други курорти как пенсионери от различни развити държави си идват на почивка ,че и някой и с инвалидни колички.
Кога нашия роден пенсионер ще може да отиде на почивка в собствената си държава(не другаде) ами никога,да не говорим да е инвалид.
За баба ми,чаках почти 2 години за да й дадат 1 група пожизнен ТЕЛК и да мога да й взема инвалидна количка,тоест държават да отпусне такава.Защото иначе една такава количка струва минимум 400лв.,а това в мноооого случай са си трудно "спестени" пари.
Хъл,човече няма оправия тук и най-лошото е ,че става по лошо ,а народа като кон с капаци.
Последно промяна от Dparo u TaHq на Чет Юли 19, 2007 12:33 am, променено общо 1 път.
Godis

Мнение от Godis »

Хаха....тъкмо на момчето щях да му пиша че пред мен такъв проблем не стои щото нямам намерение друг да ми гледа родителите на стари години. Ама разни хора разни идеали.
Godis

Мнение от Godis »

Алоооо Варнаа :) много бързо постваш и наруши реда на повествованиете.

моя постинг да се чете след гицкиния моля
гицка

Мнение от гицка »

а бе дали не е тука местото да попитам какво стана с доктора и със събраните пари за канада , ако няма да ги ползва да ги даваме на някой в нужда ,
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Един частен дом в БГ струва от 400 лв. до 650лв.И това не са частни домове ,ами някой хора с медицинско образование и малко повече средтсва построяват нещо като вила на 3-4 етажа и създават комфорт на ниво и така ,започват да гледат възрастни,болни хора.
Иначе за държавани домове и дума да не става.....

Godis ,недей казва така,по-добре не си и помисляй,не знаеш какво ще ти поднесе живота.
При мен майка ми е болна от около 4 години от "Алцхаймер"-болест засягаща мозъка,тоест мозъчните клетки малко по малко умират и този зрял човек става малко по малко като дете,докато накрая става като бебе,без да се познава в огледалото,без да познава другите около себе си .:(
Слава богу все още е в ранен стадий.Аз сериозно търсех такива домове (частни) в София и се свързах с хората,защото мислих,че докато се устроя в Канада да е на сигурно място и със постоянни грижи.Но сега има една голяма възможност за лечение в Москва с присаждане на стволови клетки.Когато се продаде апартамента и ще отидем да се направят операций.
Една такава струва 17500 евро.Дават голям шанс за успех,но сигурно ще се наложи миниму 2 операций до максимум 6 присаждания.С парите от апартамента ще мога да наоравя 3 операций и ако майка ми започне да се възстановява ще остане при нейната сетра тук.А ние да заминаваме към Канада и когато се устроим ще направя всичко възможно да си дойде при мен.
Ако въпреки желанието на клиниката в москва,въпреки професионализма и предишни лечения на други хора,ако не се променят нещата,майка ми ще трябва да бъде настанена в частен дом- просто болеста мъкар и в ранно начало е много коварна за здравите хора около този болен човек.

Затова Godis просто се моли и се радвай,че вашите са здрави и нека да е така и за всички.
Здравето е най-важно! А тук в БГ то се отнема по много начини,предоставяйки ни висок стандарт :)
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Може би не се разбрахме. Въпросът беше в друго, че съвсем не са щастливи да отидат на подобно място.Колкото до цените на тези домове в България, то те варират между 300 и 700 лв.
А много ли са щастливи в село Малко Конаре ако са от там където няма доктор и линейка?
Децата им през това време са в София в Пловдив или някъде из Европа .
Не виждам как точно ще им помогнат децата като имат ограничен доход, собствени деца за които трябва да се грижат и да ходят на работа.
Защо не вземеш да отидеш в един старчески дом в България по време на почивката си Rolling Eyes тогава може и да ти просветнат някои неща..
Гарантирам ви че не е все тая в частен дом за 700 лв. на месец и държавен такъв за 40 на меесец.
Заключено