Наследството на Соца

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Ivan1007
Мнения: 12464
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 2:01 am
Местоположение: Calgary

Re: Наследството на Соца

Мнение от Ivan1007 »

roumensp написа:
Marto написа:
MrGeek написа:
Павел написа:Това за колко гоини, щото същата статистика сега е само за седмица. Ти по онова време колко хора лично познаваше, на които им е разбиван дома или крадена колата, щото всеки един от нас познава поне един човек, на който подобно нещо му се е случвало "след демокрацията". Цитираната статистика има общо с действителността, колкото статистиките по време на последните щатски избори, както и тези преди брекзита :rofl:
Ами то си пише в справката бе Павка, ама нали някой трябва да чете - за една седмица става въпрос. Бай дъ вей, това е официален документ на МВР, който по онова време не е бил публично достъпен, а е разсекретен по-късно по време на толква омразната ти демокрация. Тъй че по онова време, когато си експортирал копърка е нямало как да ги знаеш тия подробности. :D
Абе не знам как да тълкувам този документ. Според мен става дума за това по колко случая е работил следствения апарат през тази една седмица.

Ако може да се вярва на графиката в тази книга, убийствата през 80-те са били доста повече, отколкото в момента. След настъпването на демокрацията става касапница, но и това трае само донякога.
Къде я видяхте тая "една седмица", след като черно на бяло си пише "от 31.12.1988 г. до 06.01.1989 г.", т.е. първите 5 месеца на '89-а ?
От 12 ти 31-ви месец 1988ма до първи юни 1989 та викаш :-)
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
roumensp
Мнения: 15285
Регистриран на: Сря Мар 28, 2007 7:38 pm
Местоположение: Далеч от наполеонки и дзифт

Re: Наследството на Соца

Мнение от roumensp »

Ivan1007 написа:От 12 ти 31-ви месец 1988ма до първи юни 1989 та викаш :-)
Oops. Американският формат за дати явно ми е изпил мозъка. :D
Явно съм видял каквото съм смятал, че трябва да видя, защото не е възможно това да са престъпленията за 1 седмица. Предполагам че просто са работели по тия случаи през тая седмица.
Аватар
Ivan1007
Мнения: 12464
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 2:01 am
Местоположение: Calgary

Re: Наследството на Соца

Мнение от Ivan1007 »

Да това е справка за работа по следствия и дознания през седмицата и точно след Нова Година едва ли са си давали много зор. Напъна вероятно е бил преди това за приключване на годината и това е квото не са успели да претупат набързо до тогава плюс новите.


Прави впечатление отделната статистика за турците и термина "с възстановени имена", който използват, както и относително ниския дял на подведени под наказателна отговорност от тях, въпреки "специалното внимание", което им беше отделяно тогава от ДС и милицията.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Павел
.
Мнения: 10209
Регистриран на: Пет Авг 10, 2007 4:57 pm

Re: Наследството на Соца

Мнение от Павел »

roumensp написа:
Ivan1007 написа:От 12 ти 31-ви месец 1988ма до първи юни 1989 та викаш :-)
Oops. Американският формат за дати явно ми е изпил мозъка. :D
Явно съм видял каквото съм смятал, че трябва да видя, защото не е възможно това да са престъпленията за 1 седмица. Предполагам че просто са работели по тия случаи през тая седмица.
Благодарение на американския формат вкарах с намалено мито кола в БГ, закупена от САЩ повече от 6 месеца преди датата на вноса. На бг митничари не може да им се изпие нещо което нямат :)
Да живее американския формат :)
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16502
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Re: Наследството на Соца

Мнение от MrGeek »

agent Ozo написа:Ама и ти четеш справката както Дявола Евангелието бе, Гийк. :D
Къде в справката е написано, че всички тези престъпления са извършени в посочения едноседмичен период?
Дарагой таварищ Озо, анализа на статистическа информация не е като следването на устава и изпълняването заповедите на началниците със зелени чорапи. Слушай сега внимателно една кратка лекция, че за повече хората чарджват яко. Никой не говори, че в справката става въпрос за ИЗВЪРШЕНИ престъпления за една седмица. Самото число на активните дела обаче е умопомрачаващо и това е важното в случая. Това число от 2337 дела в първата седмица от годината логично е доста под средногодишното за всяка една седмица от годината, защото очевидно в края на годината винаги има неистов напън да се завършат надве-натри изостаналите дела. Та нека да вземем това твърде оптимистично число от 2337 активни дела за тежки криминални престъпления за седмица като средно за цялата година. Това е твърде много, независимо колко реално такива нови престъпления се случват всяка седмица. Ако допуснем, че розовите ти сънища за соца са били реални, демек средно на седмица се случват малко такива нови престъпления, например 10, то това означава, че за да имаме 2337 отворени дела седмично, то едно такова дело се приключва за период от ... 234 седмици или 4.5 години. Очевидно това е пълна глупост и би било твърде зле като показател за прехвалената от теб система. Нека да изходим от някаква логична продължителност за проточването на едно дело (всичко разбира се е средно-статистически). Примерно 5 месеца или 20 седмици. Това означава, че (средностатистически) имаме около 117 нови тежки престъпления всяка седмица. Сега следиш ли логиката - както и да ги въртиш тия два параметъра - броят на новите тежки престъпления, случващи се всяка седмица от една страна и средното време за приключване на едно дело от друга страна - все излиза тъжна картинка. Те за'тва и въпросните доклади едно време са били секретни. Толкова за без пари. :D
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Колкото до науката, ми вярвам и даже прекалено и вярвам, но не вярвам толкова на хората.
__ Powered by Kpetrov
agent Ozo
Мнения: 9777
Регистриран на: Вто Дек 18, 2012 10:35 pm
Местоположение: Montréal

Re: Наследството на Соца

Мнение от agent Ozo »

За такива пропагандистки лекции с манипулативни допускания и неверни данни никой и 5 цента няма да ти даде бе, Гийк. Те стават само за промивка на мозъците на реднешките работнически колективи. :D

Нищо умопомрачаващо няма в бройката на активните дела за тежки криминални престъпления след като се вижда, че съгласно днешните либерастки представи такива реално са само 105 бр. - убийствата и опитите за убийства. Кой бе, Гийк, днес ти брои за тежко криминално престъпление грабежа или кражбата? Да не говорим, че кражбата под 310 лв. дори и не подлежи на регистриране, камо ли на разследване. А от сводката четем, че от всичките 1981 бр. кражби, 1285 са кражби на лично имущество, вкл. 616 взломни и 669 обикновени. Тук са и компотите и нафтата на Иван1007, и касетофона от колата на еди-кой си и т.н. и т.н. Днес всичко това е част от пейзажа и нищо повече.
Така че, ако днес се отчитаха по същите критерии престъпленията, то една такава сводка би била не умопомрачителна, а направо убийствена. :)

А това за "неистовия" напън в края на годината за нещо си е манипулация за първосигналници. Това да не ти е планово производство на болтове и гайки та да има напън за изпълнение на плана в края на годината. Или пък държавни средства за харчене от бюджетна организация.

И няма никакви индикации, че това са данни за каквато и да средностатистическа активност, на годишна или каквато и да е друга база. Това са си брой дела за седмицата от .... до.... и толкоз. През следващата седмица може да са били и повече, но може и по-малко, няма данни за това. Както и през която и да е друга седмица от годината. Ако имаме данни за броя на активните дела през цялата година, то тогава можем да определим каква била средномесечната или седмична заетост на всички следователи по всички дела, или на един отделен следовател. При това, имайки предвид, че може един следовател да е работил по 200 или 300 дела, а друг само по едно дело през цялата година, но с 5000 свидетели по него. Както например е бил случаят със следователя Любомир Коцев според отчета на Н-ка на НСЛ ген. Кацамунски в началото на прехода.
"Има реална опасност следствието да спре да функционира - смята директорът на Националната следствена служба генерал Леонид Кацамунски. - Все повече стават хората, които виждат в демократизацията причина за нарастващата престъпност. Въпреки че нивото й засега да е по-ниско от това в развитите страни, следствието вече се задъхва. Има следователи с по 200-300 дела на производство. Но има и следователи като Любомир Коцев, който работи само по едно дело, но затова пък с повече от 5000 свидетели по него. Същевременно няма достатъчно хартия, пишещи машини (тогава компютрите бяха все още екзотика - бел. ред.), бензин, автомобили. Случва се подследствен да бъде развеждан на оглед из София с градския транспорт... Заплатите са ниски, а възможността да докараш нещо допълнително от официален частен бизнес е табу. Общественият престиж на професията никак не е висок. Да кажеш, че си следовател, е също толкова срамно, колкото да си комунист... Чудно ли е тогава, че хората бягат от следствието? Около 500 следователски места са свободни. Нови кандидати почти няма..."
Още един показателен текст какво се случва със следствието след изваждането му от МВР и девоенизирането му от новата конституция, приета през 1991 г.
А с приемането на Закона за съдебната власт през 1994 г. следователите се простиха с офицерските си пагони и звания. Резултатът от цялата тази галимация беше повече от плачевен - за около два месеца напуснаха над 350 души. Ножицата се отвори и изведнъж се оказа, че около 700 следователи и помощник-следователи трябва да се справят с над... 30 000 новобразувани дела годишно.
Ето това е вече конкретно число - 30 000 бр. новообразувани дела годишно. Сега вече можеш да смяташ колко са били месечно, седмично или дневно, както ти е кеф. А като подправка към ястие можеш да си прибавяш и опредлена бройка неразрешени и активни производства от предходната година. Които въпреки неистовите напъни в края на годината да се изпълни плана, все пак са останали такива. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16502
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Re: Наследството на Соца

Мнение от MrGeek »

Както и можеше да се очаква, на суровите статистически данни, зелените чорапи отново излизат с лозунги и пропагандни глупости от червени шамани. Очевидно индивиди закърмени с пропаганда и военен устав няма как да схванат безкомпромисните факти на статистиката. Статистиката от НСИ за периода 2010-2014 показва, че в България годишно се случват средно около 128 убийства. Ако допуснем, че по времето на социализЪма и железното МВР делата за убийство са приключвали за 6-7 месеца, това ще рече, че според въпросния официален документ по онова време са се случвали около 133 убийства годишно. Ако пък допуснем, че делата за убийство са се точили много по-дълго, то тогава ... хм, май прехваленото соц МВР не е било толкова желЕзно. Хайде сега свободно и почеши коня, може и без зелен чорапи. :D
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Колкото до науката, ми вярвам и даже прекалено и вярвам, но не вярвам толкова на хората.
__ Powered by Kpetrov
agent Ozo
Мнения: 9777
Регистриран на: Вто Дек 18, 2012 10:35 pm
Местоположение: Montréal

Re: Наследството на Соца

Мнение от agent Ozo »

MrGeek написа:Както и можеше да се очаква, на суровите статистически данни, зелените чорапи отново излизат с лозунги и пропагандни глупости от червени шамани. Очевидно индивиди закърмени с пропаганда и военен устав няма как да схванат безкомпромисните факти на статистиката. Статистиката от НСИ за периода 2010-2014 показва, че в България годишно се случват средно около 128 убийства. Ако допуснем, че по времето на социализЪма и железното МВР делата за убийство са приключвали за 6-7 месеца, това ще рече, че според въпросния официален документ по онова време са се случвали около 133 убийства годишно. Ако пък допуснем, че делата за убийство са се точили много по-дълго, то тогава ... хм, май прехваленото соц МВР не е било толкова желЕзно. Хайде сега свободно и почеши коня, може и без зелен чорапи. :D
:rofl: :rofl: :rofl:
На днешната статистика ѝ викат вече стъкмистика заради "спецове" манипулатори като теб, Гийк.
Ти си допускай каквото ти харесва, ама тая работа така не става - с прозиволни допускания. Защо пък не допусна, че убийствата са се разрешавали за 5-6 седмици, или за 5-6 дни? Или пък защо да не допуснем, че убийствата през първата половина на предходната година са 0 (нула) бр., или пък 1000 бр. и всичките са били разкрити? Или пък, че през цялата предходна година са били общо 72 бр., които така и са останали неразкрити? Макар и винаги да е имало срокове за едно разследване, то има и удължаване на тези срокове при основателно искане на разследващия.

Абе допускания колкото искаш, ама конкретни данни няма. Това ти казвам аз.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Ivan1007
Мнения: 12464
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 2:01 am
Местоположение: Calgary

Re: Наследството на Соца

Мнение от Ivan1007 »

Озо пак е на амбразурата.
:D
Мръсните тайни на комунизма: Престъпност погубва България, но истината е строго секретна
Публикуваме архивни справки на Живковото МВР, предоставени на Faktor.bg от политолога Антон Тодоров. Те са публикувани и на профила му във Фейсбук. Всички документи са с гриф „строго секретно“. От тях става ясно, че месечно убийствата в страната са били 20-30. През един месец дори бележат рекорд – 72. Брутална е истината и за самубийствата, и то на малолетни. Само в София милицията регистрира за кратък период 12 самоубийства на деца. Циганската престъпност не е рожба на демокрацията, а тежък факт и в годините на светлия комунизъм – габежи, побоища, изнасилване на старици и деца.
Това при положение, че цялата страна беше затвор и престъпленията на властта бяха старателно прикривани.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
agent Ozo
Мнения: 9777
Регистриран на: Вто Дек 18, 2012 10:35 pm
Местоположение: Montréal

Re: Наследството на Соца

Мнение от agent Ozo »

Aбе каквито и архивни документи и статистики да вадите, не може да промените факта, че народът едно време се чувстваше по-сигурен и защитен от днес.
Пък нека да е било и заради липсата на информация за престъпленията.

Направо настръхвам от ужас сега като се сетя каква лесна плячка сме били за престъпниците, вярвайки, че такива няма. Как сме оцелели, не ми е ясно. :rofl:
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Ivan1007
Мнения: 12464
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 2:01 am
Местоположение: Calgary

Re: Наследството на Соца

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:Aбе каквито и архивни документи и статистики да вадите, не може да промените факта, че народът едно време се чувстваше по-сигурен и защитен от днес.
Пък нека да е било и заради липсата на информация за престъпленията.

Направо настръхвам от ужас сега като се сетя каква лесна плячка сме били за престъпниците, вярвайки, че такива няма. Как сме оцелели, не ми е ясно. :rofl:
Чувствал си се ти по-защитен, с пищова под възглавницата :D
Народа се страхуваше и от криминалните престъпници и от милицията дето уж трябваше да го пази, а всъщност пазеше главно власта на държавните престъпници комунистите.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
agent Ozo
Мнения: 9777
Регистриран на: Вто Дек 18, 2012 10:35 pm
Местоположение: Montréal

Re: Наследството на Соца

Мнение от agent Ozo »

Ivan1007 написа:Чувствал си се ти по-защитен, с пищова под възглавницата :D
Народа се страхуваше и от криминалните престъпници и от милицията дето уж трябваше да го пази, а всъщност пазеше главно власта на държавните престъпници комунистите.
Възможността да си слагам пищова под възглавницата получих доста години след падането от власт на комунистите. Но дори и тогава не ми е идвала на ум подобна идиотска идея. :)

Не си личи от разсекретените архивни сводки, които си дал малко по-горе МВР да е пазело само комунисти. :fubar:
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
mwanza
Мнения: 1008
Регистриран на: Пон Апр 24, 2006 12:17 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: Наследството на Соца

Мнение от mwanza »

agent Ozo написа:
mwanza написа:Аз лично от 1997ма до 2006та съм работил във фирми на ченгета.
Ай стига, бе!! Верно ли?
Как можа? Да работиш за бивши ченгета във времето на свободния избор и отворените граници...това си е живо предателство на антикомунизма.
Що не ги заплю в лицето и не ги остави да умиргат тези зверове и разбойници, ами им слугувА? :rofl:
Ами това направих глупако. През 2006та кацнах тук.
mwanza
Мнения: 1008
Регистриран на: Пон Апр 24, 2006 12:17 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: Наследството на Соца

Мнение от mwanza »

myhata II написа:
agent Ozo написа:
mwanza написа:Аз лично от 1997ма до 2006та съм работил във фирми на ченгета.
Ай стига, бе!! Верно ли?
Как можа? Да работиш за бивши ченгета във времето на свободния избор и отворените граници...това си е живо предателство на антикомунизма.
Що не ги заплю в лицето и не ги остави да умиргат тези зверове и разбойници, ами им слугувА? :rofl:

не бяха отворени границите
Линко дори с Мухата веднъж да сме на едно мнение. Сега разбра ли? М?
agent Ozo
Мнения: 9777
Регистриран на: Вто Дек 18, 2012 10:35 pm
Местоположение: Montréal

Re: Наследството на Соца

Мнение от agent Ozo »

Разбрах, бе. Цели 9 г. слугува и събира кураж да избягаш от тези мръсници.
Браво!
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Публикувай отговор