Въпрос за социален номер ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
rolyd

Въпрос за социален номер ?

Мнение от rolyd »

Имам един въпрос относно необходимостта от социален номер на дете 2г. и половина. Трябва ли да бъде извадена такава карта с номер и за дете в началото след пристигането или и след време може :?:
Early awoken chicken early sings (Рано пиле рано пее)
Изображение
pumpy

Re: Въпрос за социален номер ?

Мнение от pumpy »

Ако имаш намерение да правиш вноски за RESP то тогава ти трябва такъв номер. За друг случай не знам, което не значи, че не трябва. Моите си имат и двамата, така че няма как да съм разбрал ако ми е трябвал, а аз съм го нямал. От друга страна не яде и не пие, направи го сега и забрави за случая. Когато един ден ти потрябва от днес за вчера ще го имаш.....
Аватар
rolyd

Мнение от rolyd »

Мерси ще го имам в предвид да я извадим скоро.
Изображение
Аватар
rolyd

Мнение от rolyd »

..... агента дето ни се падна беше малко несговорлив и не ни каза нищо за детето. А случайно някой да знае дали и двамата родители е необходимо да присъстват при подаване на документи за социален номер на дете или може да се свърши и само от един :?:
Детето трябва ли да присъства :?:
Изображение
pumpy

Мнение от pumpy »

Аз имам смътех спомен, че бях сам, тоест без жена ми - дано не те подведа....
Аватар
AnnaR

Мнение от AnnaR »

аз подадох сама за номера на детето ми, не трябваше изобщо бащата да бъде там, нито пък да водя детето. Имаха нужда от моя номер и от акта за раждане на детето.
Аватар
rolyd

Мнение от rolyd »

AnnaR написа:аз подадох сама за номера на детето ми, не трябваше изобщо бащата да бъде там, нито пък да водя детето. Имаха нужда от моя номер и от акта за раждане на детето.

AnnaR, мерси за инфото днес свърших работа. Искаха ми само моята социална карта(№) и resident card на детето. Питаха ме само за фамилията на жената преди брака и за мои данни.
Изображение
Аватар
AnnaR

Мнение от AnnaR »

Радвам се, че си подал без проблем.
Да уточним тогава за следващите, подаващи документи за соц. номер на децата им, заради мой пропуск:
1. Дете, родено в България:
-NAS номера на единия родител
-Резидентската карта на детето

2.Дете, родено в Канада
-NAS номера на единия родител
-Акт за раждане на детето
Последно промяна от AnnaR на Съб Сеп 05, 2009 11:17 pm, променено общо 1 път.
vencinso

Мнение от vencinso »

"...за следващите подаващи документи за соц. номер на децата им..." ,
а и за тези които вече са го направили искам да отворя една скоба - соц.номер на дете е "бингото" за крадците на лични данни - това е документ,който детето няма да използва доста време (с изключение на редки случаи като описания от Пумпи) , което време успешно се използва за създаване и поддържане на фалшива идентичност и злоупотреби , и може един ден,когато детето започне първата си работа(след 10-15 години) и кандидатства за кредитна карта да се окаже че има някоя ипотека...
Преди два-три месеца една колежка се оплакваше в работата,че са и се обадили да и съобщят,че дъщеря и кандидатства за ипотечен кредит... за щастие въпросната колежка се е била абонирала за някаква екстра, дето всеки път когато някой и рови в досието получава обаждане...
Не че съм параноик, ама май няма смисъл да се вади соц. номер на малко дете, още повече че когато потрябва,може да го направиш за половин час.
Всъщност някой ако може да сподели колко пъти и при какви случаи децата му са се нуждаели от соц.номер,ако изобщо...
Ех Колумбе,да ти е*а и любопитството...
speedy

Мнение от speedy »

Именно "редкия" случай за RESP (или REEE) е това, заради което си заслужава.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Ascao

Мнение от Ascao »

vencinso написа:"
Не че съм параноик, ама май няма смисъл да се вади соц. номер на малко дете...
Ами май че наистина си параноик!
Ето цитат от едно изледване за Северна Америка за 2005-07 г.
[b]La sécurité précaire des données personnelles en Amérique du Nord[/b] написа:"
Cette note de recherche a pour objectif de mesurer la quantité d’informations
personnelles compromises en Amérique du Nord au cours de la période 2005‐2007, afin
de comprendre quelles étaient les principales vulnérabilités auxquelles étaient exposées
les organisations.
Pendant la période considérée, nous avons identifié 976 incidents de pertes ou de vols
de données, ayant donné lieu à la compromission de 313 millions de dossiers
personnels.
Nous avons pu recenser 23 événements ayant eu lieu au Canada.
По-голяма е вероятността да спечелиш от Лото Кебек отколкото да ти откраднат самоличността.

vencinso написа:"
Всъщност някой ако може да сподели колко пъти и при какви случаи децата му са се нуждаели от соц.номер,ако изобщо...
Мога да споделя. Направих си РЕЕЕ сметки на децата. И това мисля хич не е маловажно, нали за това сме дошли повечето: за да могат децата ни да се образоват и да живеят по-добре от нас...
S'il n'y a pas de solution, c'est qu'il n'y a pas de problème.
Публикувай отговор