Е,хайде да идват!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
efirna

Мнение от efirna »

Ех, ще видим какви ще ги къдрим на интервюто :lol:
Ако, не друго ще го докарваме от чар и усмивки... :P :lol:
Хайде, леко учене и дано идват скоро поканите!
19.12.2008 - Документи Букурещ
23.01.2009 - Баркодове
30.01.2009 - Получени медицински
06.02.2009 - Направени медицински
20.02.2009 - ОК на медицинските
30.04.2009 - Покана за визи
26.05.2009 - Визи!
Аватар
lonly wolf
Изгонен от форума

Мнение от lonly wolf »

VivaToni това 9/8 ниво трябва да е перфектен френски поне така ми се струва.. браво на тебе :shock:
Аватар
lonly wolf
Изгонен от форума

Мнение от lonly wolf »

Efirna както казват някои мога да мълча перфектно на много езици... :lol:
vivatoni

Мнение от vivatoni »

Не смятам, че е перфектен френски, но е малко над средното ниво. Лошото е, че го поставих заради точките и сега трябва да се мъча, но се надявам да се справя. Пък в крайна сметка колкото - толкова. За мен важното е, че съм се опитала и това ще си го кажа там където трябва, а те да решават.
Но си мисля, че имаме голям шанс всички. Струва ми се, че няма много кандидати и това може само да ни е от полза.
Дано не се заблуждавам.
08.08.08 изпратени документи до Виена
11,08,08 получени във Виена
21,08,08 изпратено акюзе /но не получено/
13,10,08 покана за интервю
10,12,08 от 10 часа - интервю
.........
26,10,09 - покана за визи
Аватар
lonly wolf
Изгонен от форума

Мнение от lonly wolf »

Наистина има дефицит на кандидат емигранти въпреки рекламните презентации от тяхна страна и все по-малко ще стават според мене.Самата процедура излиза скъпа авантюра и като прибавиш разходите и мъките по френския и не на последно място отдалеченоста на Канада и безумно скъпите билети в сравнение с европейските вътрешни линии така че....
Аватар
thebull

Мнение от thebull »

vivatoni дори да покажеш ниво 7 проблем няма да има. Най-важното е да разбираш какво те питат.
Упех и смело напред :)
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

Здравейте!Излиза,че за съжаление първите ще са малко прецакани.Ако погледнем календара до обявената първа дата за интервю няма 8 седмици...... :( :lol:
Подадени документи 29.08.2008
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
efirna

Мнение от efirna »

vivatoni дори да покажеш ниво 7 проблем няма да има. Най-важното е да разбираш какво те питат
Да, thebull е прав според мен, защото точно това казаха на организираните информационни сесии! Няма да бъде проблем, ако нивото което защитим на интервюто е евентуално с едно или две нива по-ниско... Допустимо е, но все пак си зависи от цялостната кандидатура! :)
23.01.2009 - Баркодове
26.05.2009 - Визи!
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

vivatoni,
Малко съвет от нас,Таня беше с посочено ниво на френски език 7-8 и с почти 2 години учене на същия.Наистина се справяше много добре,включително и произношението.
Не знам дали сте ходили на информационните сесии правени от Квебек,но там се спомена нещо важно.По-добре е да се посочи по-ниско ниво на френски и на интервюто да се покажат по-добри познания,от колкото да се посочи по-високо ниво,а на интервюто да се окаже,че е по-ниско.
Христина Мирчева -водеща информационниите сесии каза,че много "лошо" впечатление прави по-ниското ниво на френски от посоченото в документите.И обикновенно тогава не давали нужните ни сертификати,защото се смятало,че това завишаване на нивото на френски е умишлено.

vivatoni,чети ,учи до края.Подготвяй се основно и най-вече по всичко онова,което сте посочили по документи-образование,работа,местоживеене.Задължително ще ви бъдат задавани въпроси по документите,може друго да не ви питат но по тях няма начин.Интервюто не е шега за хора ,които с всички усили достигат до него и знаят каква е цената.
Учете и учете и учете :P
Успех
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Ефирна,определено не си слушала добре.
Обратно бе казано на Сесията,по-слабо показано ниво на Френски език от посоченото в документите се приема за умишлена лъжа с цел за еди си какво.Но ако на интервюто се покажат по добри познания от посочените в документите тогава изпитващия/та може да повиши и нивото и точките.
До колкото си спомням на последната среща теб те нямаше за да чуеш тези неща,а за предишната си чула това,което ти се иска.
По добре да се чета и да се докаже посоченото ниво,че както се смеем да не заглъхнем.
efirna

Мнение от efirna »

Уф, Драго...
Ама какви квалификации правиш... сега пък и глуха ме изкара! :lol:
Тъй като не си наясно, явно... това, което написах като инфо ми го каза самата Мирчева след приключването на сесията... Както се сещаш всеки оставаше да пита за допълнителни неща, които го вълнуват...! Като цяло, да наистина не е добре да си завишиш "изкуствено" нивото на владеене на френския, но цитирам Мирчева:
" Не е проблем, ако става въпрос за разлика едно или две нива по-ниско! Въпроса е да не сте заявили например 12/12, а за знаете за 5/5"
Край на цитата!
И не искам да споря, в момента нямам сили за това...
Просто цитирах, а кой крив, кой прав ще се види след като минат интервютата! :D
Айде спорна работа...
23.01.2009 - Баркодове
26.05.2009 - Визи!
Аватар
thebull

Мнение от thebull »

Dparo u TaHq :beer: поздрави.
Обаче не е точно така. Поне според мен.
Аз имах посочени нива 7/8. Съответно мене ме оцениха на 7 по френски. Английски 12/12, а оценката която получих беше около 9. Оценяването на точките за език на интервюто е един от най-субективните фактори. Да аз бях там и чух добре какво каза Х. Мирчева и това наистина беше така както Dparo u TaHq го пишат. Но в никакъв случай няма да направи лошо впечатление ако покажете едно ниво или две по-ниско. Най-важното в случая е това да не ви бъде решаващо за получаване на сертификата.
Когато отивате на интервюто знайте че този човек там иска да получите сертификат, но е длъжен да провери информацията която сте предоставили. Затова DCS до Виена ще гo видите отново и въпросите ще се въртят около него. Най-важното е да разбирате какво ви питат и да имате един речник от 200-300 думи в главата за да отговаряте.
Лично на мене подготовката по френски ми отне 8 месеца, но май като се замисля бяха 6 месеца. Е справих се, ще се справите и вие.

Успехи :)
saimans

Мнение от saimans »

Мили съфорумци, мислите ли , че има семейства, които искат да имигрират и са подали документи, но не пишат във форума? Задавам ви този въпрос, защотото на последната ни среща го обсъждахме и мислим, че неможе да се хване бройката на кандидат- емигрантите по тези , които са се вписали тук?Става въпрос за хора стигнали до етап покана за интервю?дали наистина сме малко кандидатите и това надявам се да е в наша полза?!

успех на всички с френския! :?
didi1979

Мнение от didi1979 »

Честно казано мисля,че сега има малко дефицит за тази изпитна сесия,поне такава информация дочувам!
Все си мисля дали и поради това бавят поканите за интервюто! :roll:
efirna

===

Мнение от efirna »

Да! И аз започнах да се чудя, дали няма такава причинно-следствена връзка... :o
Което от своя страна не е добре за нас...
Ще трябва в по-кратки срокове да се организират много неща - отпуск, нови преводи на актуални данни към момента на интервюто... и прочее.
Дано до края на тази седмица има вече покани! :)
А, относно броя на кандидатите, определено намаляват... поне според мен... И най-прясното доказателство за това е, отменената сесия от август-септември!
23.01.2009 - Баркодове
26.05.2009 - Визи!
Публикувай отговор