На сайта на БГКанада има доста добра статия за това как се оценяват езиковите умения. Има и строен математически модел - щото нали степените са 12, а точките са макс 8. И хайде по формулката... Но на мен не ми се връзваше с тези нецели числа и този сложен начин на изчисляване, та поразрових и излезе следното:
À l’étape de l’examen préliminaire, le fonctionnaire à l’immigration alloue les points selon le niveau de connaissance indiqué par le candidat sur la DCS ou à partir du résultat d’un test d’évaluation des connaissances en français délivré par un des organismes reconnu par le ministère.
Si l’évaluation est faite à partir du niveau de connaissance du français indiqué par le candidat sur sa DCS, le pointage est attribué en fonction du tableau ci après:
тази таблица
И анализът сочи интересни неща! Така например, няма нужда да се пънете да доказвате 12-то ниво. Ще хванете максималните точки дори и с 9-то!!
Ако конжоанта е в интермедиер, то няма никакво значение дали едва-едва е влязъл в категорията или е на крачка от авансе... и така нататък. Вадете си изводите сами и горе главите!
Истината при точките за език.
- demococcus
Истината при точките за език.
Последно промяна от demococcus на Пет Май 15, 2009 5:46 am, променено общо 2 пъти.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ами едва ли в програмата SICEF е вкарана табличката, по-вероятно ми се струва да е вкаран алгоритъм за изчисляване на точките ама ти си знаеш. Но пък и достигнал ниво "напреднал" един път, то по време на интервюто е еднаква вероятността да постигнеш 13, 14 или 16 т.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- demococcus
Linko мой пропуск е че не съм отбелязал че тази таблица се прилага на етап обработка на докуменит преди интервюто според самооценката на кандидата.
Ако има признат документ за владеене на език, таблицата за оценка е друга.
За интервюто явно квото сабя покаже... а как се сумират точките на по-късен етап - за това не съм виждал документация, но мисля че не би следвало да има два различи алгоритъма за едно и също нещо.
Ако има признат документ за владеене на език, таблицата за оценка е друга.
За интервюто явно квото сабя покаже... а как се сумират точките на по-късен етап - за това не съм виждал документация, но мисля че не би следвало да има два различи алгоритъма за едно и също нещо.