дипломи, които се прилагат за Виена

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
MarinaNik

дипломи, които се прилагат за Виена

Мнение от MarinaNik »

здравейте, на всички форумци!

Имам един въпрос. В момента стягаме документите за Виена, но се чудим дали има нужда да прилагаме и дипломите си за средно образование (при положение, че аз съм с 2 магистратури, а мъжът с една), както и дали се прилагат и военни книжки?

Благодаря на всички отзовали се!
... САЩ или Канада? :(
Решено е - USA, идвамееее!

Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!
:)
НАПРАВИХМЕ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР! Тук все повече ни харесва!!!
http://www.youtube.com/watch?v=YqlQS5CC" onclick="window.open(this.href);return false; ... r_embedded
kamentsonev

Мнение от kamentsonev »

Военни книжки не се прилагат,но дипломите за средно образование са задължителни за Виена
документи Виена-30.10.08
акюзе-25.11.08
пол.покана-05.05.09
интервю-09.06.09
документи Букурещ-29.06.09
баркодове-29.07.09
медицински формуляри-05.08.09
направени медицински-13.08.09
медицински-ОК-08.09.09
покани-18.09.09
визи-19.10.09
Аватар
MarinaNik

Мнение от MarinaNik »

Благодаря ти, kamentsonev

Малко безсмислено ми се вижда това с дипломите за средно (особено моята, която не ми дава никаква професия), при положение, че сме вишисти, но щом е такава процедурата :shock: ще я следваме както трябва.

Дали мога да използвам пусната тема за докс за Виена и да попитам относно формулярите, които се изпращат - вчера ги изтеглих и ги разглеждах и се питам - всеки от двамата кандидата (водещ и придружаващ) попълва отделно формуляра, или само водещия?

Sorry за глупавия въпрос :roll: , но наистина се объркахме от толкова информация наведнъж...
... САЩ или Канада? :(
Решено е - USA, идвамееее!

Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!
:)
НАПРАВИХМЕ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР! Тук все повече ни харесва!!!
http://www.youtube.com/watch?v=YqlQS5CC" onclick="window.open(this.href);return false; ... r_embedded
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Някои формуляри се попълват и подписват само от водещия кандидат, други се (попопълват и) подписват и от двамата, а трети - всеки кандидат ги (попълва и) подписва поотделно.
Чети внимателно и бавно инструкциите - повечето неща са обяснени на сайта и в самите формуляри.
Phill

Мнение от Phill »

Айде и аз да се включа с глупавите въпроси - трябва ли към документите за Виена и/или за интервюто да се подготвят копия на личните карти с нотариална заверка.
Само, като информация - от утре нотариалните такси стават двойни. Съчетано с наскоро вдигнатите адвокатски хонорари това си е нищо повече от отказ на правосъдие. Да живее България!
Първи урок по френски 18.06.2009
Подадени док. към Виена 29.09.2009
Акюзе 30.10.2009
Писмо TEFAQ 18.01.2010
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Phill написа:трябва ли към документите за Виена и/или за интервюто да се подготвят копия на личните карти с нотариална заверка
Е, нищо де.. въпросът не е глупав, ами е лесен.. точно за скучаещи като мене :)

Копия на лични карти със или без нотариална заверка никъде не пише че се изискват. Но е необходимо да приложиш "ксерокопията на страниците за самоличността от Вашия паспорт и от паспорта на всяко от лицата, които Ви придружават". Нотариална заверка не е необходима. Превод не е необходим.

справка: http://bgcanada.com/portal/index.php?mo ... cle&id=104

и http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ments.html

И за всеки случай да напомня: автобиографията, актовете за раждане и за граждански брак също няма нужда да ги заверявате нотариално.
Публикувай отговор