отново за трудовия стаж

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
azu

отново за трудовия стаж

Мнение от azu »

Здравейте!
Двамата с жена ми се присъединяваме към кандидатите за Квебек.
Мислим да пуснем документи може би началото на февруари, но имаме следния въпрос:
Аз съм на граждански договор от март 2008. Той изтича април 2009г.Ако пуснем документи края на януари или началото на февруари, от Виена ще го сметнат ли като 13 месеца стаж или ще го приемат колкото е до датата на подаването на документите?
Има ли вариант да го приемат като 13 месеца, т.е нали докато дойде време за интервю ще е свършил договорът?Според нас би трябвало да приемат 13м.Молим Ви за коментар.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Датата на подаване на документите е тази, според която се оценява трудовият стаж за предварителната селекция на кандидата т.е. дали изобщо отговаряш на условията за да те поканят на интервю.
На самото интервю всичко зависи от интервюиращият. Понякога пускат аванси като вземат предвид и времето между подаването на документи и интервюто, но дръг път не.
Така че едно е сигурно - при предварителната селекция ще ти дадат точки за 9 или 10 м. стаж, в зависимост от това кога ще пуснете молбата за селекция.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
azu

Мнение от azu »

Благодарим ти, Linko за бързия отговор!
Явно ще трябва да се забавим с пускането на документите.Цялата идея за това бързане беше да хванем първата сесия на интервютата.Макар че и това е много относително.Нищо!Ще ги пуснем по-късно, пък ще се надяваме да се класираме на първата сесия, което е малко вероятно.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Не винаги избързването съкращава процедурата. При мен например я забави с години. Ако не бях бързал, а се бях задълбочил и проучил основно нещата щях да успея още първият път. Сам си се прецаках от бързане и недоглеждане. Но в началото е така - желанието да се махнеш е много силно и всяка крачка която те доближава до целта те кара да бързаш още повече. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Публикувай отговор