Ivan1007 написа:Daisy2 написа:Получава се малко Параграф 22, според мен
.
Параграф 22 се получава, когато се прави опит да се използва системата не по предназначение.
TWP е предназначена за хора, които искат да работят временно в Канада.
Хайде пак отначало - Таня, аз и leaf не говорим за TWP, a FSTP (програма за получаване на ПР), за която в момента се приемат документи. По нея има две задължителни условия за елиджибилити по два трака - 1) да имаш валидна оферта за работа с ЛМО или 2) да имаш привинциален лиценз. По първото е ясно. По второто се заформи дълга дискусия и за този трак аз казах, че ако за получаване на лиценз (не за стартиране на процедурата, а за завършване на процедурата) е необходимо да си в Канада и да работиш (тоест, не да си турист, нещо, което и Таня, и аз смятаме, че е така, но тя ще провери пак), става Параграф 22 - за да получиш ПР по FSTP, трябва да имаш лиценз, а за да имаш лиценз, трябва да си ПР. Има само една друга опция, за да си в Канада и да работиш - да си временен работник. Иначе няма как да си в Канада и да работиш. Тоест, вторият трак препраща към първия трак, защото за да имаш лиценз, ти трябва да работиш в Канада, а за да работиш в Канада, трябва или да си ПР или временен работник. Ако си ПР, нямаш нуждa от FSTP, а ако си временен работник, ти имаш валидна оферта за работа и съответно с нея може да кандидатстваш за ПР по FSTP, без да се налага да вземаш (на този етап и за тази цел) лиценз. Това аз коментирах като Параграф 22.
И нещо друго - ако рекрутърът осигури на Таня валидна оферта за работа с позитивен ЛМО, тя може с тази оферта да кандидатства за ПР по FSTP, да получи ПР по нея и изобщо да не се наложи нищо от това, което ти описваш. Предполагам, че те на това залагат. Затова ключът е във валидната оферта за работа. А не в лиценза - за което бе дискусията с leaf.
Цялата дискусия се гради на новите условия по федералната програма за имиграция/ПР. Към момента е ясна едната й половина - за трейдс - където като мъст искат валидна оферта за работа (leaf, да, и лиценз може

, нека да го скипнем засега). Ако го направят подобно и за другата й част, FSWP, ще стане мътна и кървава за кандидат-имигрантите. И ще се облажат всякакви фирми рекрутъри и посредници. Според министър Кени, това е начинът да не се приемат безработни квалифицирани имигранти.