Канадските (и други) манджи

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
7George

Re: Канадските (и други) манджи

Мнение от 7George »

Абе ям ги канадските, ама много от сосовете и дресингите не ми харесват, примерно с грейвито не ми е приятно. Иначе, крилцата с бира, бъргарите, салатите и т.п., зная какво да ги правя. И китайско ям, ама сладникавият сос не го харесвам със солените работи. Виетнамско, етиопско, суданско - не, ми хареса. Европейсите си ги знам и при случай разнообразяваме. :beer:
Embrace your climate change!
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Рамен, маки суши, енчилади, тортили, кесадияс, паейа, джамбалая, месо със зеленчуци по китайски, батър чикен, тикка масала, корейски прозрачни прекрасни телешки месца със специален барбекю сос, мариновани в екзотични субстанции невероятни стейкове, шримпчета, скалъпс, халибут ...
Глей сега, внимавай какво пишеш че ми потекоха лигите...
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Оф, и аз писах и бърсах лиги от клавиатурата вчера :lol: ... Ми като така обичам да ям :$ ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Аз мога ли само да предупредя че има момченца тука във форума сигурно и бременни булки ... Виждам ,че anxeli е извън контрол вече :) :beer:
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

А не, хапнах,пийнах и сега съм по-добре :drunk: !
ЕсВенете, няма да се повтаря ;). В Торонто има голямо разнообразие, но за автентичността не съм много сигурна. Специално за японските, особено супите знам от японци че само Ванкувър е на ниво горе-долу, Ню Йорк имат 4-5 много добри ресторанти, а в Япония на всеки ъгъл храната е по-добра от Ню Йоркските капанчета. Освен суши, те имат и много други щуротии, които тук ги няма изобщо, разни пържени хрущялчета и панирани пилешки сърца |( ...
А какво е най-странното нещо, което сте яли :clap: ?
Циганите - на Сатурн !
Аватар
bucca

Мнение от bucca »

Аз обичам да изпробвам ястия от други кухни - японска, монголска, тайландска, иранска, мексиканска, полска... и т.н. Но и аз си имам някакви граници, не бих опитала от всичко. Най-много харесвам суши и ям често. Тук сьомгата е популярна, и от нея също често си хапвам. Най-гадното нещо, което съм опитвала бяха сурови стриди (oysters). Grilled бяха по-вкусни. Не обичам и сладко-кисели сосове.
Мъжът ми обаче не обича да експериментира с ядене и предпочита бг кухнята. Едва го убедих да хапне суши наскоро :P
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

anxeli написа:Специално за японските, особено супите знам от японци че само Ванкувър е на ниво горе-долу, Ню Йорк имат 4-5 много добри ресторанти, а в Япония на всеки ъгъл храната е по-добра от Ню Йоркските капанчета.
Ванкувър няма как да не е на ниво, най-малкото защото предлага безпроблемни и лесни ежедневни доставки на пресни морски продукти, специфични за япоската кухня, директно от Япония. Естествено подобна логистика е доста по-трудна за източните части на континента. Например само в един Ричмънд (независимо, че е квартала на китайците) има десетки японски ресторанти. Един от особено добрите е Tsukiji Japanese Restaurant, който е известен с това, че ежедневно доставя продуктите от най-популярния пазар за морски деликатеси в Токио - Tsukiji Fish Market. Чувал съм, че от всички градове на тихоокенаското крайбрежие Ванкувър предлага най-добрата и автентична японска кухня, но дали това наистина е така нямам идея.
Един от любимите ми специалитети е Tako Sunomono - задължително го поръчвам с всяка комбинация от суши. :drinks:

Изображение
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

В Пекин ядох някаква гъсеница.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
prace

Мнение от prace »

На мен в Токио са ми сервирали желиран охлюв, прясно откъсната маргаритка и сурово яйце като предястие. Казаха, че това е национално ястие.
Основното ястие беше пипала от октопод с някакви спагети.

В Пхенян по Ким Ир Сеново време в хотела ни предлагаха кучешко месо.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Праске :lol:, звучиш като да не си им повярвала че това е националното ястие |( :rofl: ...
Направо си представям как си ги погледнала :D ....
Гийк, милост нямаш значи, и друг път си го пускал този ресторант. Нищо прясно няма тука, само замразено.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
bucca

Мнение от bucca »

prace написа:На мен в Токио са ми сервирали желиран охлюв, прясно откъсната маргаритка и сурово яйце като предястие. Казаха, че това е национално ястие.

Леле, ето тези неща никога не бих опитала. По-добре гладна да стоя. Ти опита ли ги??? (имам предвид "националното" ястие, не кучешкото месо).
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Ванкувър няма как да не е на ниво, най-малкото защото предлага безпроблемни и лесни ежедневни доставки на пресни морски продукти, специфични за япоската кухня, директно от Япония. Естествено подобна логистика е доста по-трудна за източните части на континента.
И кво значи пресни - пипалата да шават м/у макароните и краставиците ли? Гиик - ти от Япония ли идваш? :)
Embrace your climate change!
Аватар
teomat.com
Обратна връзка:

Мнение от teomat.com »

Определено не съм почитател на путина, но започнах да харесвам боб с кленов сироп и китайските захаросани месца.
Сушито определено е фаворит.
Попаднахме на едни много приятни виетнамски бонбони с плодове, ядки и джинджифил.
Откакто разбрах какво е джинджифил го тикам навсякъде, в последно време закусвам с купичка кисело мляко, лъжичка накълцан джинджифил, лъжичка мед и лъжица ленено семе. Чаят също е с мед и джинджифил. Май се пристрастявам :rofl:
Брюкселското зеле е нещото, което не бих погледнала в БГ, но тук се научих да го правя със сос и даже е вкусно.
Най-странното нещо се опитах да ям са едни космати омари с големи шипове, които ни сервираха в северна Корея.
Тази година си гледахме в една саксия земни череши. Беше един корен но за наше удоволствие не спря да ражда до късна есен и то по много ;)
prace

Мнение от prace »

bucca написа:
prace написа:На мен в Токио са ми сервирали желиран охлюв, прясно откъсната маргаритка и сурово яйце като предястие. Казаха, че това е национално ястие.

Леле, ето тези неща никога не бих опитала. По-добре гладна да стоя. Ти опита ли ги??? (имам предвид "националното" ястие, не кучешкото месо).
Ами ние бяхме цял отбор спортисти и учтиво помолихме поне да ни изпържат яйцата. Тогава ядохме само ориз и пържени яйца. Иначе японците са най-любезните хора на света.
А кучешкото наистина го приехме като обида, защото тъпите корейци поне можеха да прочетат по една книжка и да видят, че не ядем кучета там откъдето идваме.
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

Предишното ми гадже беше корейка и ми разправяше как баща ѝ ял кучешка яхния след операция едно време. Много здравословно било. Иначе беше готин пич.
Публикувай отговор