Относно стандарта в Канада!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Nadia&Petar
Обратна връзка:

Мнение от Nadia&Petar »

Zdravei Dgovani, niama da sam mnogoslovna, na vaprosa ti kolko vzema accountant ili financial analyst! Otnositelno e, no ste kaja tuk za Ottawa. Accountant - zavisi dali si junior ili sledvastite tam....., zavisi i ot tova dali ste te naemat chrez firma. Taka - accountant ot $14/h do $21/h, posle kato natrupash staj se kachvash na gore, az kazvam ot kade se pochva. Ako imash i CMA stava poveche, no tova za CMA e druga tema, mislia che ima niakade vav foruma.

Financial analyst - $25/h do $50 i nagore, no tova veche e za hora s 10 i + godishen staj.

Potarsi za poveche info v http://www.hrsdc.gc.ca/
Tam sa dadeni gore-dolu zaplatite na saotvetnite profesii, no tova e za orientacia, tai-kato mnogo zavisi ot firmata, dogovora s neia, kakvo obrazuvanie imash i t.n.

Uspeh kakvoto i reshenie da vzemesh!
Nadia&Petar
Обратна връзка:

Мнение от Nadia&Petar »

Malko dopalnenie - v Montreal imam poznata, koiato zapochna na $10/h, sled 3 meseca beshe na $12, no e junior, dori po-skoro nesto kato data entry + smetki.
jovani

Мнение от jovani »

Здравейте,

както може лесно да се забележи от ника ми, по една случайност той е доста близък до този на човека, отворил този форум, а и напоследък учудващо съм се активизирал в постването на мнения (:))
Реших че няма да отмина и тази тема - но първо да се представя: аз съм програмист, работещ във финансовият сектор, имам собствена компания в Канада и висок (според Канадският стандарт) доход. Преди в Канада работих в много известна Кебекарска финансова институция в Торонто, а пак още по-преди това в Италиянска компания в БГ, като изкарах близо година по командировки в Италия (по тази прияина обаче станах доста претенциозен - накрако "пази боже, сляпо да прогледа"). И понеже виждам че много хора ги вълнува темата, ще се опитам да дам едно мнение през погледа на млад човек (в началото на 30-те си години) с опит и добро (по мое мнение) образование.... във вид на няколко линка, а именно форумите в:
www.canadaimmigrants.com
www.notcanada.com
www.settlement.org
На тези места ще намерите информация от много хора, критикуващи Канада като емигрантска дестинация, интересното е че много от "критиците" изглежда имат добри езикови познания (някои твърдят че имат образование от САЩ, други пък че са родени в англоговорящи страни), така че лично аз смятам че много от пишещите там имат известни обективни основания за постингите си, като може би си струва последните да бъдат прочетени от кандидат-емигрантите, търсещи информация за Канада (от много информация глава не боли, поне според мен). Допълнително ще кажа, че лично аз също съм поствал в тези форуми преди време, и не намирам нищо лошо в това - не го отчитам като оплакване, а като конструктивна критика, която може да бъде прочетена от хората, занимаващи се с имиграционните въпроси в Канада, както и да даде допълнителна информация на интересуващите се. Лично аз към момента съм доволен от Канада, въпреки че още не съм гражданин - имам висок доход и оценявам някои положителни аспекти на държавната организация тук, но трябва да спомена, че и аз, както и много от вас изпитах редица затруднения в началният период на адаптация, и понякога си мисля, че ако човек положи достатъчно усилия може да бъде щастлив където и да се намира, т.е. че положението в което се намира до голяма степен е зависещо от неговите усилия и в по-малка от мястото в което се намира... Друг е въпроса, че лично мен емиграцията ме доведе до този извод... :)

Желая успех на всички,
Иван
dgovani

Благодаря ти "jovani"

Мнение от dgovani »

Прегледах на бързо първият линк, който си дал и мисля че е съвсем удачно да публикувам тук поне няколко от мненията за Канада, като място за емиграция. Правя го защото, както и ти си забелязъл, доста хора са заинтересовани от темата и повече инфо никога не е излишно!

http://www.canadaimmigrants.com/forum.asp

November 3 - 2005
Hi,
I got my immigration papers from Quebec, but I'm still not sure about moving there without a job offer. I have heard only bad news (not through this site) but through friends who moved to Quebec and came back after a year because they didn't find a job there. Here they worked as managers in BCP and SUNAT (Peru). It happens to engineers and technicians, I don't know what's going on there, but if I go, I have to go without my family and with a job offer. Maybe I stay here because I earn $40,000 annually here in Peru, the problems are the lack of public safety, homicides, kidnappings, corruption and the beasts we have in the government, like Toledo and his predecessors.. this makes me upset.

I'm the only one working in my family (4 siblings) their situation is so bad that they can't even get married. My parents don't have a pension because their employers never paid for those benefits. If I'm not sure, I'd rather stay here and don't waste my time. I'm going to continue investigating this issue.
Pedro. Lima, Peru.

November 6 - 2005
My dear Pedro,
You are already pretty anguished. Don’t jump into the fire from the pan. Tear up the papers and find happiness with what you have. Don’t forsake everything to come to Canada. You will only be welcome at Pearson or whichever port you chose to enter through after that you will hit a concrete wall.
Be smart not wise. Stay in Peru.
Deep. Toronto, Ontario.

November 15 - 2005
Greetings Canada immigrants! I found out about this website and concerns. I thought I might offer a few comments. I'm a Canadian aboriginal who has lived here all my life.

1.6 million Canadians are unemployed in a country with one of the best education systems in the world. And yet we are told a shortage of skilled labour is the main justification for massive immigration each year. Yeah right! ...... Charles B. Regina, Saskatchewan, Canada............Не е ялото!!!

November 19 - 2005
I would like to voice an opinion that to come to Canada is not just a problem for people of different races. I came from England also thinking it was the land of milk and honey. I am also treat like a second class citizen. I also believe that in my opinion management in the western part of Canada (my being in Alberta) is deplorable.

In my opinion the management skills available in Calgary specifically could be written on the back of a postage stamp with a large crayon. They do not know how to treat people. Alberta is saying they wish to recruit people from other countries. The only way you will be treat like a human being and not a second class citizen is if your specific profession is in demand such as engineers etc., for the oil industry. Oil and gas desperately want people from other countries.

In Alberta workers have no say at all the law is to protect the employers. When I moved to Canada and saw such deplorable things I was amazed things like this were abolished in England in the 1800s so how can people still be treat that way in a "civilized" country. Now that is a joke. I just heard of this website on a program I was just watching where they were interviewing I believe it was the Immigration Minister - now he is certainly a joke - he indicated that there were no "dead end jobs" maybe he would like to try working washing toilets and scrubbing floors (when he had a PhD or something similar) and then go back and see if he had the same answer - what an idiot. ....... Catherine. Calgary, Alberta. ....Пак не е цялото!

Поздрави,

dgovani
dgovani

Re: Благодаря ти "jovani"

Мнение от dgovani »

Значи във връзка с по горното, гледните точки на които трябва да обърна внимание се умножават и като че все повече надделява мнението, че от позицията в която се намирам , не битрябвало да тръгна съвсем така!
Явно текущото ми учене (икономика) не е от най лесно конвертируемите като за начало в Канада, но не знам дали съм споменавал, че текущо наред с училището се подвизавам и като автобусен шофъор в градския транспорт и чувам че и в Канада този тип работа носи малко или много клонящи към средните за страната доходи и което е по важно, практически излиза, че може би е значително по конвертируема професия за началото. Има ли някой от вас минал по този път. Значи по EU законодателството имам шофъорска книжка BCD (финландска) и около 3 години стаж, като шофъор на около 15 тонна машина, текущо карам само от най големите автобуси (хармоники), в които с правостоящите се пометват над 80 души, дълъг е между 16 и 18 метра (в зависимост от марката). Имам и покрит специален курс за шофиране на тежка машина при трудни зимни условия, фактически на лед!...Тези неща ги пиша, та ако има някой минал по този път, да знае какъв опит имам и какво мога да очаквам!

Иначе в балгодарение на информацията подадена ми от един от Вас, прегледах такава обява за работа късаеща Уинипег и останах поразен от фактас, че условията при които работя във финландия и тези в Канада са почти 1:1 еднакви, вкючително и това, че обикновено големите фирми в публичния транспорт са държавна (градска/общинска) собственост.......поразително!

Все пак държа да отбележа, че това е много тежка и напрегната работа, която не ми е по сърце и текущо върша по принуда, така че я свързвам като вариянт за началото, евентуално.....

Има ли някой минал по този път или пък текущо движещ се по него, който би могъл да изкаже мнение!?

Поздрви,

dgovani
agatha

Мнение от agatha »

Za Montreal tova koeto znam za shofiorite na avtobus v gradskia transport e che vsichki naznachenia se odobriavat ot profsauza(razbirai mafia) ili izmejdu malcinstvata-indianci, cherni, jeni v goreizbroenia poriadak. Ne sam chuvala niakoi balgarin ili iztochnoevropeec da e uspial da se uredi. Kazvam uredi zashtoto tezi hora sa izmejdu nai-dobre platenite i moita uchitelka po frenski v U de M, koiato poluchavashe samo 34$ na chas s prezrenie govoreshe za shofiorite na avtobusi chiato parva rabota kato gi naznachat e da si kupiat prasten s diamant za malkia prast i da se fukat s nego.
Pepon

Мнение от Pepon »

V Ottawa, zaplatite im sa malko po-malki ot tezii v Mtl i ima 2-ma BG, koito karat avtobus v gradskia transport. Minavat se 6 razlichni izpita dokato te odobriat za kursa. Na 10 kandidata se izbira 1, kato predpochittaniata sa kum profesionalni shofiori s povechko staj na Trucks i drugi golemi mashini. Tova, che karash "harmonika" v skandinavska darjava moje da ti pomogne mnogo. Ochakva se v sledvashtite 3 godini da se pensionirat 200 shofiora i shte ima momenten "glad" za hora. Ako se poiavish v pravilnia moment moje i da imash kasmet. Pochva se s 23CAD/chas, s vremeto se stiga do 30CAD/chas. Ima i vsichki benefits i sindikat.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Май само за миячи на тоалетни наистина няма поне 5-6 изпита, не познавам българин шофьор, но има индийци, поляци, черни, местни, всякакви. Покрай стачките разбрах че тавана на заплатите е $25-28 след доста стаж, но пък имат железни бенефити, пенсии, заплатата им се повишава всяка година с 3%.
Циганите - на Сатурн !
dgovani

Мнение от dgovani »

Позволявам си да отговоря към последните 3 ма на куп, та бихте ли дали някакъв хинт какво означава в Канада железни бенефити и бонуси? Иначе това с просъюзите и тука е така, ама тъй като работата тук е тежка нископрестижна (тя къде ли не е......хех) и не чак толкова добре платена на последък шофъорският контингент е комай на половона от чужденци. А това за златните синджири и новите големи коли явно си е професионално заболяване на автобусните шофъори навсякъде, сиреч и тука е същото!

Поздрави,

dgovani
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Ами за лекарства и зъболекар нямя да плащаш, като пътуваш навън си застрахован, може да влкючва и застраховка живот и нетрудоспособност, не знам 100%, Както и за бонусите, незнам, може някой друг да знае.
Циганите - на Сатурн !
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Zdrasti Anxeli...Az sam 6ofior e ne vav darzavna f-ma, no da kazem vav goliama 4astna....e sled 2god vzemam 5500 na mesec rabotia po4 dni 53-54 casa okolo 24 na 4as sled o6te 2 6te badat 30na cas full benefit....21 dni of na godina...
kakвото потърсило,такова намерило
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Interesno predavane na CBC W5 , ot vchera 19/11/2005.

Mojete da go gledate ot www.notcanad.com, ima link kam nego .
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Malka greshka linka e www.notcanada.com

Molia za izvinenie
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

predawaneto beshe naistina interesno. ot nego stana qsno 4e tezi koito trqbwa pone malko da im puka ne gi e i grija, koeto qwno e normalno
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

живи да ги оплачеш мангалите в този сайт и това предаване, тоя с PhD-то дайте да го направиме мозъчен хирург направо от летището с 300к заплата, другият пък джава програмиста от пенджаб, интересно ми е, дали е виждал ПС преди да дойде в Канада...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Заключено