Въпроси за документите за Монреал, Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
tantan

Re: Въпроси за документите

Мнение от tantan »

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ement.html"
това сега и нови такси ли ще са?
marinski77

ARM

Мнение от marinski77 »

Здравейте. не мога да разбера какво означава "Arrangement de reconnaissance mutuelle entre la France et le Quebec"?
В Квебек признават ли нашите български дипломи?
Благодаря!!!!!
Аватар
balbi

Re: ARM

Мнение от balbi »

marinski77 написа:Здравейте. не мога да разбера какво означава "Arrangement de reconnaissance mutuelle entre la France et le Quebec"?
В Квебек признават ли нашите български дипломи?
Благодаря!!!!!

Зависи за каква диплома и специалност става дума!
ibogdanov
Обратна връзка:

Мнение от ibogdanov »

tantan написа:http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ement.html
................Effective April 1, 2012, fees levied on principal claimants for review of their Application for a Selection Certificate will increase from $406 to $750 in order to cover the costs related to processing an application...............

То си е написано направо. айде честито! Сега наистина ще секне притока на докумнети и ще смогнат да разгледат всички кандидатури. После ще си внесът индийци и пакистанци на корем. да са живи и здрави. Ние тъкмо се засилихме да търсим варианти някой да ни назначава по специалностите от средното образование, за да докараме 1 г. стаж и да се вместим в критерийте, но с тези такси и всички други харчове... направо ще се откажем.
Чесно казано, една година като техник на климатици или ВиК и дипломата от Вилхелм Пик ми стига да се намъкна по федералната и да си спестя малоумното учене на френски. Тич кебекари съвсем откачиха. :envy: :devil: :puke:
Вик

Мнение от Вик »

За всички, които се интересуват от федералната - ще има нова точкова система,
която ще улесни кандидатите със средно образование. Не е ясно дали ще
остане списъка с 29 - те професии непроменен. В подфорума за федералната
съм пуснал линк за предстоящите промени. Въпеки, че новостите там се правят
"за добро", не се мотайте, а действайте ако Квебек ви е елиминирал с последните
изненади.
hanasparuh

Мнение от hanasparuh »

tantan написа:http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ement.html
Да, нови такси.. това ще е "приноса" на новите емигранти за благосъстоянието на новите пенсионери, които от 10 години ги чакаме да се пенсионират за да може ние, младите, да си намерим по-платена работа...
България е моята Родина!
Аватар
acsior

Мнение от acsior »

Така като гледам май и ние ще започнем усилено да проучваме федералната процедура. И без това на жена ми хич не й се учи френски.... По-добре ще е май тия средства да отидат за подобряване на английския...
То тъкмо се нагласи човек според последните им промени и извенъж - ИЗНЕНАДААААА - пак промени. Не знам как повече да коментирам...
Rock 'N' Roll
danilazarov

Мнение от danilazarov »

Здравеите :hai: много изкам да разбера какво би трябвало да направим следкато вече три месеца не са ни казали какво би слидвало натам,като ние последно изпратихме документите от изпита по френски
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

danilazarov написа:Здравеите :hai: много изкам да разбера какво би трябвало да направим следкато вече три месеца не са ни казали какво би слидвало натам,като ние последно изпратихме документите от изпита по френски
Можеш да пробваш да им се обадиш или да им пишеш мейл, въпреки че напоследък не дават информация по никакъв друг начин, освен по поща. Но поне да ги попиташ дали има изпращана някаква кореспонденция към вас, да не би пощите да са загубили нещо...
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
tantan

Мнение от tantan »

danilazarov написа: ...въпреки че напоследък не дават информация по никакъв друг начин, освен по поща
Дават,преди два дни получих мейл...след около месец чакане, но ставаше въпрос за пари :D
24022012

Мнение от 24022012 »

Гледам сега списъка с професиите, даващи 6 т. http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ines-6.pdf" . Та в него има доста, които са на ниво средно училище, напр. Bâtiment et travaux publics. В България има центрове за професионално обучение, които предлагат курсове по всичките тези професии и накрая издават свидетелство за професионална квалификация.
Ако реша да карам курс за стъклар например, за да влезем в тези 14 хиляди молби от втората група, как да проверя дали ще ми признаят документа? Къде мога да видя изискванията за хорариум, изучавани предмети и т.н. Имате ли представа дали тези свидетелства за професионална квалификация съответстват на дипломите за средно образование, издавани от техникумите? Въобще дали би имало смисъл от подобно упражнение?
canada_dreamer

Мнение от canada_dreamer »

Само да попитам някой знае ли как по точно може да се разбере по какви критерий се признават дипломите като еквивалент на Квебекарските? В моя случай става дума за Domaines de formation: Sciences de l'informatique. До колкото разбирам, ако я признават като еквивалент то тогава отивам в 1-та група, ако пък не тогава съм във 2-та :sweat:
sakrovi6te

Мнение от sakrovi6te »

И мен силно ме вълнува това - счетоводител - ако има еквивалент - отивам в първата група. Но как да разбера дали има или не?
Изпратени/Получени в Монреал- 05.07.2012/09.07.2012
siqna_hristova

Мнение от siqna_hristova »

Аз съм със същия проблем-две дипломи-бакалавър Спец.Туризъм и Магистър -Счетоводство и контрол, към коя група спадаме след като аз ще съм основния кандидат?
Отделно при наличие на сключен брак-пак ли се чака да мине една календарна година за да можем да ли подадем документите?
plamen04

Мнение от plamen04 »

jasmin_veni написа:С две думи орязват възможностите за емиграция на хора, които са без търсени специалноти.
Не мисля, че тези промени ще засегнат вече подалите документи.
electrified, когато излезаха промените свързани с владеенето на френски, всички си мислихме, че ще ни засегнат. А към момента, доколкото знам, няма изискан сертификат за езици на кандидатите подали преди 06.12.2011 г.
Затова се надявам тези нови промени да не ни засегнат по никакъв начин.

Със сигурност ще спре притока към Канада.
Май подалите 2011 г. хванаха последния влак :^)
Ние подадохме на 09,012,2011 без да знаем за промяна в сила от 6ти. Тук във форума видяхме информацията на 09,12,2011 вечерта. Днес 26,03,2012 получихме писмо от Квебек, с което искат да представим документи за език. За водещия за английски и френски, а за придружаващия само за френски. Имаме срок от 6 месеца да ги предтавим.
Док.Виена-09.12.11
Акюзе и TCFQ-26.03.12
Изт. $-03.04.12
Мейл за предст. покана-09.11.12
Интервю-04.06.2014-УСПЕШНО
Док.Сидни-12.06.14
Сума от кр.карта-16.08.14
Покана за мед./мед.-13.08.15/21.08.15
Покани за визи/визи03.09/24.09.15
Полет 19.10.15
Публикувай отговор