Този път ще е по темата, така че, няма да "размахвам плакати"
BTW съм техничар и моля, да не ми търсите кусури за пълен и непълен член
Също така да уточня, че нито познавам дамата, нито имам нещо общо с адвокатската кантора.
Да приемем, че съм прочел във Форума обява, че "DK LEGAL PRACTICE" търси, примерно, бояджии.
Да приемем, че има диплома и опит като такъв.
Да приемем, че решавам да кандидатствам.
Да приемем, че си изпратя CV-то.
Предполагам, че ще ме информират колко струва "отварянето на досие" при тях.
(на много места има изискване да се плати ПРЕДИ да започнат да се занимават с вас).
Да приемем, че цената ме устройва и я заплатя.
Доколкото разбирам, на базата на моето "Резюме" DK LEGAL PRACTICE ще тръгне да търси потенциален работодател за мен.
Предполагам, че за всеки намерен такъв ще се наложи да платя някаква такса, т.к. това са си време, средства и ПОЗНАНИЯ (контакти).
Предполагам, че ако съм супер квалифициран, още първия работодател ще ме хареса, т.е. навярно няма да се налага да платя за ново търсене.
Доколкото разбирам, ако някой работодател прояви интерес към мен, ще се наложи организиране на интервю.
Предполагам, че ще се наложи да заплатя такса за това, с оглед, че съгласуването на такова интервю не е от най-лесните неща.
Предполагам, че ако съм супер квалифициран, още на първото интервю ще бъда одобрен и няма да се наложи да плащам отново за ново търсене или нови търсения на работодател/и и съответно ново интервю или нови интервюта.
Доколкото разбирам, след успешно интервю се пристъпва към събиране на документи за подаването им за виза.
Предполагам, че ще се наложи да заплатя такса за труда, който "DK LEGAL PRACTICE" ще положи за мен.
Имайки опита с кандидатстване за различни визи за Канада и САЩ, предполагам, че си има "check list" и от "DK LEGAL PRACTICE" ще се очаква най-вече да провери, че всички документи са налице, както и да ме "ръчка" за още документи, доказващи колко съм квалифициран, колко дълъг опит имам като бояджия и колко всички са доволни от мен и моя труд.
Ако получа желаната виза, мога да забравя за "DK LEGAL PRACTICE".
Ако получа отказ от Канадските служби поради "недостатъчна квалификация" навярно ще трябва да се сърдя на себе си, че не съм толкова квалифициран, колкото си мисля, и колкото потенциалния ми работодател и "DK LEGAL PRACTICE" са очаквали.
Равносметката:
Аз ще съм загубил пари, чийто сбор, предполагам, се определят от броя на търсенията и броя на интервютата.
Въпросният работодател, след като е чакал, ще се наложи да започне търсенето отново, като този път, предполагал, игнорира всякакви предложения от страна на "DK LEGAL PRACTICE".
"DK LEGAL PRACTICE" губи реален потенциален работодател, печели "лоша слава" сред познатите на въпросния потенциален работодател, навлича ли гнева ми, както и този на всички мои познати и печели "лоша слава" навсякъде, където аз съм в състояние (анонимно) да ги оплюя.
BTW по-горното ми "творение" ми отне около половин час да го сътворя и възпроизведа и при една ставка от около минимум $100 на час би ви коствало едно $50
Поне с толкова ще ме "накаже" по-добрата ми половинка, ако разбере, че си губя времето тук