България или Canada - труден избор ?
За Molson ....... !!!
...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 10:16 pm, променено общо 1 път.
- shnorhela
- Лисодав
- Обратна връзка:
Напьлно сьм сьгласен с Канук дамата преди него. Реален пример: Една моя познате преди две години спечели пълна стипендиа за оксфордска магистратура и непълна харвардска такава (няма да споменавам в каква област).Съответно нашата пресметлива българска душа избира по-голямата далавера (за огромно нейно съжаление след това). Та за нея, тя беше от най силните студенти които съм познавал преди и по успех била първа и в целиа випуск в Оксфорд. Сред първите 5 в целия випуск е ниямало нито един англичанин а само те са успели да сключат договор с фирма до дипломирането си. Друго обаче е полойението с харвардските студенти. Най-кадърните биват "продавани" под масата от самите преподаватели дали били те жълти черни или розови важното е че са кадърни. Даже в щатите се оформя предпочитание към индийските лекари специалисти (съмнявем се да е от расовото им предимство
) . Както беше казал някой "където са живи традициите са мъртви идеите". Не на празно най-силната икономика е в северна америка. Само не ми говорете че в европа приемат чужденци, там чужденците само се използват и се изолират от техните кръгове да не би да се оцапа кръвта им от нещо външно. Страните които бяха споменати в тях е истината за нас емигрантите. Лично за мен градът МОНРЕАЛ и никой друг. Бюрокрациата е ужасно нещо тук, но не защото в "милата" ни родина я нямаше а просто защото изпъква на фона на всичко друго. Абе както чух цените са се дигнали ужасно в Българиа а и ново 20 ако някой не си плаща сметките парите ще се взимат от работодателя му. Нямат край простотиите на българските политици. Представяте ли си работиш към държавна фирма тя ти плаща с месесци закъснение без никакви проблеми със закона (та все пак държавата е закона) а сметките се начисляват с лихви с дори с ден закъснение, а на всичкото отгоре заплатата ти ще се изплаща на тези които с чиито разплащания си закъснял по вина на държавата например. Омагьосан кръг тези които не го виждат и пак гласуват за "милата ни татковина" са кръгли идиоти (без извинение) или са наредени хора, ама не всички хора са такива. Скоро срещнах поредните недоволни българи задаващи ми въпроса "Ами на вас харесва ли ви тук?" или пък "8.50 и н час - НЕ МЕРСИ аз такава работа в общината изтървах а мъжа ми в банка Хеброс". Веднага си правиш сметка на кои хора не им харесва тук на тези с голямата кошница. Ама айде че като говоря на тая тема се дразня.

Ey BALGARI BALGARI za6to taka govorite be hora? Se tuk i tam ne ni priemat? Ama kak taka ne e vyarno sega az 6te vi kaja. Idvate tuk i kakvo na leti6teto vi kazvat dobre do6li i ste skapani i vi se spi i ne znaete kade ste ama horata vi posre6tat.......s mili o4i i vi stava drago. A v BG ot leti6teto se zapo4va "A emigranti" ya sega kolko pari imate ama na6iya kurs ne e kato na bankata ayde sega varnete malko ili.........." "Ami tova zlato na kogo e?" a tuk v bagaja mi ima 5litra rakiya i 10 steka cigari ama na koy mu puka az idvam tuk i 6te ostavam i Canadcite mi se radvat. Otiva6 v emigracionnite i tam te posre6tat mili hora i ti pomagat i ti kazvat ti tryabva tam da otide6 a ti drugade i za vseki znayat kakvo da napravyat. I tova 4e ima BALGARI deto ne slu6at i si vikat "A te 6te mi kajat az kakvo da pravya ........." E te nema da se opravyat. Ami posle tarsya si rabota ami na parvo interviu me vzimat e 10$ kolkoto tolkova ........ da ma 10 ka6te hranyat i televizor kupuvat i vsyaka sabota ALDO ROOTS i da ne gi izbroyavam. Posle ami ne iskam 10$ ne mi stigat hayde na 12$ vednaga te vzimat rabotil si ve4e. I sled o6te 6 meseca hayde na 15$ i eto ti nova kola i kakvo li ne o6te. Ayde sega malko spek.......BG rodino moya.........179lv zaplata darjavno u4ili6te palen normativ..........sabota i nedelya spek 4asni uroci (male i danaci ne pla6tam) e stanaha 7 rabotni dni ob6t dohod na kraya okolo 500lv oleeeeee doyde parnoto 300 toka 50 telefona 30 .......... a jivey de> Ama ne e samo tova ami v bolnicite ami v magazina s gniloto meso. ami onya deto me izdabna v tamnoto i mi svali paltoto i mi vze 4antata ami oniya deto ni razbiha kolata za prazna kutiya ot viktori. Eh BALGARI BALGARI mnogo si e hubavi v Canadata ami ya si slojete raka na sarceto i si kajete 4e ne iskate za ni6to na sveta da se vra6tate tam i ne e samo za6toto mislite za decata si a i za sebe si mislite. Priznayte si 4e e taka i kakvato i uprava da doyde i kolkoto i hubavo da stane pak nyama da si otidete. Az pone nyama da si otida i priyatelite mi nyama da si a roditelite mi deto sa na po 50 te pak o6te po malko.........Samo4e da ne zabravya "AZ sam BALGAR4E" i vse pak ostavam......................
- miloto
- Обратна връзка:
canada
Аз съм тук от месец. Имам чувство, че е от година. Определено мога да кажа, че Канада ми харесва, и че бих живяла тук. В Бг. бих се върнала единствено, ако нещата много са се променили.Което не ми се вярва да стане скоро.
Жалко, в Бг. бяхме много добре, и аз и съпругат ми, имахме всичко.
Тук определно началото е доста трудно, няма ходене и висене по заведения, пиене до 2ч. и махмурук цял ден. Но пък тук намерихме спокойствие, приятели. И 2та работим, имаме прекрасни колеги, отношението на хората е страхотно, няма злоба, няма завист. Поне при нас. Когато имам нужда от помощ, я получавам, без да ми искат нещп в замяна. Мисля, че намерихме това, за което сме тръгнали, и ще живеем добре, защото го искаме силно, защото сме упорити и няма да се откажем.
Ех, Канада, ех Канада!!!!!!!!
Успех, много късмет и горе главата.

Жалко, в Бг. бяхме много добре, и аз и съпругат ми, имахме всичко.
Тук определно началото е доста трудно, няма ходене и висене по заведения, пиене до 2ч. и махмурук цял ден. Но пък тук намерихме спокойствие, приятели. И 2та работим, имаме прекрасни колеги, отношението на хората е страхотно, няма злоба, няма завист. Поне при нас. Когато имам нужда от помощ, я получавам, без да ми искат нещп в замяна. Мисля, че намерихме това, за което сме тръгнали, и ще живеем добре, защото го искаме силно, защото сме упорити и няма да се откажем.
Ех, Канада, ех Канада!!!!!!!!
Успех, много късмет и горе главата.

On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Abe kakvo stava tuk mnogo slab procent na glasuvali,kato pribavish i deputati glasuvali s karti na kolegi,may ste razturya narodnoto sabranie poradi lipsa na kvorum.dobre che vse pak v petachniya den za parlamentaren kontrol postoyannoto prisastvie vzema aktivno otnoshenie v poddragka na pravitelstvoto.a sega na seriozno gledam ,che nykoi hora pak pdpaliha pedalite,po malko gaz po veche vodka ,i bira i bira ,ayde vesel uikend.
-
Mislia che tozi Vеликия бастун ще излезе некое умно борче.Те в БГ само такива останаха и са доволни от живота там.
Нека си седи,но след време и той ще кацне поради елементарната причина че няма да има хора за гьрбене в БГ. Извинявам се че те разкрих Бастун такьв!
Не бе брато, комунист съм и имам много пари и много паспорти.....
верно е 100 кила съм , ама не съм тренирал борба а Киокушинкай,3-то кю имам, да знайш...
Лошо е в БГ- да, ама не ми пука, разбираш ли , умните бягат ние - простите оставаме........не е лесно да си прост нали?Трябва да останеш.
По си е готино обаче да се махнеш, да идеш на осигурено, на топло, пък ако няма работа да вземеш малко социал, така ли е?
България Ви е виновна, писна ми от разни да плюят по България,а след това като идат в Канада, след някой и друг месец или година със същия успех ще плюят и по Канада.
Коли, пари, къщи и паспорти......и к'во голяма работа...
Да не би да си ги занесеш в гроба или кленовия лист над гроба ти да те стопли.
А за БГ не се притеснявай Змейче, хора ще останат и даже раждаемоста се вдига.Работим по въпроса.
Колелото се върти.Били сме зле, били сме и добре.Зле сме се и сега, но ще станем и добре и то СКОРО.
п.с.
Аз лично съм много добре.Имам много, приятели.100 кила ракия за зимата, 200 кила вино.Топло ми е.Готино ми е.Не съм гладен, и съм облечен.Имам си компютър+ Интернет,а забравих имам си и яхта.
Нека си седи,но след време и той ще кацне поради елементарната причина че няма да има хора за гьрбене в БГ. Извинявам се че те разкрих Бастун такьв!
Не бе брато, комунист съм и имам много пари и много паспорти.....
верно е 100 кила съм , ама не съм тренирал борба а Киокушинкай,3-то кю имам, да знайш...
Лошо е в БГ- да, ама не ми пука, разбираш ли , умните бягат ние - простите оставаме........не е лесно да си прост нали?Трябва да останеш.
По си е готино обаче да се махнеш, да идеш на осигурено, на топло, пък ако няма работа да вземеш малко социал, така ли е?
България Ви е виновна, писна ми от разни да плюят по България,а след това като идат в Канада, след някой и друг месец или година със същия успех ще плюят и по Канада.
Коли, пари, къщи и паспорти......и к'во голяма работа...
Да не би да си ги занесеш в гроба или кленовия лист над гроба ти да те стопли.
А за БГ не се притеснявай Змейче, хора ще останат и даже раждаемоста се вдига.Работим по въпроса.
Колелото се върти.Били сме зле, били сме и добре.Зле сме се и сега, но ще станем и добре и то СКОРО.
п.с.
Аз лично съм много добре.Имам много, приятели.100 кила ракия за зимата, 200 кила вино.Топло ми е.Готино ми е.Не съм гладен, и съм облечен.Имам си компютър+ Интернет,а забравих имам си и яхта.
Shto se palite bre hora? Istinata e che v BG ostavat pianicite, kuchetata, ciganite i mutrite. Sega razbiram kolko vreme sam zagubil da sporia s "patriotichno" nastroeni sanarodnici. I kato gi popitam kakvo tolkova im haresva v BG, te mi otgovariat: klimata, prirodata,... rakiata, shopskata salata i t.n. Vsashnost cenostnata sistema na tezi hora se svejda do kilo domati, butilka "peshterska" i polovinka sirene. E ako izkarat niakoi lev, moje da pribaviat zlatna grivna i lanec na vrata. I tova e vsicko. Ot tam natatak nishto drugo ne gi interesuva.
Taka che ne im se sardete na tezi "patrioti". Taka razbirat jivota - taka si go jiveiat. Te prosto sa ucelili vremeto, miastoto i darjavata.
Taka che ne im se sardete na tezi "patrioti". Taka razbirat jivota - taka si go jiveiat. Te prosto sa ucelili vremeto, miastoto i darjavata.
po-malko e poveche
Ами измислена е, разбира се. Седнали хората, помислили, измислили и я направили. За разлика от други страни. в които имаш усещането, че никой не помисля какво ще стане от държавата.Molson написа:shte vi kaja edna istina, a vie ia usmislete.
CANADA e edna izmislena strana. moga da vi kaja, a i vie shte se saglasite che tuk diskriminaciata e ne po-malka ot tazi v Evropa.
naprimer znaete li che vav vseki SIN (NAS) nomer e otrazeno che vie ste immigrant i dori i da poluchite pasport, toest da stanete grajdanin, vie se razlichavate ot kanadcite, dori i dokumentalno. vav SIN nomera e zakodirano che ne ste rodom ot CA. Ha sega tova ako ne e diskriminacia, kajete mi kakvo e. i tozi otpechatak e za cial jivot.
За SIN е така, а пък като като вземеш паспорт вътре пише, че си роден в България. С четливи букви.
От Канада едва ли ще се махнем. Окопали сме се. А и не искам да сме чергари цял живот. Страната ни дава някаква основа, другото си го правим сами. Само без толкова важните ракия и кисело зеле. Ракията има много добър чилийски заместител, а зелето го предпочитаме прясно

- miloto
- Обратна връзка:
Re: canada
Това ми се струва чудесно и дано да продължи. Но не ти ли се струва, че е малко рано да оценяваш имиграцията /все пак на 1 месец/ ? При мен лично носталгията и "липсите" се появиха след около половин година. До тогава бях малко като "турист". С годините предполагам, че се натрупва носталгията. Не говоря за това какво е в България или в Канада, а за нещо което не може да се обясни с добри взаимоотношения, материално благосъстояние и мутри.[/quote]
Da prava si. Ne sam bila dalgo, ne sam izpitala nostalgia. Mo tova ne prechi da si dam mnenieto po ?sa. Bila sam izvan Bg, dostatachno za da zmam, che ima po-hubav jivot izvan neia. Lipsva mi, rodina mi e, roditeli, priateli sa tam, no chovek triabva da se primiri s niakoi neshta.
Da prava si. Ne sam bila dalgo, ne sam izpitala nostalgia. Mo tova ne prechi da si dam mnenieto po ?sa. Bila sam izvan Bg, dostatachno za da zmam, che ima po-hubav jivot izvan neia. Lipsva mi, rodina mi e, roditeli, priateli sa tam, no chovek triabva da se primiri s niakoi neshta.

On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
SIN номер vs EГН
По въпроса за SIN , имах честта да работя едно време със (ЕСГРАОН) , те българските ЕГН.
Във всеки ЕГН номер са кодирани (освен възрастта) : ПОЛ, ЕТНИЧЕСКА ПРИНАДЛЕЖНОСТ, МЯСТО НА РАЖДАНЕ, + има база данни със роднини по права линия, съдебни запори и други.
ПИТАМ ВИ Х... СПЛЕСКАНИ - КЪДЕ Е РАЗЛИКАТА???????
Честно наказано , българите (вкл. и аз ) ме 10х повече расисти и националисти (дори и да сме прави) така че нямаме право да се оплакваме.
Чета коментариите и ми се струват наистина наливане от пусто в празно. Мога да обобщя отговорите като
1 "в канада лошо - в българия още по лошо" - не пей ми се, не смей ми се, от днес вече ще да блея. Един мой познат в българия каза на съседката си , стара мома: " НЕ ТИ ТРЕБЕ КУЧЕ, ТЕБЕ ТИ ТРЕБЕ ТЪПКАЧ" . Доста грубо но е вярно......
2." на който не му харесва - да се върне" - това е истината. Никого не вързали в канада да стои насила.
Ясно и просто.

Във всеки ЕГН номер са кодирани (освен възрастта) : ПОЛ, ЕТНИЧЕСКА ПРИНАДЛЕЖНОСТ, МЯСТО НА РАЖДАНЕ, + има база данни със роднини по права линия, съдебни запори и други.
ПИТАМ ВИ Х... СПЛЕСКАНИ - КЪДЕ Е РАЗЛИКАТА???????
Честно наказано , българите (вкл. и аз ) ме 10х повече расисти и националисти (дори и да сме прави) така че нямаме право да се оплакваме.
Чета коментариите и ми се струват наистина наливане от пусто в празно. Мога да обобщя отговорите като
1 "в канада лошо - в българия още по лошо" - не пей ми се, не смей ми се, от днес вече ще да блея. Един мой познат в българия каза на съседката си , стара мома: " НЕ ТИ ТРЕБЕ КУЧЕ, ТЕБЕ ТИ ТРЕБЕ ТЪПКАЧ" . Доста грубо но е вярно......
2." на който не му харесва - да се върне" - това е истината. Никого не вързали в канада да стои насила.
Ясно и просто.