Police powers expanded for G20

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
miteto
Модератор

Re: Police powers expanded for G20

Мнение от miteto »

jovani написа:Лично аз не съм демонстрант и не съм участвал в събитията, моят проблем беше свързан с това как заради едно странно решение беше блокиран центърът на града, как от това пострадаха бизнесите на обикновенни граждани, и как, за капак, бяха приети регулации с които ограничиха гражданските права. Не искам да коментирам разни видеозаписи, показващи полицейско насилие, но си мисля, че в България полицията определено действа много по-човечно и се опитват да спазват, до колкото е възможно правата на гражданите.
Джовани, дотук много добре ама като изтърсиш някоя такава глупост и всичката достоверност на това, което си писал отива на кино :D Нали пишем за проблемите на Канада какво трябва да намесваш някоя страна от третия свят където полицията може да те пребие, арестува, застреля и т.н. без никакви последствия. На, чети и друг път мисли малко преди да пишеш глупости:
http://nabludatel.blogspot.com/2009/01/ ... st_16.html
http://news.ibox.bg/news/id_1383478341
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=148088
http://news.ibox.bg/news/id_1320508142
http://www.btv.bg/news/bulgaria/institu ... _drug.html
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Omega3 написа:Джовани,

От когато консерваторите са на власт спазването на човешките права е в непрекьснат упадьк, поне по канадските стандарти.
Въпросният "регулейшън", за който Джовани говори е прокаран от провинциалното правителство на Онтарио, които са либерали ;)
Omega3

Мнение от Omega3 »

miteto написа:
Omega3 написа:Джовани,

От когато консерваторите са на власт спазването на човешките права е в непрекьснат упадьк, поне по канадските стандарти.
Въпросният "регулейшън", за който Джовани говори е прокаран от провинциалното правителство на Онтарио, които са либерали ;)

Отава цака яко на Онтарио в последно време. Даже започна взима кинти и по перекуацията. Един милиард долара изсипани в Онтарио от Отава, малко ме сьмнява че либералите от Онтарио са приели каквото и да е било без да им е подшушнато.

А аз говорих за федералните либерали, които доста се различават от провинциалните в Онтарио или Кебек.
jovani

Мнение от jovani »

miteto написа:
jovani написа:Лично аз не съм демонстрант и не съм участвал в събитията, моят проблем беше свързан с това как заради едно странно решение беше блокиран центърът на града, как от това пострадаха бизнесите на обикновенни граждани, и как, за капак, бяха приети регулации с които ограничиха гражданските права. Не искам да коментирам разни видеозаписи, показващи полицейско насилие, но си мисля, че в България полицията определено действа много по-човечно и се опитват да спазват, до колкото е възможно правата на гражданите.
Джовани, дотук много добре ама като изтърсиш някоя такава глупост и всичката достоверност на това, което си писал отива на кино :D Нали пишем за проблемите на Канада какво трябва да намесваш някоя страна от третия свят където полицията може да те пребие, арестува, застреля и т.н. без никакви последствия. На, чети и друг път мисли малко преди да пишеш глупости:
http://nabludatel.blogspot.com/2009/01/ ... st_16.html
http://news.ibox.bg/news/id_1383478341
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=148088
http://news.ibox.bg/news/id_1320508142
http://www.btv.bg/news/bulgaria/institu ... _drug.html
Без по никакъв начин да оправдавам действията на полицията в някои от дадените от теб примери, само ще допълня че всяка година в Канада също се регистрират смъртни случаи, вследствие от небрежност или умишлени действия от страна на правоохраняващите органи. Нямам желание, нито време да се ровя за да спекулирам с конкретни цифри, ще дам само няколко линка:

Taser-Related Deaths in Canada http://www.cbc.ca/news/interactives/map-tasers-canada/ - най-малко 20 случая на загинали вследствие на употреба на тейзър от страна на полицията.

267 cop-related deaths in B.C. over past 15 years http://www.canada.com/theprovince/news/ ... d0&k=75086 - Some 267 people have died in police custody or in police-involved deaths in B.C. from 1992 to 2007, with 53 involving Vancouver police, according to the B.C. Coroners Service.

Woman dies after collision involving police chase http://www.thestar.com/news/gta/crime/a ... lice-chase - преследван от полицията ван катастрофира с лек автомобил, чиято шофьорка загива, вследствие от произшествието. Свидетел разказва, как полицаите заповядват на пострадалите да излязат от лекият автомобил и да легнат на земята, докато техните колеги налагат водачът на вана:
“They were pounding on him like he killed somebody,” Miller said. “I was hollering, ‘Hey what are you guys doing?’ They already had him, he couldn’t go nowhere.”
Miller said two of the people in the Honda Civic stumbled out and the police ordered them to the ground.
“One asked ‘You all right mom?’” he said.
Miller called the ambulance. He said the driver of the Civic was lying on the street for an hour while paramedics attended her.
Последно промяна от jovani на Съб Юли 03, 2010 6:12 pm, променено общо 1 път.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

В една друга тема цитирах Тед Нюджънт който казва, когато не разбираш командата спри или не мърдай, ще има и тейзър, ще има и палки по тъпата ти глава. Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Вероятността невинен човек да стане жертва на тейзър е по-малка от тази да го тресне метеорит по главата.

Уреваха света за поляка, дето умря на ванкувърското летище. Boo hoo, тръгнал да емигрира без две приказки на английски. Ама майка му имала бизнес и щяла да му подсигури работа. Ами утре ако фалира или умре? Кой ще хрантути дебила - ние, данъкоплатците, щото са ни малко бездомните търтей и наркоманите. Бил се изнервил от много чакане! Boo hoo, колко от нас в аналогична ситуация биха започнали да хвърлят монитори по витрините, щото им е писнало? Ние сме по-ниски от тревата, щото знаем с какъв труд и с колко средства сме си получили ПР статута. Полското мамино синче не стига, че не си е мръднало дебелия задник за нищо и мама всичко му е оправила, не стига че не е държал никакъв тест по език, ами от благодарност и уважение към новата си държава не си е направил труда 5 елементарни реплики да заучи. Сега полицаите ще ги съдят наново. Сбъркана държава.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Павле от видеото личи че поляка направо си експериментираха с него.

Абсолютно си прав за останалото че е трябвало да понаучи някоя и друга дума.

Но според мен полицаите без причина го опекоха... Бяха трима-четирима срещу един и след като той беше парализиран от първночалният шок, продължиха да го пържат ей така профилактично..

Това си беше чисто убийство, и в една правова държава каквато Канада беше и се надявам все още да е, това е абсолютно недопустимо..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Иване, тейзъра не е перфектно оръжие и стават издънки, но е официално удобрено за ползване. И точно затова, като ти кажат замръзни и видиш, че се бъркат по кобурите, замръзваш. As simple as that.
Ако ти си полицай и всеки ден всякакви идиоти ти вдигат адреналина и застрашават сигурността на теб и околните, няма да седнеш да се биеш ръкопашно или да си рискуваш живота, особено при такава канара като поляка, дето хвърляше насам-натам 20 килограмови монитори. Ако беше ударил невинен човек по главата, щяха да изкарат пак полицаите виновни, щото не са го озаптили.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
jovani

Мнение от jovani »

Значи, според Павлето Българските полицаи сигурно са меки като памучета, щом толкова малко жертви оставят и не се бъркат по кобурите всеки път като спрат кола за проверка. Кажи му го на Мишока това да не се пъне толкова.
Колкото до тейзърите до миналата година имаше 24 смъртни случая в Канада и незнам колко в САЩ - случаят с Поляка е само върхът на айсберга, ако българските пияници ги третираха така, колко ли трезвеници щяха да останат?
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Джовани, супер-смешен си с тия изцепки за българската полиция, даже не си заслужава да се мъча да ти вадя факти или статистики - ще запазя това за друг спор когато всъщност има смисъл ;) . Само да попитам каква точно е канадската полиция според тебе - преди време писа че "си бил свидетел" как някакви апапи се озъбили на полицаи в даунтаун и полицаите се уплашили и изнизали. Сега пък ново двайсе - излиза че ако само поемеш въздух накриво и те пържат с тейзър. Та последно кое е - канадската полиция е страхлива и бяга като и се озъбиш (да не говорим да те закача) или вади тейзъра преди да си мигнал :D
jovani

Мнение от jovani »

miteto написа:Джовани, супер-смешен си с тия изцепки за българската полиция, даже не си заслужава да се мъча да ти вадя факти или статистики - ще запазя това за друг спор когато всъщност има смисъл ;) . Само да попитам каква точно е канадската полиция според тебе - преди време писа че "си бил свидетел" как някакви апапи се озъбили на полицаи в даунтаун и полицаите се уплашили и изнизали. Сега пък ново двайсе - излиза че ако само поемеш въздух накриво и те пържат с тейзър. Та последно кое е - канадската полиция е страхлива и бяга като и се озъбиш (да не говорим да те закача) или вади тейзъра преди да си мигнал :D
Ами според мен действат както всички други полицаи по света - в зависимост от обстановката, тактико-техническата подготовка и заповедите, които са получили... допускат човешки грешки и понякога взимат неправилни решения. Но не за това съм я пуснал темата - моят проблем е доколко може да се разчита на законите в Канада, по отношение на правата на индивида...
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:Колкото до тейзърите до миналата година имаше 24 смъртни случая в Канада и незнам колко в САЩ - случаят с Поляка е само върхът на айсберга, ако българските пияници ги третираха така, колко ли трезвеници щяха да останат?
Като си толкова ентусиаст на статистиките извади малко официални данни колко разкрити леки и тежки престъпления има в България и Канада на глава от населението - щото е лесно да се плюнчиш за тейзърите в САЩ, ама в там са 330 милиона маймуни срещу няма и 8 милиона в БГ ;)
jovani

Мнение от jovani »

miteto написа:
jovani написа:Колкото до тейзърите до миналата година имаше 24 смъртни случая в Канада и незнам колко в САЩ - случаят с Поляка е само върхът на айсберга, ако българските пияници ги третираха така, колко ли трезвеници щяха да останат?
Като си толкова ентусиаст на статистиките извади малко официални данни колко разкрити леки и тежки престъпления има в България и Канада на глава от населението - щото е лесно да се плюнчиш за тейзърите в САЩ, ама в там са 330 милиона маймуни срещу няма и 8 милиона в БГ ;)
Нека да не се отклоняваме от темата... тази вечер нямам желание да ти търся статистики, но скромното ми мнение е че няма съществени статистически разлики в броя на жертвите на полицейско насилие на глава от населението.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:Но не за това съм я пуснал темата - моят проблем е доколко може да се разчита на законите в Канада, по отношение на правата на индивида...
Повече, отколкото може да се разчита на законите в една почти "бананова република" от сорта на България. Това е достатъчно за мен засега.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:Нека да не се отклоняваме от темата... тази вечер нямам желание да ти търся статистики, но скромното ми мнение е че няма съществени статистически разлики в броя на жертвите на полицейско насилие на глава от населението.
Абе на тебе да ти плащаха от министерството на пропагандата нямаше да си толкова добър :D Като не си гледал официални източници, откъде знаеш дали броя е същия или много по-малък или много по-голям?!?
jovani

Мнение от jovani »

miteto написа:
jovani написа:Нека да не се отклоняваме от темата... тази вечер нямам желание да ти търся статистики, но скромното ми мнение е че няма съществени статистически разлики в броя на жертвите на полицейско насилие на глава от населението.
Абе на тебе да ти плащаха от министерството на пропагандата нямаше да си толкова добър :D Като не си гледал официални източници, откъде знаеш дали броя е същия или много по-малък или много по-голям?!?
Аз знам много неща - нали съм информатик по професия... Ама мисля да си лягам тази вечер преди 0 часа, че утре работа ме чака... за тази вечер стига, утре може пак да продължим :clap:
Публикувай отговор