Да бягам ли....или да не бягам....

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Kan_Tangra
Мнения: 5866
Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Местоположение: България

Re: Да бягам ли....или да не бягам....

Мнение от Kan_Tangra »

dunedanetz написа: Това също е основен довод по форумите... Взимаш ли 3-4-5 000 лева заплата в БГ, стой си, цъфнал си и вързал си... Да де, ама доходите не са единственият критерий нали... С 5000 лева заплата на месец не можеш да си построиш хубава болница, не може да построиш хубаво училище за детето си, не можеш да ремонтираш всички улици и тротоари в града, не можеш да спреш чалгата, простотиите, корупцията, мутрите.... Аз изхождам от това, че не може човек да се капсулира само около неговото си семейство и да не се интересува от нищо друго в общество, държава и т.н. Дори и да се опита, все някога ще се наложи я да влезе в болница, я в училището на детето нещо ще се случи, я ще му се наложи да се срещне отблизо с държавна / общинска администрация или пък някоя мутра с черен джип ще те засече на магистралата... И точно в тези моменти, колко пари взима и каква кола има, няма да има никакво значение... Аз затова искам да се махна, заради всички по-горе описани критерии, не само заради доходите. Даже те не са основният мотив. Според статистиката аз се водя по доходи над средната класа. Обаче съм напълно наясно, че в Канада може да ми се наложи да почна по-ниско квалифицирана работа от тази, която в момента върша тук и съм напълно ОК с това. Знам, че ще се почне от по-ниско стъпало и го приемам.
.
Ти лично взимаш ли 5000 лева заплата в БГ, че да говориш от личен опит!?
Ти лично бил ли си в канадска болница, и частна българска, че да ги сравняваш!?
Ти лично бил ли си в канадско училище, и що годе реномирано българско, че да ги сравняваш!?
Имаш ли поне бегла идея, колко струва, ако трябва да си платиш нещо на частно в канадска болница, което не са ти одобрили, или пък искаш да се направи с малко от малко качествени материали, лекари, апаратура и време!?
Имаш ли поне бегла идея, колко струва едно частно училище, за деца до 6ти клас, в Канада!?
Колко струва един частен колеж, университет, детска градина!?
Имаш ли поне бегла идея, и бил ли си лично по улиците на френска Канада, че да видиш как хем ги ремонтират без прекъсване, и крадат милиони и милиарди, хем са непрекъснато в ями!?
Бил ли си лично в Канада, за да се убедиш, че няма "простотия, мутри, корупция и местна или ориенталска или латино чалга"!?
Бил ли си лично в Канада, за да знаеш колко точно "човек може да се капсулира само около неговото си семейство", в сравнение с България!?
Колко точно, и по какъв повод се налага да се срещаш с българската администрация, и колко точно загуби от това!?
Срещал ли си се с канадска администрация!?

Добре, "доходите не са единственият критерий нали... ".
А как би се почувствал, ако получаваш чисто 2200 канадски долара (около 3000 лева), а цените са ти 3ни, наемите и жилищата 5рни на София?

Като си с толкова висока заплата, купи си една частна здравна застраховка към Булстрад. Към 100 ина лева са. Няма болница, в която да не отидеш, включително всички модерни частни, да размахаш картата си, и да ти е всичко безплатно и на момента. Прегледи от специалисти, включително началници отделение, доценти и професори с безброй публикации и специализации, рентгени, скенери, ЯМР, операции дори, и каквото се сетиш. Също и лекарства и дентал.
В Канада, за подобна застраховка ще трябва да приготвиш 1000$ месечно. И пак няма да можеш да идеш при всеки лекар и да направиш всяка операция.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
dunedanetz
Мнения: 15
Регистриран на: Пон Юни 06, 2016 2:36 am

Re: Да бягам ли....или да не бягам....

Мнение от dunedanetz »

Има ли официална статистика за това, какъв процент от общият брой емигрирали за САЩ и Канада са успели да се интегрират и живеят там и какъв процент не са успели и в рамките на 2 години от пристигането са се върнали в БГ? Ако има ще съм много любопитен да прочета данните. Но надали такава статистика съществува. Наистина не мога да разбера какво имате предвид - човекът ви обяснява, как той е заминал и е успял да се справи, и вие му отговарят - не говори само от твоята гледна точка... Ами от коя? човек винаги изхожда от собствената си гледна точка....
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Да бягам ли....или да не бягам....

Мнение от pumpy »

Kan_Tangra написа:
pumpy написа:
Kan_Tangra написа: Едно е сигурно. Ако в бг нямаш никаква переспектива - ниска заплата и си без жилище, или живееш в някое село, Канада е твоето място. Няма да сбъркаш. Просто ако си на дъното, няма къде да се пада повече. А там все ще изкараш колкото за едни пържоли. Ще ти е щастливо, като циганин на зимен огън. Какво му трябва повече на човек. ;)
Това е толкова погрешно мнение, колкото не може да бъде повече....
За съжаление ми направи впечатление и то е или от темата или от личното съобщение, което получих от автора й, че мрънкачите във форума са успели да вземат превес в създаването на общото мнение, че Канада е "едно голямо дърво" или по батката "една голяма тръстика"
За съжаление тук мнението се създава или от "завърналите се бегачи" или от онези вечно недоволните, които обаче по една или друга причина "умират" да киснат в Канада.
Жалко е да можеш да кажеш, че Канада е за онези, които са на дъното в България. Тези дни стават 13 години, откакто аз стъпих на земята от тази страна на Голямата Вода. Вярно, че от години живея и в Щатите, но до миналия месец основния ми доход се осъществяваше в Канада. Прекарвах в страната около 26 седмици годишно и смятам, че имам опит. И последното нещо, за което се смятам е, че съм бил на дъното в София. Не, не бях на дъното, просто имах open mind и желание за авантюра.....Ако някой ме пита днес дали бих направил същото отново, отговора е пак едно голямо "ДА"
Пълни глупости!
Във форума имат превес шепа изключения, и тебе, в това число, и пишат ли пишат.
В момента пак даваш пример единствено със себе си. Което е ужасно глупаво!
Защо не си извади главата и не погледна около теб какво се случва, докато живееше в Монреал?
Сега пак ще извадиш единствения си аргумент, и ще кажеш, че щом ти си "успял" (каквото и да означава това), то всеки бил можел. Това сме го чували! Пробвай нещо по-оригинално.
Очевидно за статистика и обобщаване не си чувал.
Успял ли ? Чакай да видим: апартаменти в София, 5000 заплата, кола, пътуване, приятели, купон от сутрин до вечер.....
Аз това съм го имал преди да замина през 2004, съжалявам да те разочаровам, но като внук на царски генерал и активен борец с добра професия, това ми беше "поднесено" още преди много много години. А забравих, и френската гимназия и Медицинския Университет - там ме приеха само с бележка - беше достатъчно баба ми да се обади по телефона за да ме запише (това през 1989 и 1994). Това изпити и конкуренция не се отнасяше за мен. А и във ВХТИ ме приеха, във френската им програма, но аз не се записах, че стоматология ме привличаше повече. На първата лекция Д-р Пеев ни каза на всичките, че от този ден сме милионери за държавна сметка. После дойде Виденов и всички станахме милионери за една нощ :)
Дали съм успял или не, няма да напиша защото това ще даде повод за още 3-4 страници безсмислици за теб и агента. Аз съм си научил урока. Което е много интересно обаче, според прасето да живееш в Канада е мизерия, според мен да живееш в България е такава - go figure it out ???
....но да се върнем на Монреал. Имай предвид, повечето ми приятели са имигрирали 2004 и около, тоест това е и моята година на имиграция:
- семейство А - работят, имат деца, иплащат къщата си, имат ваканция (разбирай пътуват някъде за почивка), сигурно не са успяли, но аз тази преценка я оставям на теб да ни кажеш;
- семейство Б, В, Г, Д, Е - като горното;
- семейство Ж - под наем, имат работа, деца, ваканция;
- девойка, имигрирала сама (такива знам две) - добра работа, омъжена, деца, къща, работа, ваканции;
- сам мъж - живее под наем, има работа, работи това, което му каресва, пътува;
До тук са едно 30 души средно - имигрирали, работещи, живеещи, доволни от живота. Успели или не, вие с агента ще ни кажете;

- семейство - мъчили се тук, върнали се обратно, разведени, всеки щастливо омъжен отново, с деца, работа, под наем в София;
- семейство - живуркали тук, ърнали се в Англия след 2007, дете, работа, ваканции, близо до БГ;
До тук 5 души

Това са ми познатите от Монреал: съотношение на доволни към недоволни (от Канада) 6:1. Съотношение на успели към неуспели 35:0 (всеки по свой си начин)
Аватар
Kan_Tangra
Мнения: 5866
Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Местоположение: България

Re: Да бягам ли....или да не бягам....

Мнение от Kan_Tangra »

dunedanetz написа:Има ли официална статистика за това, какъв процент от общият брой емигрирали за САЩ и Канада са успели да се интегрират и живеят там и какъв процент не са успели и в рамките на 2 години от пристигането са се върнали в БГ? Ако има ще съм много любопитен да прочета данните. Но надали такава статистика съществува. Наистина не мога да разбера какво имате предвид - човекът ви обяснява, как той е заминал и е успял да се справи, и вие му отговарят - не говори само от твоята гледна точка... Ами от коя? човек винаги изхожда от собствената си гледна точка....
Човек, който ВИНАГИ изхожда от собствената си гледна точка, особено когато дава мнение, е меко казано, глупак!
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Kan_Tangra
Мнения: 5866
Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Местоположение: България

Re: Да бягам ли....или да не бягам....

Мнение от Kan_Tangra »

dunedanetz написа:Има ли официална статистика за това, какъв процент от общият брой емигрирали за САЩ и Канада са успели да се интегрират и живеят там и какъв процент не са успели и в рамките на 2 години от пристигането са се върнали в БГ? Ако има ще съм много любопитен да прочета данните. Но надали такава статистика съществува. Наистина не мога да разбера какво имате предвид - човекът ви обяснява, как той е заминал и е успял да се справи, и вие му отговарят - не говори само от твоята гледна точка... Ами от коя? човек винаги изхожда от собствената си гледна точка....
Зададох ти 12 въпроса.
Дали отговори на някой от тях? Може и само на себе си.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Kan_Tangra
Мнения: 5866
Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Местоположение: България

Re: Да бягам ли....или да не бягам....

Мнение от Kan_Tangra »

pumpy написа:
Kan_Tangra написа:
pumpy написа:
Kan_Tangra написа: Едно е сигурно. Ако в бг нямаш никаква переспектива - ниска заплата и си без жилище, или живееш в някое село, Канада е твоето място. Няма да сбъркаш. Просто ако си на дъното, няма къде да се пада повече. А там все ще изкараш колкото за едни пържоли. Ще ти е щастливо, като циганин на зимен огън. Какво му трябва повече на човек. ;)
Това е толкова погрешно мнение, колкото не може да бъде повече....
За съжаление ми направи впечатление и то е или от темата или от личното съобщение, което получих от автора й, че мрънкачите във форума са успели да вземат превес в създаването на общото мнение, че Канада е "едно голямо дърво" или по батката "една голяма тръстика"
За съжаление тук мнението се създава или от "завърналите се бегачи" или от онези вечно недоволните, които обаче по една или друга причина "умират" да киснат в Канада.
Жалко е да можеш да кажеш, че Канада е за онези, които са на дъното в България. Тези дни стават 13 години, откакто аз стъпих на земята от тази страна на Голямата Вода. Вярно, че от години живея и в Щатите, но до миналия месец основния ми доход се осъществяваше в Канада. Прекарвах в страната около 26 седмици годишно и смятам, че имам опит. И последното нещо, за което се смятам е, че съм бил на дъното в София. Не, не бях на дъното, просто имах open mind и желание за авантюра.....Ако някой ме пита днес дали бих направил същото отново, отговора е пак едно голямо "ДА"
Пълни глупости!
Във форума имат превес шепа изключения, и тебе, в това число, и пишат ли пишат.
В момента пак даваш пример единствено със себе си. Което е ужасно глупаво!
Защо не си извади главата и не погледна около теб какво се случва, докато живееше в Монреал?
Сега пак ще извадиш единствения си аргумент, и ще кажеш, че щом ти си "успял" (каквото и да означава това), то всеки бил можел. Това сме го чували! Пробвай нещо по-оригинално.
Очевидно за статистика и обобщаване не си чувал.
Успял ли ? Чакай да видим: апартаменти в София, 5000 заплата, кола, пътуване, приятели, купон от сутрин до вечер.....
Аз това съм го имал преди да замина през 2004, съжалявам да те разочаровам, но като внук на царски генерал и активен борец с добра професия, това ми беше "поднесено" още преди много много години. А забравих, и френската гимназия и Медицинския Университет - там ме приеха само с бележка - беше достатъчно баба ми да се обади по телефона за да ме запише (това през 1989 и 1994). Това изпити и конкуренция не се отнасяше за мен. А и във ВХТИ ме приеха, във френската им програма, но аз не се записах, че стоматология ме привличаше повече. На първата лекция Д-р Пеев ни каза на всичките, че от този ден сме милионери за държавна сметка. После дойде Виденов и всички станахме милионери за една нощ :)
Дали съм успял или не, няма да напиша защото това ще даде повод за още 3-4 страници безсмислици за теб и агента. Аз съм си научил урока. Което е много интересно обаче, според прасето да живееш в Канада е мизерия, според мен да живееш в България е такава - go figure it out ???
....но да се върнем на Монреал. Имай предвид, повечето ми приятели са имигрирали 2004 и около, тоест това е и моята година на имиграция:
- семейство А - работят, имат деца, иплащат къщата си, имат ваканция (разбирай пътуват някъде за почивка), сигурно не са успяли, но аз тази преценка я оставям на теб да ни кажеш;
- семейство Б, В, Г, Д, Е - като горното;
- семейство Ж - под наем, имат работа, деца, ваканция;
- девойка, имигрирала сама (такива знам две) - добра работа, омъжена, деца, къща, работа, ваканции;
- сам мъж - живее под наем, има работа, работи това, което му каресва, пътува;
До тук са едно 30 души средно - имигрирали, работещи, живеещи, доволни от живота. Успели или не, вие с агента ще ни кажете;

- семейство - мъчили се тук, върнали се обратно, разведени, всеки щастливо омъжен отново, с деца, работа, под наем в София;
- семейство - живуркали тук, ърнали се в Англия след 2007, дете, работа, ваканции, близо до БГ;
До тук 5 души

Това са ми познатите от Монреал: съотношение на доволни към недоволни (от Канада) 6:1. Съотношение на успели към неуспели 35:0 (всеки по свой си начин)
Ти имаш познати А, Б, В, Г, Д, Е.
Аз имам 20 ПЪТИ по толкова.
Много от тях са ми казвали в прав текст "блазе ти, че се връщаш! Ако имахме переспектива за 1000 лв и повече, х 2, веднага бихме се върнали и ние." Има супер единици, които наистина са искали точно това, и мотивите им не са финансови. Познавам такива хора. Това също съм го писал и преди. Но отношението е 1 към 100, като бройка, спрямо другите. Да не кажа и по-малко.

И преди съм го казвал. Да изплащаш къща, и да ходиш някъде да видиш различно от зима, 2 седмици от годината не е моята представа за успялост.
Аз също съм имал и апартаменти и добри доходи още от България. Точно затова изискванията са по-високи, и много по-трудно достижими. Не само във финансов аспект.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Да бягам ли....или да не бягам....

Мнение от pumpy »

Човек, който не пита първо прасето, агента и танграта какво и кога да пише е ГЛУПАК;
Такъв, който пише в този форум и си позволява да има мнение, различно от това на горните трима е ГЛУПАК;
Човек, който не плюе Канада 24/7 в този форум е ГЛУПАК;
Човек, който твърди, че страна в която 2 милиона пенсионера мизерстват, но единици правят по 5к в София и си "живеят живота" не е ГЛУПАК;
Човек, който твърди, че в Канада всички са наркомани, но в София това не се среща и видиш ли живота е цветя и рози и тази информация идва единствено и само от собтствен опит не е ГЛУПАК;
Човек, който твърди, че всички канадци са тарамбуки, а българите са арийската раса и са най-можещи, най-знаещи, най-красиви, най-успели, но и най-дискриминирани в Канада не е ГЛУПАК;

Да продължавам ли или ви стана ясно за какво иде реч ?

И за да не пиша ново мнение - аз нямам 600 познати в Канада, аз нямам толкова "приятели" във фейсбук - явно живеем на различни планети, явно живеем в различна среда, явно сме различни, но това не прави Канада кущо място и България най-доброто място под слънцето. Просто личен опит, като на глупаци....
miteto
Модератор
Мнения: 11161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Re: Да бягам ли....или да не бягам....

Мнение от miteto »

Kan_Tangra написа:Имаш ли поне бегла идея, колко струва, ако трябва да си платиш нещо на частно в канадска болница, което не са ти одобрили, или пък искаш да се направи с малко от малко качествени материали, лекари, апаратура и време!?
Какъв е проблема на лекарите или апаратурата в Канада? Тук проблема е чакането за определени процедури/операции.
Kan_Tangra написа:Имаш ли поне бегла идея, колко струва едно частно училище, за деца до 6ти клас, в Канада!?
За какво ти е частно училище до 6ти клас в Канада? Тук децата ги учат добре и в държавните. Явно за разлика от България (вече - по мое време и в България ни учеха добре, който искаше да учи).
Kan_Tangra написа:Бил ли си лично в Канада, за да се убедиш, че няма "простотия, мутри, корупция и местна или ориенталска или латино чалга"!?
Бил съм :D Няма държава без "простотия,мутри,корупция", въпросът е в мащабите и много добре знаеш че сравнението не е в полза на България
Kan_Tangra написа:Срещал ли си се с канадска администрация!?
Срещал съм се. По-добро обслужване от българската, въпреки че последните 7-8 години в България доста се пооправиха и скъсиха дистанцията доста :D

Kan_Tangra написа:А как би се почувствал, ако получаваш чисто 2200 канадски долара (около 3000 лева), а цените са ти 3ни, наемите и жилищата 5рни на София?
Хмм, кои цени са тройни? На бензина? На тока? На парното? На килограм свинско? На алкохола и цигарите, да цените наистина са тройни.
Чисто 2200 канадски долара е грубо $32,000 годишна заплата или около $16/час. Всеки с поне грам мозък може да започне такава работа в Канада. Колко хора получават 3000 лева в България?
miteto
Модератор
Мнения: 11161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Re: Да бягам ли....или да не бягам....

Мнение от miteto »

Kan_Tangra написа:Много от тях са ми казвали в прав текст "блазе ти, че се връщаш! Ако имахме переспектива за 1000 лв и повече, х 2, веднага бихме се върнали и ние."
Бре, досега разправяхте как всеки в София взима по 5-10 хиляди лева - сега пък некви хора нямали переспектива и за 1000?!? Последно, кое от двете?
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Да бягам ли....или да не бягам....

Мнение от pumpy »

miteto написа:
Kan_Tangra написа:Много от тях са ми казвали в прав текст "блазе ти, че се връщаш! Ако имахме переспектива за 1000 лв и повече, х 2, веднага бихме се върнали и ние."
Бре, досега разправяхте как всеки в София взима по 5-10 хиляди лева - сега пък некви хора нямали переспектива и за 1000?!? Последно, кое от двете?
Е как ще имат - това са от онези 600 познати на танграта дето мизерстват в Канада. Сега се оказва, че и в София биха мизерствали, затова и си стоят на "топлото" място в Канада. Изобщо да му имам и познатите....
clairee
Мнения: 307
Регистриран на: Съб Юли 12, 2014 12:13 pm

Re: Да бягам ли....или да не бягам....

Мнение от clairee »

dunedanetz написа:
ivannklv написа:
Kan_Tangra написа: Едно е сигурно. Ако в бг нямаш никаква переспектива - ниска заплата и си без жилище, или живееш в някое село, Канада е твоето място. Няма да сбъркаш. Просто ако си на дъното, няма къде да се пада повече. А там все ще изкараш колкото за едни пържоли. Ще ти е щастливо, като циганин на зимен огън. Какво му трябва повече на човек. ;)
:y: :y: :y:
Това също е основен довод по форумите... Взимаш ли 3-4-5 000 лева заплата в БГ, стой си, цъфнал си и вързал си... Да де, ама доходите не са единственият критерий нали... С 5000 лева заплата на месец не можеш да си построиш хубава болница, не може да построиш хубаво училище за детето си, не можеш да ремонтираш всички улици и тротоари в града, не можеш да спреш чалгата, простотиите, корупцията, мутрите.... Аз изхождам от това, че не може човек да се капсулира само около неговото си семейство и да не се интересува от нищо друго в общество, държава и т.н. Дори и да се опита, все някога ще се наложи я да влезе в болница, я в училището на детето нещо ще се случи, я ще му се наложи да се срещне отблизо с държавна / общинска администрация или пък някоя мутра с черен джип ще те засече на магистралата... И точно в тези моменти, колко пари взима и каква кола има, няма да има никакво значение... Аз затова искам да се махна, заради всички по-горе описани критерии, не само заради доходите. Даже те не са основният мотив. Според статистиката аз се водя по доходи над средната класа. Обаче съм напълно наясно, че в Канада може да ми се наложи да почна по-ниско квалифицирана работа от тази, която в момента върша тук и съм напълно ОК с това. Знам, че ще се почне от по-ниско стъпало и го приемам./quote]

:y:
06.11.2015 - DCSQ reçu
02.12.2015 - ouverture du dossier
08.04.2016 - adresse modifiée
28.04.2016 - CSQ émis
09.05.2016 - accusé de réception
18.05.2016 - CSQ reçu
13.06.2016 - dossier fédéral
21.10.2016 - IUC
22.11.2016 - IVM
29.11.2016 - VM
Аватар
roumensp
Мнения: 15285
Регистриран на: Сря Мар 28, 2007 7:38 pm
Местоположение: Далеч от наполеонки и дзифт

Re: Да бягам ли....или да не бягам....

Мнение от roumensp »

miteto написа:
Kan_Tangra написа:Много от тях са ми казвали в прав текст "блазе ти, че се връщаш! Ако имахме переспектива за 1000 лв и повече, х 2, веднага бихме се върнали и ние."
Бре, досега разправяхте как всеки в София взима по 5-10 хиляди лева - сега пък некви хора нямали переспектива и за 1000?!? Последно, кое от двете?
Интересно ми е как хора, които нямат перспектива за 1000 лева в София или Пловдив изобщо са се добрали до Канада. Рифюджита от (псевдо)цигански произход ? :D Ако имаш образованието и нивото на език изисквани от канадците за един икономически имигрант, трябва или да си адски мързелив, или да живееш в някое тъпо село и да не искаш да се преместиш в голям град, за да изкарваш нещо по-прилично. Не мога да си представя как трябва да живееш в Канада, за да имаш подобни мечти ... но си признавам, че не познавам професионални миячи на чинии.
Аватар
roumensp
Мнения: 15285
Регистриран на: Сря Мар 28, 2007 7:38 pm
Местоположение: Далеч от наполеонки и дзифт

Re: Да бягам ли....или да не бягам....

Мнение от roumensp »

Kan_Tangra написа:Ако в бг нямаш никаква переспектива - ниска заплата и си без жилище, или живееш в някое село, Канада е твоето място. Няма да сбъркаш. Просто ако си на дъното, няма къде да се пада повече. А там все ще изкараш колкото за едни пържоли. Ще ти е щастливо, като циганин на зимен огън. Какво му трябва повече на човек. ;)
Интересна държава е България .... имаш образование и ниво на език изисквани за имиграция в Канада и в същото време си "на дъното". :^)
Аватар
myhata II
Мнения: 15702
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 5:16 pm
Местоположение: Toronto Ontario

Re: Да бягам ли....или да не бягам....

Мнение от myhata II »

miteto написа:
Kan_Tangra написа:Имаш ли поне бегла идея, колко струва, ако трябва да си платиш нещо на частно в канадска болница, което не са ти одобрили, или пък искаш да се направи с малко от малко качествени материали, лекари, апаратура и време!?
Какъв е проблема на лекарите или апаратурата в Канада? Тук проблема е чакането за определени процедури/операции.

ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ СА ЛЕКАРИТЕ !!!!!
затова 90% от българите се прибират в България при нужда !
Kan_Tangra написа:Имаш ли поне бегла идея, колко струва едно частно училище, за деца до 6ти клас, в Канада!?
За какво ти е частно училище до 6ти клас в Канада? Тук децата ги учат добре и в държавните. Явно за разлика от България (вече - по мое време и в България ни учеха добре, който искаше да учи).

Огромна разлика от Публик и Католик училища !

мечта на всеки е да си вкара детето в католик училище !!!!
Kan_Tangra написа:Бил ли си лично в Канада, за да се убедиш, че няма "простотия, мутри, корупция и местна или ориенталска или латино чалга"!?
Бил съм :D Няма държава без "простотия,мутри,корупция", въпросът е в мащабите и много добре знаеш че сравнението не е в полза на България

такава селяния,простотия и лицемерие в България няма, все едно се намираш в детската градина със възрастни хора !
Kan_Tangra написа:Срещал ли си се с канадска администрация!?
Срещал съм се. По-добро обслужване от българската, въпреки че последните 7-8 години в България доста се пооправиха и скъсиха дистанцията доста :D

Kan_Tangra написа:А как би се почувствал, ако получаваш чисто 2200 канадски долара (около 3000 лева), а цените са ти 3ни, наемите и жилищата 5рни на София?
Хмм, кои цени са тройни? На бензина? На тока? На парното? На килограм свинско? На алкохола и цигарите, да цените наистина са тройни.
Чисто 2200 канадски долара е грубо $32,000 годишна заплата или около $16/час. Всеки с поне грам мозък може да започне такава работа в Канада. Колко хора получават 3000 лева в България?
Къде бе мозък, знаеш ли колко години ти отнема като имигрант да се реализираш в дадена професия, а през това време въздух ли ядеш ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
agent Ozo
Мнения: 9745
Регистриран на: Вто Дек 18, 2012 10:35 pm
Местоположение: Montréal

Re: Да бягам ли....или да не бягам....

Мнение от agent Ozo »

roumensp написа: Интересна държава е България .... имаш образование и ниво на език изисквани за имиграция в Канада и в същото време си "на дъното". :^)
Teзи ти приказки доказват единствено, че си нямаш абсолютно никаква представа за днешните изисквания и критериите за подбор на кандидат-имигрантите за Канада.
И никога не си ги имал, явно. Познанията ти са с над десетилетна давност и на ниво собствен профил. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Публикувай отговор