Може ли да се подават докс до Виена повторно веднага?
Здравейте. Ако (дано не се случи) кандидатът не е преминал успешно процедурата (кебекска или федерална), възможно ли е да подаде докс отново веднага, или има някакъв период от време в което има забрана за това.
Мерси предварително
Здравейте. Ако (дано не се случи) кандидатът не е преминал успешно процедурата (кебекска или федерална), възможно ли е да подаде докс отново веднага, или има някакъв период от време в което има забрана за това.
Мерси предварително
21.09.2009 - DCS Vienne
06.10.2009 - Accusé de réception
19.05.2010 - Entrevue de sélection, réussi
02.06.2010 - DRP Bucharest
14.06.2010 - Codes-barres
13.07.2010 - Formulaires médicaux(26.07-OK)
08.10.2010 - Lettre d'invitation de visa
09.11.2010 - Visa
09.11.2010 - Visa
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re: Може ли да се подават докс до Виена повторно веднага?
Никаква забрана няма или пък какъвто и да е задължителен срок на изчакване. Но си помислете какъв би могъл да е този факт относно вашата кандидатура, който би довел до увеличаване на точките ви броени дни след неуспешен край на предишна процедура. Трябва да е нещо което не е било известно преди това или е станало факт веднага след края на първата процедура. В противен случай рискувате повторен директен отказ още при подаване на документите до Виена.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Linko, аз искма да попитам съвсем теоретично - ако човек след отказ по кебекската процедура кандидатсва веднага по федералната, дали това би било плюс или минус за кандидатурата му. Известно е противостоянието на Кебек срещу федерацията, което поражда определени не много топли чувства (поне такова впечатление остава от книгите за Канада, написани от английско говорящи автори).
Та в този ред на мисли - дали едни и същи служители придвижват документите и по двете процедури и дали неуспех по кебекста процедура би имало отзвук (положителен/отрицателен) при следващо кандидатсване по федералната?
Знам, че въпроса ми е много "теоретичен", но ми е интересно да чуя мнение(я).
Та в този ред на мисли - дали едни и същи служители придвижват документите и по двете процедури и дали неуспех по кебекста процедура би имало отзвук (положителен/отрицателен) при следващо кандидатсване по федералната?
Знам, че въпроса ми е много "теоретичен", но ми е интересно да чуя мнение(я).
Първи урок по френски 18.06.2009
Подадени док. към Виена 29.09.2009
Акюзе 30.10.2009
Писмо TEFAQ 18.01.2010
Акюзе 30.10.2009
Писмо TEFAQ 18.01.2010
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Имиграционната процедурата за Квебек включва два отделни етапа или можем да кажем две отделни процедури. Едната е за придобиване на сертификат за селекция от провинция Квебек и другата - за виза (разрешение за постоянно пребиваване) за Канада, като двете процедури се движат от различни имиграционни чиновница. Първата от имиграционни офицери на Министерството на имиграцията и културните връзки на Квебек а втората от имиграционни служители на Министерството на гражданството и имиграцията на Канада. Втората процедура започва при успешен завършек на първата т.е. след получаването на сертификат за селекция от Квебек. И именно в този момент федералните служби научават за кандидатурата на лицето "Х", в смисъл че същият е в процедура за имиграция. В противен случай за тях остава неизвестен факта, че лицето "Х" е започвало подобна процедура.
Не съм разглеждал формулярите по федералната процедура, но евентуално в тях някъде може би има въпрос от рода на: "Кандидатствали ли сте по-рано за виза за Канада?". Отговорът на този въпрос си е резонно "не", тъй като кандидатстването за сертификат за селекция от провинция Квебек няма нищо общо с кандидатстването за виза. Виж, ако въпросът е зададен така: "Започвали ли сте по-рано процедура за имиграция в Канада?" то отговорът вече би трябвало да е "да". Та ако разгледаме последният вариант, то фактът предишно кандидатстване не може да има никакъв отрицателен ефект, напротив. Tой показва мотивация и амбиция за успех. Отказът на Квебек да издаде сертификат за селекция не хвърля петно въру кандидат-имигранта. Този факт означава само, че не е имало необходимото съответствие с критериите и факторите за селекция а не, че кандидатът е тъп и загубен или нещо от сорта.
А от друга страна пък желанието да се имигрира в Квебек не означава непременно любов към провинцията и народа на Квебек и неприязън към останалите провинции. Да не говорим колко хора се заселват в друга провинция след успешно минаване на процедурата за Квебек.
Не съм разглеждал формулярите по федералната процедура, но евентуално в тях някъде може би има въпрос от рода на: "Кандидатствали ли сте по-рано за виза за Канада?". Отговорът на този въпрос си е резонно "не", тъй като кандидатстването за сертификат за селекция от провинция Квебек няма нищо общо с кандидатстването за виза. Виж, ако въпросът е зададен така: "Започвали ли сте по-рано процедура за имиграция в Канада?" то отговорът вече би трябвало да е "да". Та ако разгледаме последният вариант, то фактът предишно кандидатстване не може да има никакъв отрицателен ефект, напротив. Tой показва мотивация и амбиция за успех. Отказът на Квебек да издаде сертификат за селекция не хвърля петно въру кандидат-имигранта. Този факт означава само, че не е имало необходимото съответствие с критериите и факторите за селекция а не, че кандидатът е тъп и загубен или нещо от сорта.

Мммда, този отговор на мен много ми допада
Дано да не се стига до този вариант, но пък ако стигне положението няма да е толкова лошо, дори в зависимост каква ще е интерпретацията за неуспеха, може да се извлече добър дивидент.
А иначе на вметката, колко хора са се заселили по другите провинции, след като са минали кебекската процедура, мога само да добавя - и колко още ще се заселят ....
Дано само глада за работна ръка си запази нивата и това да дава допълнителна инерция на процеса. Аз доколкото чета из нета, не забелязвам кризата да е засегнала драстично Канада.

Дано да не се стига до този вариант, но пък ако стигне положението няма да е толкова лошо, дори в зависимост каква ще е интерпретацията за неуспеха, може да се извлече добър дивидент.
А иначе на вметката, колко хора са се заселили по другите провинции, след като са минали кебекската процедура, мога само да добавя - и колко още ще се заселят ....

Дано само глада за работна ръка си запази нивата и това да дава допълнителна инерция на процеса. Аз доколкото чета из нета, не забелязвам кризата да е засегнала драстично Канада.
Първи урок по френски 18.06.2009
Акюзе 30.10.2009
Писмо TEFAQ 18.01.2010
Акюзе 30.10.2009
Писмо TEFAQ 18.01.2010
- hadministratora
- Хабсурден
Отговора на Линко е впечатляващ, но не се дближава много до реалността! А тя е следната:
1. По федералната порцедура няма изискване да НЕ си кандидатствал по друга процедура (включително и за Кебек). Факта че си опитал и не си сполучил сам по себе си не носи никакви негативи. Виж - причината за отказа ги интересува.
2. Поне един формуляра за федералната процедура съдържа въпроса "Отказван ли ви е някога Certificat de selection du Quebec".
Формуляра е IMM 0008 SCHEDULE 1, а въпроса е номер 9. Без да съм сигурен предполагам че този въпрос попада в категорията admissibility checks - проверка за допустимост в Канада. Иначе казано ако ти е отказан сертификат за Кебек, те ще искат да знаят защо. Ако е защото интервюиращия те е усетил че си криминален тип (пък макар и неосъждан) или пък че си послъгал някъде в документите, федералните ще подходят към кандидатурата ти с... голяма доза съмнение (най-малкото). Ако е било защото френския ти не е достатъчно добър или защото не си показал задълбочени познания за Кебек/Канада, то просто ще игнорират този факт
1. По федералната порцедура няма изискване да НЕ си кандидатствал по друга процедура (включително и за Кебек). Факта че си опитал и не си сполучил сам по себе си не носи никакви негативи. Виж - причината за отказа ги интересува.
2. Поне един формуляра за федералната процедура съдържа въпроса "Отказван ли ви е някога Certificat de selection du Quebec".
Формуляра е IMM 0008 SCHEDULE 1, а въпроса е номер 9. Без да съм сигурен предполагам че този въпрос попада в категорията admissibility checks - проверка за допустимост в Канада. Иначе казано ако ти е отказан сертификат за Кебек, те ще искат да знаят защо. Ако е защото интервюиращия те е усетил че си криминален тип (пък макар и неосъждан) или пък че си послъгал някъде в документите, федералните ще подходят към кандидатурата ти с... голяма доза съмнение (най-малкото). Ако е било защото френския ти не е достатъчно добър или защото не си показал задълбочени познания за Кебек/Канада, то просто ще игнорират този факт

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Предположението ти е напълно погрешно, hadministratora, и показва пълно непознаване на изискванията и въобще условията на процедурата за получаване на сертификат за селекция от провинция Квебек. Въпросите с криминалното минало, здравословното състояние и всичко относно "проверките за допустимост" не са изобщо предмет на проучване и какъвто и да е фактор за селекция от провинцията. Те са прерогатив на федералните служби при преценката за издаването на виза.
А причината за отказ за издаването на сертификат за селекция е винаги един - недостигане на минимално изискваният брой точки за селекция при оценката на 10-те на брой фактори за селекция.
Както се вижда моето предположение се оказа вярно относно въпросът за по-раншно кандидатстване за имиграция в Канада и същият е уточнен, както и това кой точно формуляр съдържа този въпрос. За което ти благодаря!
Всичко останало, което съм написал, си остава в сила и това е реалността, за разлика от несигурните ти и неверни предположения.
А причината за отказ за издаването на сертификат за селекция е винаги един - недостигане на минимално изискваният брой точки за селекция при оценката на 10-те на брой фактори за селекция.
Както се вижда моето предположение се оказа вярно относно въпросът за по-раншно кандидатстване за имиграция в Канада и същият е уточнен, както и това кой точно формуляр съдържа този въпрос. За което ти благодаря!
Всичко останало, което съм написал, си остава в сила и това е реалността, за разлика от несигурните ти и неверни предположения.
От досега казаното може ли да се направят следните изводи:
1. Кебекската и федералната процедури могат да се стартират едновременно
2. При отказ на федералната или кебекската, но успех на другата - апликантът получава виза като краен резултат.
1. Кебекската и федералната процедури могат да се стартират едновременно
2. При отказ на федералната или кебекската, но успех на другата - апликантът получава виза като краен резултат.
21.09.2009 - DCS Vienne
09.11.2010 - Visa
09.11.2010 - Visa
- hadministratora
- Хабсурден
Аз имам мнение по въпроса, но ще го запазя за себе си, тъй като рискувам пак да се окаже "напълно погрешно" понеже "непознавам изискванията и въобще условията на процедурата".
hadminstratora, ако искаш ми кажи мнението си на ЛС.
Иначе - благодаря ви на всички за чудесните отговори!

Иначе - благодаря ви на всички за чудесните отговори!

21.09.2009 - DCS Vienne
09.11.2010 - Visa
09.11.2010 - Visa