От известно време се опитвам да намеря информация, как по какъв начин да си намеря работа в Канада с виза работна да кажем, ясно че с работодател, но той не е просто ей така...
Възможно ли е да отидеш без работна виза и там да се вземе, или така наречения работен пермит?
Чел съм на много места говорил съм с различни хора, но някак разнопосочни мнения и нищо конкретно...
Коя виза върши най-добра работа?
Бих се радвал да споделите опит, с такива фирми, които са сериозни и могат да ми помогнат да работя там, и последващо оставане в Канада, но легално задължително с удължаване на виза например и после кандидатстване за гражданство?!
Общо взето искам да живея в Северна Америка (САЩ Или Канада, с идея за семейство), но ми е важно и да чуя хора, които са там например, коя провинция (град) е добре за нов човек?
Аз съм в размисли,(говорим само за англо говоряща част) например: Албърта Британска Колумбия и Онтарио Торонто?,и като цяло нали идеята е да се види, откъде може да се намери работа, пък града мястото където стане в началото и от където ме вземат общо взето без право на избор

За мен:
На 31 години съм бакалвър по икономика и агро бизнес.
Ielts сертификат за езика имах който изтече вече...
Опит голям в автомобилния бранш и при самолетите, в момента като (Експерт Автопарк) като обучител (технически обучения), координатор на обучения за самолети, малко опит в продажби, и изготвяне на дата бази, като предишен стаж.
Нямам опит по специалността, поради факта, че в България не се плаща изобщо в сферата, ако нямаш познат пък аз нямам сам съм :whistle:
Защо съм завършил икономика, ами така се случи, но страстта ми е техниката, и там имам доста повече познания, но нали е важно за (Канада и Сащ) да работиш и да кандидатстваш по специалността, та...
Говорих с 4ма адвокати и американски и български, и информацията от тях, която поучвам нещо не ми е пълна и достатъчна, та затова реших да попитам хора минали по този път

Смисъл такъв, не се плаша и от почти никаква работа,

Цялата идея е да съм легално и да мога с времето да работя нещо с което да се издържам, и в последствие да имам дом, независимо дали ще е с мортгидж и да кандидатствам за жителство?!
Най общо казано, сам съм нямам приятели в Северна Америка...
Някой ако подаде ръка, ако иска де, ще е супер...

Отворен съм за всякакви предложения и въпроси!
Благодаря за вниманието!