Статистика Федерална процедура Канада

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Аватар
kikolilokiko

Re: Статистика Федерална процедура Канада

Мнение от kikolilokiko »

vankata_vd написа:
Phill написа:7George това за вечерята ми хареса - просто и разбираемо. И много вярно ... същото важи и за България ...
А за успехите след визата си мисля следното - тук в България ежедневно ни заливат с абсурди и ожесточено ни обясняват, че това е единствената истина и е доста трудно да си запазиш естествената логика от сериозни изкривявания, та предполагам на човек му е нелеко преселил се на друго място да си пребори начина на мислене за кратко време. А, ако не си смениш начина на мислене, спрямо средата, то и реализацията ще е по-бавна и трудна.
За мен дори решението на даден човек или семейство да имигрира си е своеобразен успех. Ние например доста дълго се самозаблуждавахме, че България има шанс за някакво, не говорим голямо, някакво развитие.
Уви ...!
Със сигурност обаче, кандидат имигрантите слагат повечко емоцинален заряд и съответно очакванията са за грандиозен успех на канадска земя, което разбира се после се трансформира само в обикновен успех, но не и грандиозен и подписа става по-семпъл, а за някои пък сигурно е израз на грозна показност и затова нищо не слагат.....
Аз си мисля (поне за мен е така), че подписа при хората, които са в процедура не е с цел показност, не е дълъг списък с "недостижими" успехи :) , а по-скоро за ориентация на другите и самия него за хода на процедурата. Така се избягва постоянното питане "ти до къде стигна?", "пусна ли документите?", "получи ли покана?" и т.н.
+1 :D

Поздрави,ВАНКАТА
+1

п.с. затова аз си смених подписа още докато съм в бг ;) е разбира се и форума много ми помогна :lol:
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Мими написа:... Фронтовата група мина успешно (Мими, kill_u, hadministratora), хайде следващите! :wink: :beer: :beer:
Какво става? Няма ли други късметлии? Май пак се закучи работата, а годината си отива към приключване? И това, ако е емиграция, трима - четирима знайни и може би десетина, хайде и двадесет да са незнайни мераклии за цели девет провинции в огромната по територия Канада?! :o
Аватар
Shares

Мнение от Shares »

Здравейте

Ето малко полезна информация "току-що излязла от фурната",...полезна донякъде, като информация....лично на мен ми изглежда по-скоро като статистика и "вързване на гащите" за свършената до тук работа ...всеки сам да прецени за себе си..

http://www.cic.gc.ca/english/department ... -10-30.asp

Това което ми хареса в цялата история, е че вече категорично се изясниха сроковете - от 6 до 12 месеца.

Успех на всички кандидатстващи !!
Последно промяна от Shares на Нед Ное 01, 2009 6:50 pm, променено общо 1 път.
Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.Лао Дзъ
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

ivalin написа:Какво става? Няма ли други късметлии? Май пак се закучи работата, а годината си отива към приключване? И това, ако е емиграция, трима - четирима знайни и може би десетина, хайде и двадесет да са незнайни мераклии за цели девет провинции в огромната по територия Канада?! :o
Всъщност се твърди че незнайните са значително повече. Но понеже са незнайни, то няма как да знаем :) Виж колко са регистрираните потребители с много малко мнения или изобщо без такива. А и като се замислиш почти всичките форуми могат да се четат анонимно. Мисля че твърдението е по-скоро вярно.
bvutov

Мнение от bvutov »

Здравейте,
честито на взелите визи и успех на чакащите!!!

Вчера получих медицински формуляри след интервю в Букурещ.
Бях поканен, защото резултата от IELTS не беше достатъчно висок, ако някой е поканен на интервю, може да съм му полезен.

Изпратени док. в Сидни:______________28.01.2009
Получени документи от Сидни:_________02.02.2009
Получени баркодове:_________________24.02.2009

Изпратени док. в Букурещ:____________14.04.2009
Искане на доп. документи (IELTS)
от Букурещ:_________________________13.05.2009

Покана за ИНТЕРВЮ :_________________18.11.2009
ИНТЕРВЮ в Букурещ:_________________08.12.2009

Инструкции за медицинските:_________08.12.2009
Направени медицински:______________13.01.2010
Резултати на медицинските:___OK_____29.01.2010

Покана за ВИЗА :______________________________
Изпратени паспорти в Букурещ:_________________
Получени паспорти с ВИЗИ:_____________________

Продължителност на процедурата с Федерална Канада до тук : 366 дни
Последно промяна от bvutov на Чет Фев 04, 2010 3:20 am, променено общо 3 пъти.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

WOW! Честито! Това за интервюто е интересно, но е и хубаво!
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Колко ти е резултата от IELTS, ако не е тайна?
bvutov

Мнение от bvutov »

Резултатът ми беше 5.5. Събрах 6 точки за език. По мой сметки общо събирах 65 точки.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

bvutov написа:...интервю в Букурещ. Бях поканен, защото резултата от IELTS не беше достатъчно висок...
А интервюто какво представляваше? Имаше ли нещо общо с преценка на езиковите ти умения или от друго се интересуваха?
bvutov

Мнение от bvutov »

Мисля, че не ми прециняваха езиковите способности, те ги знаеха от сертификата, питаха ме аз как си определям нивото. Иначе интерюто мина много гладко, консула беше много симпатичен и добре настроен към мен. Предложи ми преводач, както и каза, че разбира български и ако имам проблем мога да отговоря на български. Въпросите бяха свързани с работата ми, с предишни работи, с обучението ми, защо искам да отида в Канада, за семейството ми (жена ми и децата). Накрая каза, че ще ми даде позитивна оценка и това ще е достатъчно, за да ни издадат визи (след медицински).
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

А сам ли беше на интервюто или е както по кебекската програма семейно?
bvutov

Мнение от bvutov »

Сам бях. В писмото не пишеше да отидем всички.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

А можеш ли да кажеш колко точки събра за да кандидатстваш? Имам предвид повече ли бяха от 67 или по малко?
bvutov

Мнение от bvutov »

Не бяха повече, аз писах по-нагоре. Аз смятам, че бяха 65 и затова ме извикаха на интервю. Те могат да дават субективно точки, по тяхна преценка, но след интервю.
prace

Мнение от prace »

Може да имаш 67 точки и пак да те извикат на интервю, ако преценят. Ние имахме повече от 67 и пак мъжът ми ходи на интервю.
Публикувай отговор