Chequing account

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Re: Banki

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Kam goljama mechka

Ot koga stanahme priateli che ne si spomnjam?
Абе приятел,на теб медал ще ти дадат и паметник преживе ще ти сложат,че си успял да завъртиш такъв сложен бизнес,защо не стана космонавт,щеше да ти е много по-лесно
Pravja tova koeto mi dostavja udovolstvie i za koeto sam uchil
I da ne go praveh za sebe si, pak stjah da rabotja v tazi sfera.
Za banka ili druga firma njama znachenie.
Poneze hich ne e slozen, zatova v Montreal zatvoriha pone 3 bura v poslednata edna godina na St Catherine. Koito zivee tam moze da potvardi.

Na oste 2-ma sanarodnitsi pak ot Montreal koito me pomoliha za sresta i informatsia kak da otvorjat bura tam sasto otdelih vreme za da im kaza.

Ot togava minaha 2 godini ot srestata s parvia i 1 godina ot srestata s vtoria i oste ne sa otvorili.
Izliza che ne e tolkova lesno.
A i dvete momcheta bjaha mnogo seriozni po otnosenie na biznesa. Edinia chak do ofisa v Ottawa doide.

Nikoga ne sam iskal da stavam kosmonaft, no ako bjah posikal sigurno i v tazi profesja stjah da sam dobar.

Zastoto kogato pravja nesto go pravja kato horata. Do poslednia detail.

Pozdravi

Hullboy
Последно промяна от hullboy на Съб Май 06, 2006 3:18 am, променено общо 1 път.
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Хм, hullboy, хубаво е да имаш самочувствие, ама трябва да има мярка :-) или ако няма мярка, поне да не се хвалиш наляво и надясно, защото не звучи добре :-)
Ама знам ли пък, ти явно отдавна си в Канада, а тук нали хората все се хвалят, че това могат, онова могат, а накрая на мен ми се чудят как така знам толкова неща - аз вече говоря за моята си работа, от космонавтлък нямам идея :lol:
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

bgmontreal написа: ... но сега плййййййз
използването на поименна карта от друг е АБСОЛЮТНО, ама АБСОЛЮТНО, ама СТРОГО (извинявам се, че повтарям, но ние БГрите сме свикнали с 3 вида забранено - само забранено, строго забранено и абсолютно такова, та ги изреждам) против правилата......
Изрично поясних, че картите които ползувам са безименни и не разбирам защо продължаваш да говориш за поименни карти :roll:?!?
bgmontreal написа: ... Ами ако ми източат парите, какво да обяснявам, как съм в Канада, а някой е изтеглил пари в БГ, ама не тоя дето съм му дал картата и ПИНа, а някой друг :shock: ...
Съгласен съм, че кредитната карта е по-защитена (т.е. ти си по-защитен срещу загубата на пари, самата карта е даже по-уязвима от дебитната), но и дебитната карта е доста сигурна, ако се използува разумно. Както вече казах по-горе, отваря се специална сметка в която не се държат никакви пари, а само периодично се привеждат точно по толкова пари колкото твоите хора в България ще теглят. Дори и някой да им види ПИН-а докато теглят, и после да им открадне картата, в сметката вече няма да има нищо .... Също, нека не забравяме, че за повечето хора които са в Канада по отскоро изваждането на кредитни карти не е толкова лесно

Спора взе малко да боксува, но мисля, че е добре хората да са наясно с различните варианти и свързаните с тях рискове и разходи, за да могат сами да си изберат този който най им допада, а не просто да им се казва без никакви обяснения и аргументи "Еди кой си вариант е ТАБУ, а ако избереш еди кой си вариант си дребна душица!" :wink:.

:beer: :beer:
Последно промяна от VanBC на Съб Май 06, 2006 4:28 am, променено общо 1 път.
Obey gravity ... It's the law!
Aries

Мнение от Aries »

bgmontreal написа: Канадец с теб най не ми се спори, че имаш богата обща култура и никога не говориш ей-така, но сега плййййййз
използването на поименна карта от друг е АБСОЛЮТНО, ама АБСОЛЮТНО, ама СТРОГО (извинявам се, че повтарям, но ние БГрите сме свикнали с 3 вида забранено - само забранено, строго забранено и абсолютно такова, та ги изреждам) против правилата.
Извинявай, но това е за наша протекция. Ако някой ми се разхожда с картата и ПИН-а да не би в БГ да хванат и ми се обаждат или правят разследване преди да дадат парите?
Ами ако ми източат парите, какво да обяснявам, как съм в Канада, а някой е изтеглил пари в БГ, ама не тоя дето съм му дал картата и ПИНа, а някой друг :shock:
:idea: че тогава всеки ще каже, че е теглено от 3то, пардон 4то, 5то лице.
Айде малко комън сенс.
Вярно хилбой прекали, но и аз като ивет смятам, че не иска точно това да каже!

Ако искате да продължим, то да поставим по една дневна надница на масата и да ви покажа точно защо е АБСОЛЮТНО извъм правилата ползването на ПОИМЕННА карта от 3то лице и защо трябва да си пил сярна киселина за да пратиш безименна карта в БГ.
Сигурността на парите ви срещу 4 лв е направо великолепно вложение.

Прав си, няма повече спорове всеки сам да избира, но трябва да се съобразява с правилата, но не тия чути от чичо Пешо, а банковите такива., защото после чичо Пешо няма да се разправя вместо вас.

ПП За справка не съм агент на ВИЗА (все още и космонавт не съм), така че просто предпазвам от грешки и то за 3-4лв
Хайде сега - пил газ!!! Ми нали тази безименна карта е отворена именно с тази цел и едва ли ще държиш повече от 200-300 кинта в нея. Така че и да разберат пина ще вземат на босия цървулите (не че триста лева са малко де... )
Второ имам въпрос как точно става тази работа с Виза картата. Там нали се изисква спесимена... Човека като тегли в БГ на гише не възникват ли усложнения?
Aries

Мнение от Aries »

hullboy написа: Pochnah rabota malko po kasno kato vidjah che moga da se spravjam s uchiliste i da rabotja po njakolko chasa vecher.

Ne si mi vizdal danachnata deklaratsia za da vidis kakvo pise v neja.
Povecheto studenti rabotjat vecher zastoto prez denja sa na uchiliste.
Poradi vechernite chasove obiknovenno rabotjat v restoranti, diskoteki, kafeta, karat pizzi.
Sefovete znajat che poluchavat baksisi za tova zaplatite sap o 6- 7 dolara na chas , a se raboti vecher

Kogato karas Piza go pravis s tvoja kola s tvoi benzin, s tvoja zastrahovka. Koli ne davat na sofjorite.
V sastoto vreme si platen 7 dolara na chas. Kato mahnes parite za benizn, zastrahovka, amortizatsia. Stava sigurno 1 dolar na chas,
Tova moralno li e? Pravilno li e?
Baksisa predstavljava tvojata zaplata realno.
Povjarvai mi che poveche ot 10 $ na chas ne pravis. Rabotis nai mnogo 5 chasa i to vecherno vreme

Vav vseki drug biznes imas pravo da amortiziras kolata ako e tvoja, da izvadis razhodi za benzin i zastrahovka.
Az ne vizdam nisto nezakonno pri tezi uslovja da poluchavas baksis.
Ti znaes li po dobar variant za sofjorite?
Ako iskas otvori edna pizza kupi im koli i gi razdai da gi karat.
Te ste si vzimat cheque za 12 $ na chas i vsichki ste sa dovolni.
No v realnia zivot ne e taka.
Hullboy
Ми дай тогава всички, които карат коли да започнат да си приспадат застраховките, разходите по ремонтите, бензина и т.н. от чековете.
Знаеш, че си постъпил незаконно като не си декларирал както парите, които си получавал на ръка, така и бакшишите. Не си ти този, който решава кое е морално и кое не.

И за твое сведение именно в тази област (доставка на пица) ти се признават всички разходи свързани с колата.

И освен това се вадят доста над 10/час, ама това е разговор за друга тема.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Aries написа: ... Второ имам въпрос как точно става тази работа с Виза картата. Там нали се изисква спесимена... Човека като тегли в БГ на гише не възникват ли усложнения?
Няма проблеми да теглиш пари с кредитната карта на гише в банка. Същото е както когато плащаш с кредитната карта в магазина - дават ти разписка, подписваш се и ти дават стоката, само дето стоката която "купуваш" в банката е банкноти :wink:.

Тегленето на кеш от кредитна карта (назвисимо дали е от банкомат или на гише) е cash advance, което има 2 последствия:
1) удържат ти комисионна 1% от сумата която си теглил.
2) за cash advance няма гратисен период и лихвите върху него текат от деня в който го вземеш.

За да се избегнат комисионната и плащането на лихви, кредитната карта не трябва да се използува за нищо друго, а парите които ще се теглят трябва да се внесат предварително.

:beer: :beer:
Aries

Мнение от Aries »

VanBC написа:Същото е както когато плащаш с кредитната карта в магазина - дават ти разписка, подписваш се и ти дават стоката, само дето стоката която "купуваш" в банката е банкноти :wink:.
Eто за този момент говорим. Нали трябва да има подписа на човека. Картата се издава тук (тук се подписват документите). Как се избягва проблема с подписа?
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Aries написа: Eто за този момент говорим. Нали трябва да има подписа на човека. Картата се издава тук (тук се подписват документите). Как се избягва проблема с подписа?
О-о, ти питаш за издаването на картата :idea:! Аз се сещам за 2 варианта:
1) човекът на чието име се вади картата да е Канада;
2) Да се изпрати application-а до България, човекът да го подпише и да го върне обратно в Канада.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

hullboy написа:Zdraveite

Kam goljama mechka

Ot koga stanahme priateli che ne si spomnjam?

Hullboy
Ама ти наиситна си бил дървен философ,аре със здраве,следай си работата и бизнеса,аз отивам да мета улиците,само твойта работа е отговорна и трудна,всички останали да те гледат какво пишеш и да ти се кланят,за да могат да станат богове като теб :twisted: :twisted: :twisted:
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

:)) Тука голяма търпана станало... 8 страници карти, тухли, морал и прочие :) ... и поне половината книжнина и фоерверки дело на Хуллбой...

Хуллбой, не те познавам, може да си пич, може и да си добър финансист... ама ако някои гго е яд на теб и 100 страници логика и аргументи да изсипеш все тая... Хм след 1-2 стр. даже взех да прескачам безкрайните ти словоизляния ... щот се удавих в пороя от аргументи...
Хей всичко туй ти го пиша не да те засягам! Просто, ако можеш, пренастрои мерника. В мненията ти по различни теми, че и по тази, има много полезни неща. Ако отсееш плявата златните зърна може и да блеснат. Пък и къв финансист си кат не си цениш времето и го пилееш с безкрайни писанuя... :) :беер:
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Ognen Led i az veche do takav izvod stigmam che njkoi hora gi jad za nesto.
Nito sam gi vizdal, nito sam pravil biznes s tjah moze pak nesto da im e kriv denja.

Otnosno pisaneto. Pisa zastoto moga. Biznesa si varvi. Prosto taka sam go organiziral.
I kak da ne pisa kato viz sled vseki posting kakvi novi biseri se pojavjavat tozi pat ot Aries
Koito njma nisto obsto s deistvitelnoistta
Ми дай тогава всички, които карат коли да започнат да си приспадат застраховките, разходите по ремонтите, бензина и т.н. от чековете.

И за твое сведение именно в тази област (доставка на пица) ти се признават всички разходи свързани с колата
Samo v tezi 4 reda ima pone 5 netochnosti. Kak da gi podmine chovek.

Kam Aries,

Uchil li si njkaoga schetovodstvo? Mai si spetsialt po vsichko kato drugi hora tuk.
Kazi kakva ti e profesjata pred vsichki. Ne kazvai chetovoditel zastoto nito pises kato takav nito se izrazjavas kato takav.

Otgovora mi e slednia na tozi ti posting:

Vsichki koito karat koli ne mogat da gi prispadat. Mogat samo tezi koito karat kluchovi dumi tuk sa ( sobstveni ili na firma koli. S tsel pravene na biznes )

Koi chekove? Cheka ot zaplatata ti kato programist, ako si takav.
Cheka za GST koito ti prastat ot darzavata ?
Moze bi iskas da kazes cheka koito ti davtat ot pitsata v kojato rabotis.
Parvo 99 % ot pitsite ne davat chekove. Zasto?
Zastoto davaneto na chek oznachava njakakva obvarzanost, kontrakt, dogovor.
Takav sefa na pitzata nito iska da vidi, nito iska da chue.
Zastoto po trudno ste te uvolni ako raznasjas pitsite sas zakasnenie i gi davate bez pari.
Zastoto kato si bolen ste trjbva da ti plasta.
Taka sasto trjbva da vnasja EI i CPP ako znaes kakvo oznachavat.
Ako imas dete i to e bolno pak trjbva da polasta. Ako vzemes bastinstvo da gledas malko dete pak trjbva da plasta.

Razhodi ne se mahat ot cheka. Tova e super nepravilen izraz.

Razhodi se smjatat I prispadat v otcheta za prihodi I razhodi.
Tezi razhodi se namirat v grupa 5 ( Administrativni i Operativni razhodi ) na schetovoden standart v Canada.
Otdelno se smjata % ot km, izminati samo za biznes ot totalnite km. izminati prez godinata.
% ot km, % ot razhodi za bezin, remonti , amortizatsia izminati za sobstveni nuzdi ne se priznavat

Cheka da ti prilicha na Income statement? ( otchet za prihodi i razhodi )
Zastoto na men ne mi prilicha.

Sega nai vaznoto. Za da smjatas v Income Statement ti trjbva njakakva suma
Tja se naricha Sale, Revenue ( Prodazbi, Dohodi. Moze da badat ot uslugi, or produkti, ot proizvodstvo )
za da moze ot neja da izvadis razhodi za pokupki na gotovi produkti ako si targovets, materiali ako si prizvoditel, sled tova Administrativni i Operativni razhodi.

Kogato njama ofitsialno plastane saotvetno njama nikakva suma ot kojato da izvadis kakvoto i da bilo

Sega za danatsite. Ne si mi vidjal deklaratsjata ne znaes kakvo pise v neja.

Za pechalbata ot pitsite koito sa prodadeni os sofjorite danaka e platen.
Ako gi njmase sofjorite njamase da ima prodazbi, njmase da go ima i tozi danak.
Otdelno sofjorite nalivat benzin, remontirat koli, kupuvat gumi, tam sasto ima platen indirekten danak ot pechalbata na prodavachite na tezi produkti. Ot koeto ti samo pechelis.

Kak da ne otgovori chovek na takiva postingi v koito v 4 reda e palno s netochnosti.

Ako na njakoi ne mu e interesno moze i da ne chete ima i drugi temi

Na takiva divotii vinagi ste otgovarjam ako ste 200 stranitsi da stanat.

No darza da otbeleza che ne se izkazvam po meditsinski, inzinerni, i drugi temi.
Postingite mi sa samo 392.

Poglednete broja na postingite na tezi koito sporjat s men za da vidite koi sa filosofite vav foruma.

Pozdravi

Hullboy
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

VanBC написа:
bgmontreal написа: ... но сега плййййййз
използването на поименна карта от друг е АБСОЛЮТНО, ама АБСОЛЮТНО, ама СТРОГО (извинявам се, че повтарям, но ние БГрите сме свикнали с 3 вида забранено - само забранено, строго забранено и абсолютно такова, та ги изреждам) против правилата......
Изрично поясних, че картите които ползувам са безименни и не разбирам защо продължаваш да говориш за поименни карти :roll:?!?

ами ти ме попита за ИНГ (виж си постинга), а техните карти са поименни

ИНГто е най-разпостранения начин, защото е без пари.
тук се мъчим да спестим някой лев, а ти говориш за отделна сметка дето ти носи 3-4 долара МЕСЕЧНО, а ВИЗА ги свежда до 1% - т.е. 2лв. в случая с малките сметки.

Продължавам да пиша само поради причината, че много хора могат да се ухапят само защото са решили да вярват на човек (ти, хилбой, пумпи или аз), а нямат реална представа за правилата.

та:

ДЕБИТ КАРТА ОТ БАНКА
- не трябва да е от основната ви сметка
- трябва да е безименна
- теглене само от автомат, може и от гише, но зависи от служителя/ката
- трябва в повечето случаи да плащате месечна такса + 3лв за теглене
- теглите САМО в лв
- може автомата да я глътне поради време или неверен пин

ДЕБИТ КАРТА ОТ ИНГ
- ако не е поименна (тя винаги Е, имам предвид на името на човека в БГ), нарушавате правилата
- ако не е поименна може да теглите само от автомат
- за да е на името на човека в БГ, така или иначе той ще има линкната сметка в Канада и ще плаща такса на линкнатата сметка

SWIFT
- скъп
- за голями суми, за да се избегне лимита на дебит картите
- няма опасност от загубване по трасето

WESTERN UNION
- малко по-високи такси
- много места за теглене и изпращане на парите
- много съмнителни места за теглене на парите
ПРОМЯНА - не избирайте съмнителните места, колкото и да са удобни - има стотици сеиф места и банки)
- удобства като емайл трансфер до агента (т.е. няма да ходите до банка)
ПРОМЯНА забравих ще това е единствения начин в БГ да се теглят USD или EUR. не знам курса, но това си е удобство

МONEY GRAM
- не знам

CREDIT CARD
- za men naj-dobroto
- няма нужда от пин
- няма месечни такси
- поименна карта
- за да спестите лихвите си внесете пари по картата преди да се теглят (1% комисионна си остава)
Последно промяна от bgmontreal на Съб Май 06, 2006 8:15 pm, променено общо 1 път.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Banki

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Hubav spiskak e napravil BgMontreal.

Ste dobavja samo otnosno W.Union che mnogo ot agentite sa banki s bezuprechna reputatsa. S kameri s ohrana i ako imate smetka tam ne se nalaga da se razhozdate s poluchenite pari a teglite samo kolkoto sa vi nuzni drugite si gi deposirate v smetkata.

Obratno s karta ste na masina, i ako ne gi iskate vsichkite da gi nosite s vas. Vasite roditeli ste idat oste vednaz do bankata za da gi vnesat.
Moze i da gi ostavjat v CAD karta no stavat 2 -3 teglenja i 2-3 taksi saotvetno.
Gubi se poveche vreme.

Mnogo vazen moment sasto e che W. Union predlaga izplastane v 3 valuti.

USD, Euro, BGL.

No vie vinagi plastate s CAD na agenta v Canada.

Udobno kogato se dalzat pari v chuzda valuta na njakogo ili ste se pazaruva v Euro primerno.

Ne hodite da gi smenjate dopalnitelno po bura i
banki

Moze sasto plastaiki s kreditna karta prez internet da pratite ot v kasti bez da hodite do agent no struva malko po skapo ot kolkoto pri agent zaradi udobstvoto.
Efekta e sastia ako se razberete s agenta za e-mail money transfer do nego. Taka udobstvoto e sastoto no plastate tsena kato pri agent.

Pozdravi

Hullboy
Последно промяна от hullboy на Съб Май 06, 2006 1:47 pm, променено общо 1 път.
Aries

Мнение от Aries »

hullboy написа:Zdraveite

Ognen Led i az veche do takav izvod stigmam che njkoi hora gi jad za nesto.
Nito sam gi vizdal, nito sam pravil biznes s tjah moze pak nesto da im e kriv denja.

Otnosno pisaneto. Pisa zastoto moga. Biznesa si varvi. Prosto taka sam go organiziral.
I kak da ne pisa kato viz sled vseki posting kakvi novi biseri se pojavjavat tozi pat ot Aries
Koito njma nisto obsto s deistvitelnoistta

И за твое сведение именно в тази област (доставка на пица) ти се признават всички разходи свързани с колата
Samo v tezi 4 reda ima pone 5 netochnosti. Kak da gi podmine chovek.

Kam Aries,

Uchil li si njkaoga schetovodstvo? Mai si spetsialt po vsichko kato drugi hora tuk.
Kazi kakva ti e profesjata pred vsichki. Ne kazvai chetovoditel zastoto nito pises kato takav nito se izrazjavas kato takav.

Otgovora mi e slednia na tozi ti posting:

Vsichki koito karat koli ne mogat da gi prispadat. Mogat samo tezi koito karat kluchovi dumi tuk sa ( sobstveni ili na firma koli. S tsel pravene na biznes )

Koi chekove? Cheka ot zaplatata ti kato programist, ako si takav.
Cheka za GST koito ti prastat ot darzavata ?
Moze bi iskas da kazes cheka koito ti davtat ot pitsata v kojato rabotis.
Parvo 99 % ot pitsite ne davat chekove. Zasto?
Zastoto davaneto na chek oznachava njakakva obvarzanost, kontrakt, dogovor.
Takav sefa na pitzata nito iska da vidi, nito iska da chue.
Zastoto po trudno ste te uvolni ako raznasjas pitsite sas zakasnenie i gi davate bez pari.
Zastoto kato si bolen ste trjbva da ti plasta.
Taka sasto trjbva da vnasja EI i CPP ako znaes kakvo oznachavat.
Ako imas dete i to e bolno pak trjbva da polasta. Ako vzemes bastinstvo da gledas malko dete pak trjbva da plasta.

Razhodi ne se mahat ot cheka. Tova e super nepravilen izraz.

Razhodi se smjatat I prispadat v otcheta za prihodi I razhodi.
Tezi razhodi se namirat v grupa 5 ( Administrativni i Operativni razhodi ) na schetovoden standart v Canada.
Otdelno se smjata % ot km, izminati samo za biznes ot totalnite km. izminati prez godinata.
% ot km, % ot razhodi za bezin, remonti , amortizatsia izminati za sobstveni nuzdi ne se priznavat

Cheka da ti prilicha na Income statement? ( otchet za prihodi i razhodi )
Zastoto na men ne mi prilicha.

Sega nai vaznoto. Za da smjatas v Income Statement ti trjbva njakakva suma
Tja se naricha Sale, Revenue ( Prodazbi, Dohodi. Moze da badat ot uslugi, or produkti, ot proizvodstvo )
za da moze ot neja da izvadis razhodi za pokupki na gotovi produkti ako si targovets, materiali ako si prizvoditel, sled tova Administrativni i Operativni razhodi.

Kogato njama ofitsialno plastane saotvetno njama nikakva suma ot kojato da izvadis kakvoto i da bilo

Sega za danatsite. Ne si mi vidjal deklaratsjata ne znaes kakvo pise v neja.

Za pechalbata ot pitsite koito sa prodadeni os sofjorite danaka e platen.
Ako gi njmase sofjorite njamase da ima prodazbi, njmase da go ima i tozi danak.
Otdelno sofjorite nalivat benzin, remontirat koli, kupuvat gumi, tam sasto ima platen indirekten danak ot pechalbata na prodavachite na tezi produkti. Ot koeto ti samo pechelis.

Kak da ne otgovori chovek na takiva postingi v koito v 4 reda e palno s netochnosti.

Ako na njakoi ne mu e interesno moze i da ne chete ima i drugi temi

Na takiva divotii vinagi ste otgovarjam ako ste 200 stranitsi da stanat.

No darza da otbeleza che ne se izkazvam po meditsinski, inzinerni, i drugi temi.
Postingite mi sa samo 392.

Poglednete broja na postingite na tezi koito sporjat s men za da vidite koi sa filosofite vav foruma.

Pozdravi

Hullboy
Хълбой, престани да бръщолевиш, че съвсем се оака.
Въпроса ми е ясен и конкретен - ти декларира ли доходите, които получи докато работи на черно разнасяйки пици (в това число и типсовете, които дребните душици са ти давали) или не.
Ето за това става въпрос. Не ми разтягай локуми как данъка на тези пици вече бил платен (ми те тогава давай и тези, които работят в магазин да не плащат данъци, защото данъка на стоките вече бил платен), как си наливал бензин и по-този начин също си плащал данък.
Явно освен дървен философ си и некомпетентен. Не мога да квалифицирам по друг начин твоето изказване.
Вземи прочети законите, за да видиш, че разходите покрай колата не се признават само и единствено, когато въртиш собствен бизнес ами също така и при условие, че:

You can deduct your motor vehicle expenses if you meet all the following conditions:

* You were normally required to work away from your employer's place of business or in different places.
* Under your contract of employment, you had to pay your own motor vehicle expenses.
* You did not receive a non-taxable allowance for motor vehicle expenses. Generally, an allowance is non-taxable when it is based solely on a reasonable per-kilometre rate.
* You keep with your records a copy of Form T2200, Declaration of Conditions of Employment, that has been completed and signed by your employer.
По-подробно тук
Пица деливери идеално попада под всички тези параграфи, НО за тази цел трябва да декларираш доходите получени в резултат на доставката и вери сори, ама да си им платиш данъците. А, да, освен това не може да работиш на черно, защото работодателя ти трябва да ти подпише Т2200. Естествено, че при това положение забравяме за социал.
Сега се стегни, седни и помисли малко преди да пишеш, защото продължаваш да се излагаш.
Е, мистър ВИСОК МОРАЛ и ИЗРЯДНА ЕТИКА - ДЕКЛАРИРА ЛИ ТЕЗИ ДОХОДИ????!!!!

Що се отнася до моето образование - явно е по-добро от твоето, като ти гледам правописните грешки!
И не е необходимо да пиша като надут пуяк, за да ми личи колко съм образован и как имам ВИСШЕ образование :twisted:
Хайде със здраве. Ще си сложа килийната диплома в рамка, за да се гордея с нея (или и тази алегория не можеш да проумееш, както ПРОСЯКА, ГЪЛЪБИТЕ и ДЕДЪКШЪНА от ЧЕКОВЕТЕ. Ако е така просто свирни и ще се опитам да ти ги обясня с по простички думички. Като за финансист).
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Banki

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Kam Aries

Moite danatsi sa plateni do poledna tsent. Pred men e Notice of Assessment za 2002 kogato sam bil student. Jasno se vizda kolko sam izkaral.
Gotov sam da go pusna no ima mnogo lichna informatsia tam SIN.palno ime. i t.n.
Parite ne sa mnogo no tolkova kato za student po njakolko chasa na den. Vaznoto za teb e che tam ima objaven dohod a v sastoto vreme sam bil student full time.
Oste dokato bjah student znaeh kakvo ste pravja Predvidil sam tozi hod che pri iskane na litsenz ste ima vaporsi s kakav capital ste rabotja i ot kade e dosal toi.
Podtsenjavas me. ;)

Ti obache ne napisa kakvo tochno rabotis I ot kakvo razbiras.

Govorihme za pizi i cheka ot tjah.
Nisto ot tova koeto si kopiral ne popada v rabotata za pitsite.

*You were normally required to work away from your employer's place of business or in different places.
* Under your contract of employment, you had to pay your own motor vehicle expenses.
* You did not receive a non-taxable allowance for motor vehicle expenses. Generally, an allowance is non-taxable when it is based solely on a reasonable per-kilometre rate.
* You keep with your records a copy of Form T2200, Declaration of Conditions of Employment, that has been completed and signed by your employer.
Po tochka parva ot kade vzimas pitsite ot mjastoto na employer ili ot magazina? Izliza che vaobste ne hodis v pitzata
Po tochka vtora . Nikakav contract njama i ne sastestvuva

Tochka treta e jasno. Che ne si poluchaval

Tochka 4 sasto nisto ne e podpisvano ot employer.

Pak puskame gresni nesta da se pravim na kompetentni.

Ako pak si iskal da kazes vsichki koito karat koli, koeto znaem che ne si iskal da kazes
Tuk trjabvase da dobavis
You can deduct your motor vehicle expenses if you MEET all the following conditions:
Kluchova duma MEET. Kato prodalzis da chetes po nadolu v 4 –te tochki stava jasno che horata ne karat za kef

Ми дай тогава всички, които карат коли
V tezi 4 tochki postojanno se govori za employer koito te kara da izpolzvas kolata si za da izkarva toi pari ( profit ) Toi employera pravi biznes chrez teb I tvojata kola.
Pravis razlika nali?

Prodalzavame s netochnostite

Social i studentski zaem ednovremenno njama ako natma otvas, da me obvinis che sam vzimal sotsial

Ne zabravjai da napises kakvo tochno rabotis i kakvo si zavarsil

Pozdravi

Hullboy
Последно промяна от hullboy на Съб Май 06, 2006 2:46 pm, променено общо 1 път.
Заключено