Просто не е модерно да си българин

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
myhata II

Просто не е модерно да си българин

Мнение от myhata II »

Интересен анализ на автора и още по интересни коментари и изказвания под статията в секцията "Мнения"... стига да имате време да ги изчетете

http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000901"

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
budtel

Re: Просто не е модерно да си българин

Мнение от budtel »

Много добра статия. Автора е описал всичко много точно. Пропуснал е само да каже кой е виновен за състоянието на държавата. Но за да си отговорим на този въпрос нека си спомним кой дойде в началото на демокрацията в нашата страна за да дава съвети за прехода от социализъм към капиталистическа демокрация. Това бяха двама "братя" американци. Какво последва след това всички знаем - разруха, падение, масова емиграция, липса на перспектива, шок и ужас. По една или дрга причина братята американци не искат да има българи в България. И те го заявиха най-официално и нагло, че сме им трябвли не повече от 3 млн. за да има истинска пазарна икономика!?..
Те са се постарали и с това къде да се изселиме. Канят ни в Чикаго, Канада и други дестинации. Но какво ни дават в замяна - генно модифицирани храни, див капитализъм комбиниран със стрес, 30 годишни жилищни ипотеки, като се надяват през този перод да се разболеем или да умрем. Да не забравяме и рака по всички части на тялото, здравна система, която осакатява, оставя те да умреш бавно и не ти дава адекватна и квалифицирана помощ. С една дума оцелява най-силният!
Всъщност ако имаме късмет тук ще постигнем това което е постигнала баба ми и дядо ми през 30 те години на миналия век без токова стрес и мъки в България - семейство (4 деца) и собствена къща...
Мерси

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Всъщност, не мога да говоря генерализирано, но пък за мен нещата се оказаха точно обратното.
В България имаше див капитализъм, тук не.
В България имаше неадекватна лекарска помощ, която ми съсипа здравето.
Тук лекарската помощ е адекватна и съответно ми помага, доколкото може, със вече съсипаното здраве. За 30годишните ипотеки, не знам. Цените на наемите, отоплението, както и на жилищата се доближават до тези в България. Но заплатата ми е да кажем 10ина пъти по-висока от тази, която бих получавал там. Отделно на всеки 5%, внесени за къща, фирмата ми внася други 6% от нея.
Изобщо, и аз обичам българското, но много в страни се изхвърляш с твърденията си.

POSTREACT(ions) SUMMARY

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
budtel

Мнение от budtel »

Аз говоря за времена преди демократичните промени в България. Ясно е, че сега правят всичко възможно да ни изгонят от собствената ни държава. То ако беше хубаво кой щеше да емигрира. Това което искам да кажа е че не предлагат нищо по-хубаво от това което са имали нашите деди. С изключение на някой недосатъци, които споменах.

POSTREACT(ions) SUMMARY

pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

budtel написа:Много добра статия. Автора е описал всичко много точно. Пропуснал е само да каже кой е виновен за състоянието на държавата. Но за да си отговорим на този въпрос нека си спомним кой дойде в началото на демокрацията в нашата страна за да дава съвети за прехода от социализъм към капиталистическа демокрация. Това бяха двама "братя" американци. Какво последва след това всички знаем - разруха, падение, масова емиграция, липса на перспектива, шок и ужас. По една или дрга причина братята американци не искат да има българи в България. И те го заявиха най-официално и нагло, че сме им трябвли не повече от 3 млн. за да има истинска пазарна икономика!?..
Те са се постарали и с това къде да се изселиме. Канят ни в Чикаго, Канада и други дестинации. Но какво ни дават в замяна - генно модифицирани храни, див капитализъм комбиниран със стрес, 30 годишни жилищни ипотеки, като се надяват през този перод да се разболеем или да умрем. Да не забравяме и рака по всички части на тялото, здравна система, която осакатява, оставя те да умреш бавно и не ти дава адекватна и квалифицирана помощ. С една дума оцелява най-силният!
Всъщност ако имаме късмет тук ще постигнем това което е постигнала баба ми и дядо ми през 30 те години на миналия век без токова стрес и мъки в България - семейство (4 деца) и собствена къща...
Мерси
Аман беееей :tmi:
Не ви ли писна да търсите под вола теле?????? Американците били виновни - хаха. Виновни са продажните ни политици, и ние самите като хора, които сами си избират управниците. Не е луд тоя дето яде баницата......

POSTREACT(ions) SUMMARY

Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
budtel

Мнение от budtel »

pavelyankov преди да казваш нещо трябва да прочетеш повечко неща. Да слушаш само медиите не е достатъчно. Не е толкова елементарно, колкото си мислиш.

POSTREACT(ions) SUMMARY

budtel

Мнение от budtel »

Ето още една интересна статия.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=813188"

Не прави ли впечатление, че арабската революция много си прилича с източно европейската. Не е ли един и същи подстрекателя?...
Последното изречение на статията е доста добре написано.
А също нека не забравяме какво пише на еднодоларовата щатска банкнота.
Аз обаче се чудя какво ще стане ако новия световен ред се провали.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

budtel написа:Много добра статия. Автора е описал всичко много точно. Пропуснал е само да каже кой е виновен за състоянието на държавата. Но за да си отговорим на този въпрос нека си спомним кой дойде в началото на демокрацията в нашата страна за да дава съвети за прехода от социализъм към капиталистическа демокрация. Това бяха двама "братя" американци. Какво последва след това всички знаем - разруха, падение, масова емиграция, липса на перспектива, шок и ужас. По една или дрга причина братята американци не искат да има българи в България. И те го заявиха най-официално и нагло, че сме им трябвли не повече от 3 млн. за да има истинска пазарна икономика!?..
Мерси
Така е в цяла Източна Европа.Нормално е, но накои сьседни страни с които стартирахме по едно и сьщо време дьрпат здраво напред.

Ако прочетеш за Ирландия , Испания,Португалия, ще видиш че и те бяха много назад от останалите Европейски страни, и точно имиграция им помогна. Имиграцията евентулно ще ни заличи лошите навици. Млад имигрант сьс западно образование,Европейско или тукашно, ще вижда нещата по различен начин.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Independent

Мнение от Independent »

От цялата статия за мен ново беше едно-единствено нещо: факта, че вече използването на думата "роми" е политическо-некоректно и е заместено с "индо-българи". Защо не се наричат нещата с истинските им имена не ми е ясно обаче.

POSTREACT(ions) SUMMARY

I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
budtel

Мнение от budtel »

Много просто - има демократическа цензура

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Мерси
Ако трябва да се хвърли вината върху американците, то тогава би трябвало да се върнем към срещата в Техеран пре 1943г между Сталин, Чърчил и Рузвелт когато тримата решават как ще си поделят света след края на Втората световна. За съжаление България се оказва под руският ботуш, но заслугата за това е и на тримата, които буквално на една салфетка написват коя държава под чия сфера на влияние ще бъде.

Будителю, това кой по ред ник ти е? Че почнах да губя бройката.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

budtel написа:Това бяха двама "братя" американци.
Ама, ти сериозно ли??????? :o
Аз онази другата тема я пуснах на майтап, не защото вярвам на думичка от казаното в клипчето. :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Да допълня и това - някъде през 1988 или 1989 когато в СССР перестройката беше в разгара си, но бай Тошо все още беше на власт, трима руски журналисти взеха интервю от Маргарет Тачър. В това интервю тя каза нещо много интересно: "Вие (имайки предвид социалистическият блок) избрахте най-дългият път към капитализмът".
Вече повече от 20 години се оказва че тя е по-права отколкото сигурно и тя самата си е представяла тогава.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

budtel написа:pavelyankov преди да казваш нещо трябва да прочетеш повечко неща. Да слушаш само медиите не е достатъчно. Не е толкова елементарно, колкото си мислиш.
А ти откъде знаеш колко съм чел ?
Медии ? Не ми се рови из старите ми постове в БГ Канада, но неведнъж съм казвал, че в България независими медии не съществуват - в България медиите са за да манипулират хора като теб :) Аз отдавна не чета вестници, че и новини по телевизията не гледам вече.
И кое да е елементарно не разбрах? Тези, които манипулират огромни маси хора, познават отлично човешката психика. Докато хората сами не започнат да се променят, манипулаторите винаги ще ръководят.
Новият световен ред ? Късно е либе за китка - Коко много точно е написал кога, къде и как е определена посоката, в която ще се движи България.
Има два варианта тази посока да се промени:
1. Чърчил да възкръсне и на чиста салфетка да напише: България - 75% британско, 25% руско влияние.
2. Революция.
Помисли и ми напиши кой от двата варианта е възможен в днешния глобализиран свят ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
budtel

Мнение от budtel »

Е какво му беше токова лошото под руско управление. България никога не е била толкова зле както сега. Под никой друг ботуш не е била така унизена, а заедно с нея и ние дето търчиме по държавите да търсиме някакъв си измислен стандарт.
Ама хайде да си кажем истината, то бива цензура, но тази дето ни завладява е вече по-голяма от комунистическата.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор