мнение за 2 хостела в Торонто

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: мнение за 2 хостела в Торонто

Мнение от ablood »

klisurov написа:В Монреал пред много сгради има табели, че се дава/т апартамент/и под наем.
Всъщност (в повечето случаи) това са телефони на които ще ви кажат, че в момента всички апартаменти са заети, но някой ще се освободи след еди-колко си месеца и евентуално можете да кандидатствате.
Наличието на празни апартаменти говори мноооооого лошо за нея. Най-добрият вариант е предварително уговорено преотдаване в сграда в която всичко е заето, тоест има търсене.
Следете за обяви "преотдавам", "съблет", "пренаемане" и подобни!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

ablood написа:
klisurov написа:В Монреал пред много сгради има табели, че се дава/т апартамент/и под наем.
Всъщност (в повечето случаи) това са телефони на които ще ви кажат, че в момента всички апартаменти са заети, но някой ще се освободи след еди-колко си месеца и евентуално можете да кандидатствате.
Наличието на празни апартаменти говори мноооооого лошо за нея. Най-добрият вариант е предварително уговорено преотдаване в сграда в която всичко е заето, тоест има търсене.
Следете за обяви "преотдавам", "съблет", "пренаемане" и подобни!
Все пак незабравяйте че Торонто не е Монтреал и е че пренаемането там някак не е така популярно по една или друга причина.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

g.todorova има общо 6 мнения.
Четири от тях в две теми.
От двете теми става ясно, че в средата на февруари планират да са Торонто.
Нямат познати в Канада.
Не знам защо, вместо да им помогнем си чешем езиците.
Прегледайте и двете теми и се замислете (моля, без да пишете) до колко отговорите са им от полза.
Чудя се кога ще се спре с празнодумието във всяка тема. Има не една или две теми за чесане на езици.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

klisurov написа:... Не знам защо, вместо да им помогнем си чешем езиците.
Прегледайте и двете теми и се замислете (моля, без да пишете) до колко отговорите са им от полза.
Чудя се кога ще се спре с празнодумието във всяка тема. ...
А не мислиш ли, че нямаме ресурс (знания) за да помогнем? Задачата не е лесна, а може и да няма решение!
Не съм "специалист" по наемане на жилище от "нулата", но според мен най-перспективната оферта (във вид на линк даден от теб) е подвеждаща.
klisurov написа:http://toronto.kijiji.ca/c-housing-shor ... Z176996642 на мен поне тази обява ми звучи добре. Факта, че е share ще ви спести закупуването на посуда още на летището.
Според мен share значи, че ако си сам ще делиш жилището с непознат (дадената цена от 575 е за сам човек). Тъй като са двама това няма значение, но текста завършва с "We rent only to Females", което може да е проблем. :( Както и да е. Само демонстрирам сложността на проблема. На основата на недостатъчния ми личен опит (с наемане) бих следвал следната схема.
От България: Правя всичко възможно да разполагам с много средства. Планирам за жилище да давам повече отколкото е "прието" за Торонто, за не повече от 2 месеца, обаче. Възможно е, в някои случаи, парите да служат за гаранция (в предвид липсата на проверима история).

Правя проучване по Интернет (но не по телефона) за адресите и степента, до която могат да ми помогнат добре установени организации, подпомагащи имигранти. Трябва да знаете, че вашия случай не е изолиран, но като кандидати по тази програма ще приемат, че нямате нужда от 100% помощ, а да кажем -30-50%. Добра стартова точка е http://www.toronto.ca/immigration/settling_imm.htm. Тел.311 е на общината. За мен перспективно звучат http://www.ocasi.org/contact_us.php#address и, специално за жилище и други услуги http://www.settlement.org/findhelp/ (YMKA - http://ymcatoronto.org/en/newcomers/index.html е местната младежка/комсомолска организация подпомагана от държавата). Дали ще попаднете на адреса на правилната организация е вече късмет.
Тази много ми харесва, обаче. Още повече районът бе споменат от leaf като добър!
Toronto YMCA Newcomer Centre
42 Charles St. E.
3rd Floor
Toronto, ON
M4Y 1T4
(Two blocks south of Bloor Street, east of Yonge Street)

Проверявате пътя от летището до тази организация ползвайки публичен транспорт (винаги можете да вземете такси, обаче)
Последното нещо, което трябва да имате от България е адрес на хотел за преспиване за 1 нощ (мах 2 нощи). В краен случай може да разчитате на хотелът към летището и/или на информация събрана от самото летище за това къде да преспите първата нощ и как да стигнете до там.
Вече в Канада: Ставате рано. Планирате в 9 часа сутринта (с всичкия багаж, ако ще освободите хотела) да бъдете пред вратите на организацията подпомагаща току-що-пристигнали в Канада ... Ако имате късмет и сносен английски може да попаднете на добър case manager. Основните неща, които трябва да получите са: списък от адреси и поредност за обход на организации, където трябва да отидете и да се регистрирате за важни документи (СИН номер и др...) Това е лесната част. Задържително трябва да му изясните, че имате мнооооого гоооооолям проблем с квартирата и освен от адрес ще се нуждаете от гарант(?!). Това дали той/тя ще гарантират за вас, зависи лично от него/нея (така че трябва да сте много убедителни, че можете да послещнете - финансово и като поведение - наемите). Без задоволително за вас решение по въпросът с квартирата, всичко започва отначало и аз лично бих сменил консултанта или организацията (което е вече път свързан с много разходи, а "дъното" е много твърдо).

Всички услуги, които ще получавате от подобни ораганизации са безплатни за вас. Ако трябва да се плаща нещо ще ви бъде казано предварително за да приемете или откажете. Подобни организации обслужват по-бавно, отколкото е описаното от мен. На мен ми отне 3 посещения в период от една-две седмици за да получа всичко, което можеха да ми дадат (едно от посещенията бе безплодно, защото попаднах на абсолютно некомпетентен или незаинтересован служител) ...

Пак повтарям. За мен няма "добра стратегия" без някой да те посрещне, приюти и насочва през първите седмици. Това важи още повече за Торонто (имайки в предвид мащабът му). Гответе се само да минимизирате загубите ...
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

ZanzibarHero написа:... А не мислиш ли, че нямаме ресурс (знания) за да помогнем?
Възможно е. Но поне това, което ти си написал би могло да е от полза.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Аз предложих конкретна помощ ама хората искат Торонто без да имат познати там, без да си имат идея от мащаба му.
Аз че съм роден в София и съм свикнал с голям мащаб ми се видя ужаесен тоя град Торонто.

Това е все едно да си карал уиндсърф на язовир Искър а сега да искаш да идеш направо на 10 метрови вълни в Тихия океан.
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Така е Uspial, предложението ти е много благородно (мисля, че заслужава отделна тема ;) ), но решението, как и къде да стартират е изцяло тяхна отговорност. Възможно е техният background да е по-походящ за Торонто - ние не знаем това ...

Все пак да се надяваме на най-доброто за тях и да стискаме палци. Канада е страна с развити социални мрежи и винаги могат да разчитат на Българската Църква и приюти за бездомници, а и Българското консулство е насреща, нали така?
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Боже, жената само попита нещо, а на трета страница вече почти в приют за бездомници се озова :lol: ...

http://www.rentmaps.ca/rentersmx/index. ... _ID=010D0D

Ето една обява за апартамент в нашия блок, суперите са българи, много приятни. На още 2-3 блока наоколо също са българи. Идват новопристигнали, незнам как :geek:. Говорете с тях ако искате, по телефона или ги е-мейлвайте, сигурно има начин да се справите с или без гаранции и депозити ;) ...
Квартала е много хубав, малко е далече от центъра, незнам какво търсите ...
Циганите - на Сатурн !
Публикувай отговор