споделета ЗАЩО искате да имигрирате в Канада
Здравейте.От доста време разглеждам форума,и се реших да драсна някой ред.Живея в София от 7 г нещата тук не се получават много се краде престъпност мизерия всеки си прави каквото си иска а в по малките градове е ужас и........С моята съпруга отдавна мислим да напуснем"кораба"избрахме да идем в Канада сега някой ще кажат а ЕС ,но там е "елита"на БГ.Сигурноста и спокойствието са само понятия тук.Жена ми е мед сестра началната и заплата е 300 350 ЛЕВА а наема на една гарсониера е 400 500 лева има още хиляди причини а говорят че кризата не е дошла а като доиде...........
- ZanzibarHero
Жена Ви може да си потвърди професионалната квалификация още от България.
За медицински сестри дават работни визи.
1. трябва да знае английски на високо ниво и да се яви на изпит при английския съвет, така се наричаше тази организация май.
2. Да решите в коя провинция ще ходите, за работна виза е по-добре да Бр. Колумбия или Алберта. Може и другите, но те не са така удобни за живот. Квебек и Онтарио не издават лесно работна виза и изискванията са много високи по обучение и работна квалификация.
3. Правите контакт с Провинциалната мед сестринска организация. Започвате кореспонденция.
4. Пращате документи за еволюция.
5. Ако ви пратят положителен отговор, можете да пращате резюмета и да търси работа.
Това е в опростен вид процеса.
В Канада след това може да работи под временно разрешение докато вземе изпита за регистрация или ще я изпратят на някакви курсове.
Ако решите да имигрирате същия процес трябва да се мине за да започне работа.
Кризата за сега не се разпрострира на health care professionals.
Успех 
За медицински сестри дават работни визи.
1. трябва да знае английски на високо ниво и да се яви на изпит при английския съвет, така се наричаше тази организация май.
2. Да решите в коя провинция ще ходите, за работна виза е по-добре да Бр. Колумбия или Алберта. Може и другите, но те не са така удобни за живот. Квебек и Онтарио не издават лесно работна виза и изискванията са много високи по обучение и работна квалификация.
3. Правите контакт с Провинциалната мед сестринска организация. Започвате кореспонденция.
4. Пращате документи за еволюция.
5. Ако ви пратят положителен отговор, можете да пращате резюмета и да търси работа.
Това е в опростен вид процеса.
В Канада след това може да работи под временно разрешение докато вземе изпита за регистрация или ще я изпратят на някакви курсове.
Ако решите да имигрирате същия процес трябва да се мине за да започне работа.
Кризата за сега не се разпрострира на health care professionals.

- ZanzibarHero
Не е розово, ама хич.
Щеше да е розово ако без да се яваваш на каквито и да е изпити, и оценки на дипломата те вземаха на работа, веднага.
А така процес като процес.
Свързан с много учене и труд от кандидата.
Но все пак възможен. Хиляди мед. сестри от Филипините и Англия го използват. Дори от Украйна и Русия.
Така, че зависи от тях самите и от желанието да се трудят.
Успех
Щеше да е розово ако без да се яваваш на каквито и да е изпити, и оценки на дипломата те вземаха на работа, веднага.
А така процес като процес.
Свързан с много учене и труд от кандидата.
Но все пак възможен. Хиляди мед. сестри от Филипините и Англия го използват. Дори от Украйна и Русия.
Така, че зависи от тях самите и от желанието да се трудят.
Успех
..Samo shte triabva da se nauchish da rabotish s tukashni материали .иначе е добър бизнесembazela написа:Благодаря за оптимизма имам едно питане аз се занимавам с жилищни ремонти незнам как ще прозвучи но за годините в софия мога почти всичко като се има предвид че знам езика в канада ще имам ли работа още повече това много си обичам работата
Кралимарко аз съм на 29 жена ми на 25 нямаме деца само едно коте и печелим по 2000 2300 на месец и...не всичко е пари приателю .Имам колега с много по големи доходи но знаеш ли че когато жена му раждаше му дадоха списък с рушветите които трябва да даде иначе я остават да се оправяда . Тук законите са парите недай си боже да се разболееш ако нямаш пари.Ромите с трети клас взимат повече от един лекар учител да това е добре е че има светлина в тунела.Аз съм оптимист за бъдещето имам страхотна жена готова да рискуваме,останете със здраве
Ще има много. Само да ти се бачка...embazela написа:Благодаря за оптимизма имам едно питане аз се занимавам с жилищни ремонти незнам как ще прозвучи но за годините в софия мога почти всичко като се има предвид че знам езика в канада ще имам ли работа още повече това много си обичам работата
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
а аз мисля, че това е най-разумното мнение и го казвам на всеки, включително и на близките, които изключително много ми липсват тук.kralimarko написа:Аз мисля че ако едно 4 членно семейство изкарва над 2000-2500 лв без много зор в БГ ,децата са им над 17 год и си има собствено жилише си е по добре да си седи в БГ . Аз лично не бих решил да ставам имигрант на 40-45 год .....но това не важи за всички естественно
няма логика просто. нито начин.
евала на кралимарко.
Незная кое му е разумното на това мнение. 2500 лв до никъде не могат да стигнат на едно четиричленно семейство с деца над 17 години, ако това семейство трябва да се храни пълноценно, да му е топло когато иска и по колкото иска, да дава пари на децата си за джобни и т.н. Да не говорим за покупка на дрехи и подобни необходимости. Който смята че може да му стигнат, да дойде да пробва в БГ и после да приказва.ninka83 написа:а аз мисля, че това е най-разумното мнение и го казвам на всеки, включително и на близките, които изключително много ми липсват тук.kralimarko написа:Аз мисля че ако едно 4 членно семейство изкарва над 2000-2500 лв без много зор в БГ ,децата са им над 17 год и си има собствено жилише си е по добре да си седи в БГ . Аз лично не бих решил да ставам имигрант на 40-45 год .....но това не важи за всички естественно
евала на кралимарко.
Абе не се ли увличаме малко тука? Човека е написал "има собствено жилише ", да не искаш да кажеш че 2500лв не стигат за храната и сметките на едно 4-членно семействоarminad написа:Незная кое му е разумното на това мнение. 2500 лв до никъде не могат да стигнат на едно четиричленно семейство с деца над 17 години, ако това семейство трябва да се храни пълноценно, да му е топло когато иска и по колкото иска, да дава пари на децата си за джобни и т.н. Да не говорим за покупка на дрехи и подобни необходимости. Който смята че може да му стигнат, да дойде да пробва в БГ и после да приказва.ninka83 написа:а аз мисля, че това е най-разумното мнение и го казвам на всеки, включително и на близките, които изключително много ми липсват тук.kralimarko написа:Аз мисля че ако едно 4 членно семейство изкарва над 2000-2500 лв без много зор в БГ ,децата са им над 17 год и си има собствено жилише си е по добре да си седи в БГ . Аз лично не бих решил да ставам имигрант на 40-45 год .....но това не важи за всички естественно
евала на кралимарко.