КАКВО ХАРЕСВАМ/НЕ ХАРЕСВАМ В КАНАДА
Re: КАКВО ХАРЕСВАМ/НЕ ХАРЕСВАМ В КАНАДА
Не харесвам в Канада:
1. Връзкарството.
2. Ужасно трудно да намериш работа без canadian experiance.
3. Здравната система.
4. Не можеш да отидеш на стоматолог, физиотерапия и др. ако нямаш бенефити.
5. Не всички работодатели предлагат бенефити. Малко от бенефитите наистина са добри.
6. Кола ти трябва за всичко. Трудно се ходи от град в град, ако нямаш кола.
7. Много хора са дебели.
8.Високи застраховки за коли в някои провинции. Монополистите.
9. Всички ужасно ги е страх от шефовете. Няма закрила (сигурност) на работното място.
10. Телевизията. Много тъпа.
какво харесвам.
1. Природата в БС (но не климата). Чистата вода и зеленината.
2. Хората са учтиви.
3. Училищата.
4. Правилата и законите се спазват.
1. Връзкарството.
3. Здравната система.
5. Не всички работодатели предлагат бенефити. Малко от бенефитите наистина са добри.
7. Много хора са дебели.
9. Всички ужасно ги е страх от шефовете. Няма закрила (сигурност) на работното място.
какво харесвам.
1. Природата в БС (но не климата). Чистата вода и зеленината.
2. Хората са учтиви.
3. Училищата.
4. Правилата и законите се спазват.
Кил-ми, стига с тая работа че се сещам за понеделника.
Аз ти препоръчвам течните детергенти като Cheer най-вече.
Другото са промоции..

Аз ти препоръчвам течните детергенти като Cheer най-вече.

Embrace your climate change!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Пример и спирам да говоря за връзкарството.ivandaman написа:Значи това с "връзките" в Канада се казва "Networking" Колкото и някой хора да се опитват да го изкарат като родното връзкарство... Сори ама не е..
В английския клас, който вземам в момента, често канят инженери от тукашната камара на инженерите да изнасят лекции. Та един изявен консултант тук скоро беше лектор и ние го попитахме, как може да се намери работа чрез нетуоркинг. Цялто изказване се въртеше около начина на "нетуоркинга" и тем подобни дивотии, обаче когато се изцепи следното:
... така, че когато се запознаете с правилния човек във фирмата той може да си каже следното: "Я виж този специалист може да го взема и да ми потрябва някога". По този начин се влиза във фирми като .....
аз получих световъртеж.
ivandaman гледал ли си филма Adio Rio? Там имаше една крилата фраза, която не ми е убягнала:
... и какво сега вместо да намерим човек, който да свърши работата, ние намираме човек, а после му намираме работа за да я свърши, до къде ще я докараме така?
Та се питам аз и ние тука до къде ще я докараме......
- ablood
- Обратна връзка:
prace написа:Не харесвам в Канада:
1. Връзкарството.
3. Здравната система.
7. Много хора са дебели.
Като изключим автозастраховките и зъболечението, сякаш говориш за България.
Можеш ли в БГ да си намериш прилична работа, ако си източен чужденец, с лош език, никакви връзки и местен опит? По-добра ли е здравната система?Повече бенефити ли предлагат работодателите? Работниците не ги ли е страх от уволнение? Можеш ли без кола? Мъжете нямат ли шкембета и жените дебели задници? Безплатна ли е кабелната?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Да блъди ама темата не беше "Сравнение Канада/България", а "КАКВО ХАРЕСВАМ/НЕ ХАРЕСВАМ В КАНАДА"
- ablood
- Обратна връзка:
Все си мисля, че положението не е по-добро в USA, Англия, Германия, Франция, или където и да е с развита пазарна икономика. Даже в Канада е по-лесно за емигранти.
kill_u написа:Пример и спирам да говоря за връзкарството.ivandaman написа:Значи това с "връзките" в Канада се казва "Networking" Колкото и някой хора да се опитват да го изкарат като родното връзкарство... Сори ама не е..
В английския клас, който вземам в момента, често канят инженери от тукашната камара на инженерите да изнасят лекции. Та един изявен консултант тук скоро беше лектор и ние го попитахме, как може да се намери работа чрез нетуоркинг. Цялто изказване се въртеше около начина на "нетуоркинга" и тем подобни дивотии, обаче когато се изцепи следното:
... така, че когато се запознаете с правилния човек във фирмата той може да си каже следното: "Я виж този специалист може да го взема и да ми потрябва някога". По този начин се влиза във фирми като .....
аз получих световъртеж.
ivandaman гледал ли си филма Adio Rio? Там имаше една крилата фраза, която не ми е убягнала:
... и какво сега вместо да намерим човек, който да свърши работата, ние намираме човек, а после му намираме работа за да я свърши, до къде ще я докараме така?
Та се питам аз и ние тука до къде ще я докараме......
Даа почна да се питаш....
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Мда очаквах да се намесиш с ////***\\\\\ коментар.

Виж Килка ,колкото повече стаж в Канада направиш,повече ще се питаш...
Поне си откровен което ти прави чест
Поне си откровен което ти прави чест
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Аблъд, аз никога не сравнявам България с Канада. Никога!
Недей обаче да говориш глупости и да сравняваш Канада с Германия, Англия и Франция.....
Канада има доста да се понаучи от здравната, социалната и други система на Западна Европа...само, че май не й се учи.
Канада може да се сравнява само с САЩ и да се казва, че е по-добре, въпреки че аз не съм ходила в САЩ и не мога да сравнявам.
А относно network-a аз също учих в колежа как 70% от работните места се давата първо на приятели, роднини и познати. Другите 30% се разпределят по агенции и най-накрая обави за работа.
Ето това е нещо, което Канада има много хляб да изяде (както и България) преди да стигне нивото на страни като Германия, Франция, Холандия и мн. други, където шефа не може да коли и беси, защото всички работници и служещи имат права, с които работодателя се съобразява. Разбра ли за какво става въпрос сега?
Недей обаче да говориш глупости и да сравняваш Канада с Германия, Англия и Франция.....
Канада има доста да се понаучи от здравната, социалната и други система на Западна Европа...само, че май не й се учи.
Канада може да се сравнява само с САЩ и да се казва, че е по-добре, въпреки че аз не съм ходила в САЩ и не мога да сравнявам.
А относно network-a аз също учих в колежа как 70% от работните места се давата първо на приятели, роднини и познати. Другите 30% се разпределят по агенции и най-накрая обави за работа.
Ето това е нещо, което Канада има много хляб да изяде (както и България) преди да стигне нивото на страни като Германия, Франция, Холандия и мн. други, където шефа не може да коли и беси, защото всички работници и служещи имат права, с които работодателя се съобразява. Разбра ли за какво става въпрос сега?
- ablood
- Обратна връзка:
Наясно съм с гледната ти точка, но не я споделям.prace написа:Разбра ли за какво става въпрос сега?
Здравната система си е чудесна. Просто не достигат лекари. Бюджетен проблем.
Връзкрството е стар принцип за наемане на доверени хора, на които може да се разчита, а не на непознати, на които не им дреме за работодателя. Нищо лошо няма в това.
А колкото до социалната система...

Връзкарството се е породило от горчивия опит за взимане на случайни хора от улицата, които мнго скоро след наемането "изпушват", "разболяват се" или прсто не идват на работа в най-трудния момент. Или решавата, че не затова са дошли в Канада. Не че то дава 100%гаранция, но това цели. Мислете като работодатели. 
Работодателя очаква: да не си вдигаш главата от работа, да не питаш за увеличение на парите, да стоиш при него да пенсия... Като го излъжат за тия неща няколко човека, ела да видиш как се наемат нови хора...

Работодателя очаква: да не си вдигаш главата от работа, да не питаш за увеличение на парите, да стоиш при него да пенсия... Като го излъжат за тия неща няколко човека, ела да видиш как се наемат нови хора...

Embrace your climate change!
Аблъд,
Дано да не ти се наложи да чакаш години за операция на детето ти в чудесната здравна система на Канада.
Канадците, които имат пари ходят в USA, за да си плащат за операция на децата им, за да не чакат на чудесната здравна система на Канада.
В БС има една единствена детска болница за цялата провинция. Хора пътуват по 12-13 часа за някаква проста операция на херния, защото при тях няма детско отделение. Говоря за градовете като принц Джордж, Терас и други..
В Чиливак при целият недостиг на болнични легла, затвориха детското отделение плюс още 20 болнични легла.
Не е толкова недостигът на доктори, колкото лош мениджмънт.
Как така има достатъчно доктори в другите държави?
Май искат да няма доктори, но това не е единствената причина.
В всички магазини има касички за дарения за детската болница в Ванкувър.
Смешна работа.
Дано да не ти се наложи да чакаш години за операция на детето ти в чудесната здравна система на Канада.
Канадците, които имат пари ходят в USA, за да си плащат за операция на децата им, за да не чакат на чудесната здравна система на Канада.
В БС има една единствена детска болница за цялата провинция. Хора пътуват по 12-13 часа за някаква проста операция на херния, защото при тях няма детско отделение. Говоря за градовете като принц Джордж, Терас и други..
В Чиливак при целият недостиг на болнични легла, затвориха детското отделение плюс още 20 болнични легла.
Не е толкова недостигът на доктори, колкото лош мениджмънт.
Как така има достатъчно доктори в другите държави?
Май искат да няма доктори, но това не е единствената причина.
В всички магазини има касички за дарения за детската болница в Ванкувър.
Смешна работа.
- ablood
- Обратна връзка:
Не вярвам да можеш да предложиш по-добър мениджмънт при ограничен бюджет и неограничено (тъй като е безплатно) търсене.prace написа:Не е толкова недостигът на доктори, колкото лош мениджмънт.
Важното е да мрънкаш.
ablood написа:Не вярвам да можеш да предложиш по-добър мениджмънт при ограничен бюджет и неограничено (тъй като е безплатно) търсене.prace написа:Не е толкова недостигът на доктори, колкото лош мениджмънт.
Важното е да мрънкаш.
Мрьнкане или не това което се случва с много работитници в здравната система в Кебек и сьс пациенти сьШто, се нарича атент а ла дините иумен в Кебек. РевяШт от болка пациент, който вижда доктор след 15 часа чакане в спеШно отделение или пьк медицинска сестра която работи по 5,6, часа над дневната и норма и против нейната воля, на това кебекарите му викат атент а ла дините иумен.