Така както го описа, си е направо директно "точене" на пациента, а не на застраховките. Т.е. още по-лошо. Дай 26 бона - а, имаш застраховка - е, добре. В такъв случай супер-сложното лечение, което извършихме понеже сме учили 20 години медицина и си уважаваме труда - вече струва само 18 бона.pumpy написа:Интересно в кой случай се "източват" застраховките ??? когато ги имаш или когато ги нямаш ???
От Канада в България
Re: От Канада в България
- roumensp
Щатите никога не са били благотворително дружество, предлагащо евтино лечение за чужденци. За който живее там е по-друго ... Аз от 20К за раждане платих 200 от джоба си (условията са светлинни години пред тукашните), за тия с най-ниските доходи има начини да не плащат нищо, а за възрастните има медикеър. Тяхната система работеше по-добре от тукашната според мен ... сега не знам как е след реформите на Обама. Вероятно излизаше по-скъпо оттук, но не се чакаше за специалисти и изследвания (то и тука може, стига да се бръкнеш по-дълбоко).miteto написа:Така както го описа, си е направо директно "точене" на пациента, а не на застраховките. Т.е. още по-лошо. Дай 26 бона - а, имаш застраховка - е, добре. В такъв случай супер-сложното лечение, което извършихме понеже сме учили 20 години медицина и си уважаваме труда - вече струва само 18 бона.pumpy написа:Интересно в кой случай се "източват" застраховките ??? когато ги имаш или когато ги нямаш ???
- Точка 3: ако потребителите още пишат във форума, значи са супер доволни от своите модератори.и на всичко отгоре няма на кого да се жалваш щото всяко едно обжалване минава през съответния генерал губернатор и накрая файда от жалбата ти никаква
карат си все още по стария кодекс:
-точка 6-модератора винаги е прав
-точка6,1-ако не е прав виж точка 6

Embrace your climate change!
За съжаление, или радост, в щатите се научих да гледам и на здравето като бизнес. Или с други думи, в момента в който отидеш при лекар, първата ти работа, и последната, е да седнеш със финансовият му представител и да обсъдите процедурите, какво е нужно, какво не е, колко ще струва, колко можеш да си позволиш да дадеш, и кога, и защо, да опишете всичко това хубаво и ясно на лист хартия, след което го вземаш вкъщи и мислиш 3 дена 
И след 3-ят ден, задължително след третият ден, ама никога не подписвайте нищо на момента, се съгласявате с процедурата със или без поправки, или не се съгласявате разбира се.
Бре, то прозвуча направо като договор за ненападение между две нации
Но това е реалността тука. Не го ли направиш, ша има после да се чудиш защо раждането ти струвало 25к, или 1 ден престой струва 18к, и т.н......
Тука, много ги обичат такива едни доверчиви и вярващи в добрият чичко доктор (ХОХОХОХО), ама само с какъв кеф го сурвакат после....не е истина
И като бележка под линия, всъщност всичко тука е така. Или се доверяваш и те преебават, или действаш като бизнесмен, и получаваш това за което си платил.

И след 3-ят ден, задължително след третият ден, ама никога не подписвайте нищо на момента, се съгласявате с процедурата със или без поправки, или не се съгласявате разбира се.
Бре, то прозвуча направо като договор за ненападение между две нации

Но това е реалността тука. Не го ли направиш, ша има после да се чудиш защо раждането ти струвало 25к, или 1 ден престой струва 18к, и т.н......
Тука, много ги обичат такива едни доверчиви и вярващи в добрият чичко доктор (ХОХОХОХО), ама само с какъв кеф го сурвакат после....не е истина

И като бележка под линия, всъщност всичко тука е така. Или се доверяваш и те преебават, или действаш като бизнесмен, и получаваш това за което си платил.
Интересно ми е тези от вас които са изкарали над 10 години в Канада и се върнат в БГ каква работа могат да започнат? Освен собствен бизнес де. Това май е като да си работил 5 години в София на заплата 2 200 и да се върнеш в Радомир и да започнеш на 200. Като да те върнат в 1 клас. Или по-зле...
че лошо ли е ?
човек се чувства подмладен !
човек се чувства подмладен !

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Чета 20 страници някакви мерения на пишки от първа страница още. Това с нета е пълна тъпня. Дали в БГ или Канада е по-добре...гигабайтовия. Умрял съм за Гигабайтов. Нетфликси и глупости. Та то дори читави филми няма от поне 5-6 години. Само едни и същи бози. В момента ползвам нет и е супер зле, но като цяло нета в БГ е един от най-бързите като скорост в света. Като обслужване може и да е по-кофти от канадския.
ЗА луканките...най-добре е да идеш на село и да си купиш домашно.
За киселото мляко...в Европата ядох Yogurt. Което е пародия на кисело мляко.
ЗА това дали в БГ е зле...мога да ви кажа, че неща се оправят, но бавно. Има и някаква мания да се плюе по българското.
ЗА луканките...най-добре е да идеш на село и да си купиш домашно.

За киселото мляко...в Европата ядох Yogurt. Което е пародия на кисело мляко.

ЗА това дали в БГ е зле...мога да ви кажа, че неща се оправят, но бавно. Има и някаква мания да се плюе по българското.
- optics
- Модератор
То и двете неща бяха точно така още преди 27 години. А на второ замисляне - и по татово време пак така беше.Ttorontoo написа: ЗА това дали в БГ е зле...мога да ви кажа, че неща се оправят, но бавно. Има и някаква мания да се плюе по българското.
Ти обаче виждаш само едната страна на медала (плюенето). Всъщност то винаги върви ръка за ръка с балканската мания за величие.
Хем сме най-красиви и най-умни, хем нещо като се оплеска и всички обясняват - "абе българска работа".
Тъй шъй тя!
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Преди 27 години се редяхме на опашки за олио и захар. В момента, поне в големите градове (най-вече София) има съвсем реални шансове за младите хора да изкарват прилични пари и да живеят сравнително нормално. Казвам "младите хора" щото за пенсионерите положението е трагично и няма и изгледи скоро да се оправи.optics написа:То и двете неща бяха точно така още преди 27 години.Ttorontoo написа: ЗА това дали в БГ е зле...мога да ви кажа, че неща се оправят, но бавно. Има и някаква мания да се плюе по българското.
optics, нещата са се променили страшно много последните 10-12 години. Не че всичко е цъфнало и вързало, но сравнено с това дето беше 2003-та и преди - има голяма разлика и то повечето е в положителна посока.
Това искам да кажа. И промяната се забелязва от има-няма 4-5 години. Аз като се качих на метрото...еми може да си говорите каквото искате за това метро, ама го има. Може в половин Европа да има от повече от 50 години.
Имаше моменти където тук в София не можеше да видиш бездомно куче. Това беше 2010-2011 г. Сега пак ги пуснаха. Имаше тогава някаква далавера. Ама е показателно, че ако се хванат сериозно да го правят, ще го направят. Иначе трябва още години да минат. Това, което трябва да се промени е мисленето на хората. Сигурен съм, че в Торонто като си ходиш по алеята без да те познават ще те поздравят. Тука дори и да те познават ще се направят, че не те. Още е модерно да се виси по кафета бвз да се прави нищо съществено. По фитнесите да си напомпана батка и да чатиш по фейса. Ама това е масова практика. Светът вече е станал такъв извратен.
Имаше моменти където тук в София не можеше да видиш бездомно куче. Това беше 2010-2011 г. Сега пак ги пуснаха. Имаше тогава някаква далавера. Ама е показателно, че ако се хванат сериозно да го правят, ще го направят. Иначе трябва още години да минат. Това, което трябва да се промени е мисленето на хората. Сигурен съм, че в Торонто като си ходиш по алеята без да те познават ще те поздравят. Тука дори и да те познават ще се направят, че не те. Още е модерно да се виси по кафета бвз да се прави нищо съществено. По фитнесите да си напомпана батка и да чатиш по фейса. Ама това е масова практика. Светът вече е станал такъв извратен.
За Торонто не знам, но за Монреал се носят упорити слухове, че се блъскат и бият по тротоарите. Ама в София не е така, защото хората са миролюбиви и кротки.Ttorontoo написа:Сигурен съм, че в Торонто като си ходиш по алеята без да те познават ще те поздравят.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Преди 27 години се редяхме на опашки за всичко. Тогава тъкмо започнал работа след института се измъквахме по-рано за да се наредим на опашка за да купим нещо - всичко беше дефицитно. Имаше и купони.miteto написа:Преди 27 години се редяхме на опашки за олио и захар. В момента, поне в големите градове (най-вече София) има съвсем реални шансове за младите хора да изкарват прилични пари и да живеят сравнително нормално. Казвам "младите хора" щото за пенсионерите положението е трагично и няма и изгледи скоро да се оправи.optics написа:То и двете неща бяха точно така още преди 27 години.Ttorontoo написа: ЗА това дали в БГ е зле...мога да ви кажа, че неща се оправят, но бавно. Има и някаква мания да се плюе по българското.
optics, нещата са се променили страшно много последните 10-12 години. Не че всичко е цъфнало и вързало, но сравнено с това дето беше 2003-та и преди - има голяма разлика и то повечето е в положителна посока.
Промените особено след взимането на решение за присъединяване към ЕС са безспорни. Това беше целта на предсъединителнитe фондове и досега продължаващите програми - да се намали разликата между най-бедните и богатите в ЕС.
Това обаче стана и става въпреки управлението на което и да било българско правителство, а не заради него.
Другите страни от ЕС също не стоят на едно място и резултата е налице - България си е най-бедната страна в ЕС, извън Шенген и с нииакви тенденции да настигне дори откъсващата се вече дружка Румъния, с която бяха приети по милост.
Това ще си остане така за съжаление. Румъния прие макар и с огромно закъснение Закон за Лустрацията, а България се управлява от комунисти и в момента. Румъния води реална борба с корупцията, особено в последните години - в България мутрокомуниста Тиквоний казва, че такова нещо няма.
Та никой не отрича промените в България, но те са резултат на външни фактори (членство в ЕС) и на естественото развитие на всички страни в района.
Последно промяна от Ivan1007 на Сря Май 18, 2016 8:27 pm, променено общо 1 път.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
БГ хич не е бедна. Това е така, защото парите са в тъпите мутри и политици. Ама българина без тия неща няма да може сам да се оправи. Ще стане същата анархия като в Либия.
- optics
- Модератор
Ем да де. Тъй както си го написал, ще излезе, че нещо спорим? Всъщност аз точно това съм казал - нещата СЕ оправят, но бавно. Веднага след демокрацията доста наивници и аз в това число мислехме, че ще се оправят за няколко години - разбирай - ще заживеем почти като европейци. Други хора, не мислеха така. Аз го отдавам на това че повечето от тях чисто и просто бяха и все още са - типичните мрънкачи за които каквото и да стане, където и да идат - все не е добре и все не е както трябва. И разбира се - в техните предсказания те никога не виждат светъл лъч. Сега като си говорим и като виждаме как се развиха нещата, ми се изкарват колко били прозорливи, реалисти и т.н.miteto написа:optics, нещата са се променили страшно много последните 10-12 години. Не че всичко е цъфнало и вързало, но сравнено с това дето беше 2003-та и преди - има голяма разлика и то повечето е в положителна посока.optics написа:То и двете неща бяха точно така още преди 27 години.Ttorontoo написа: ЗА това дали в БГ е зле...мога да ви кажа, че неща се оправят, но бавно. Има и някаква мания да се плюе по българското.
Имам едно приятелче в България, много е умен, вишист е, млад е 25-26 годишен. Той ми вика - няма да заминавам. Защо - не обяснява. Викам му - добре, какво ще правиш. Ами вика.. в най-скоро време ще пробвам частен бизнес - ако не потръгне, тогава ще стана престъпник.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Тия двете неща нещо не ми се връзватoptics написа:Имам едно приятелче в България, много е умен, вишист е, млад е 25-26 годишен. Той ми вика - няма да заминавам. Защо - не обяснява. Викам му - добре, какво ще правиш. Ами вика.. в най-скоро време ще пробвам частен бизнес - ако не потръгне, тогава ще стана престъпник.