Хаузен Ауто

Форум за всички доволни от търговци или услуги. Тук можете да препоръчате на база личен опит нещо от което сте доволни.
Публикувай отговор
jovani
Мнения: 4047
Регистриран на: Съб Ное 19, 2005 4:44 am

Хаузен Ауто

Мнение от jovani »

Автосервиз в Торонто до Уолмарта на Еглингтън и Уордън:
Hausen Fine Cars
https://goo.gl/maps/sZBqv2mjtDcSsbEo6

Намира се на ъгъла на Comstock и Warden, малко вляво по Комсток, след кръстовището, ако пътувате на юг по Уордън. Вальо е собственика и мисля, че има много клиенти от България.
Поддържа ми автопарка от 2 Ягуара, Мазерати и Мерцедес Ес-клас. Самият той има още по-голям автопарк, бие ни единствено Джей Лено и султанът на Бруней :)

С тях се запознах случайно чрез един познат, като историята бе доста смешна и си струва да я разкажа...
Значи преди няколко години си бях купил един Ягуар Екс-Джей от един китаец за много ниска цена. Колата имаше "някои" проблеми, но аз се полакомих от цената и я взех. По това време автомонтьор ми бе един руснак, който ми вършеше добра работа и бях много доволен от него.
Закарах му колата и той ми каза да му я оставя за няколко дни, за да я прегледа и направи естимейшън за ремонтите и сертификацията. След 2 дни ми се обади и ми каза да идвам да си взимам колата, и че той няма да я прави. Отидох при него и го попитах защо, парите не са проблем, а той каза: "Аз тази кола няма да я правя, моят съвет към теб е да се отървеш от нея, защото няма да останеш доволен, дори и да успееш да я ремонтираш".

Бре, викам си, нещо сериозно има. Закарах я в дилършипа на Ягуар, единият от които е точно до нас, но там се оказа, че имат голямо текучество на техници (наемат евтини новосертифицирани техници, които напускат след няколко години като понатрупат стаж), при което никой не е работил по автомобил по-стар от 4-5 години. Оттам отидох при едни "специалисти" - Ягуар Бъркшайър, дето специализират ремонти по Ягуар, Ролс Ройс, Бентли и Астон Мартин. Хубав офис, лъскави коли по каналите и т.н. Оставих им я за няколко дни, те ми дадоха една сметка за няколкостотин долара, и лист хартия на който бяха описани симптомите, които знаех и аз и им бях казал за тях, като им оставях колат. Питам ги: хубаво, това го знам, колко ще ми струва да го оправите? Отвор: Ами може да стане и за 5,000 а може и да излезе над 20,000 - не знаем със сигурност. Викам си, абе тия луди ли са, една кола да не могат да ремонтират, закарах си колата в гаража на кондото и я разхвърлях на части - хората минаваха и ме гледаха учудено, но никой не каза нищо. Оправих един куп неща, но за други ми трябваше канал (колата наистина имаше много проблеми, много повече отколкото очаквах, не купувайте коли от китайци :) ). Та един познат ми спомена за Вальо, закарах му колата и там оправиха всичко останало, както и някои от проблемите, които бях забъркал аз при моите ремонти.

Като цяло съм доволен, въпреки че загубих много време по тази кола - не се бях сблъсквал с ремонтите на модерна електроника, спирачки, въздушни амортисьори и пр., моите умения бяха от времето, когато си оправях Запорожеца пред блока. Не е много сложно, трябват само логичен ум, интернет, инструменти и условия (при мен само условията липсваха, нямам канал и добро осветление в гаража (използвах прожектори закачени за инвертор), а и ме беше страх на тези години да се завирам под колата, вдигната на крикове и рампи (все пак имам малко дете).
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Публикувай отговор