Пресрочване на визите за влизане в Канада
Пресрочване на визите за влизане в Канада
Здравейте приятели! Моля, някои от Вас, да ми изясни нещата относно следното: Аз-27г., жена ми-25г. и нашето бебе-8 месеца, имаме визи за Канада, валидни до 16.05.2009г. Това, както знаете е крайният срок за влизане, но какво става ако го пропуснем. Интересува ме дали трябва да се започне процедурата наново, или само да се минат медицински и нови визи, или пък може да има някакво само документално удължаване.
Много ще бъда благодарен на тези от Вас, които могат да ме насочат, къде да проверя тези неща, или пък направо ми ги разяснят.
Предварително Ви Благодаря!
Много ще бъда благодарен на тези от Вас, които могат да ме насочат, къде да проверя тези неща, или пък направо ми ги разяснят.
Re: Пресрочване на визите за влизане в Канада
Имиграционната виза не може да бъде удължена и ако пропуснете срока й - ще трябва да започнете цялата процедура отначало.Здравко Герчев написа:Здравейте приятели! Моля, някои от Вас, да ми изясни нещата относно следното: Аз-27г., жена ми-25г. и нашето бебе-8 месеца, имаме визи за Канада, валидни до 16.05.2009г. Това, както знаете е крайният срок за влизане, но какво става ако го пропуснем. Интересува ме дали трябва да се започне процедурата наново, или само да се минат медицински и нови визи, или пък може да има някакво само документално удължаване.
Все пак до май догодина има доста време, ако наистина не сте в състояние да имигрирате окончателно в този срок остава варианта да направите пътуване до Канада за да си активирате статута и след това да се върнете в България. Информация за това имаше някъде в официалния уеб сайт на федералното правителство.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
-
- Обратна връзка:
Здравей Здравко,Здравко Герчев написа:Коко, Благодаря за бързия и конкретен отговор. Знам, че за гражданство се изисква 3 от 5 години престой в Канада. Знаеш ли, дали се изисква определен престой в година, за да се запази статуса, или може последните 3 години от петте да са престоя в Канада, за да се кандидатства за гражданство?
За да си запазиш статута на постоянно пребиваващ общото правило е че във всеки 5 годишен период трябва 2 години да си в Канада. За гражданство общото правило е в четирите години преди подаването на молба за гражданство да си бил в Канада 3 години. Така че ако влезете в Канада, станете постоянно пребиваващи, заминете извън Канaда за две години и се върнете и стоите в Кaнада 3 години ще си запазите и статута на постоянно пребиваващи и ще можете да кандидатствате за гражданство на края на трите години престой в Канада.
Поздрави,
Пламен
Пламен Петков
Адвокат - Канадско имиграционно и бизнес право
http://www.tmclaw.com
http://www.tmclaw.com/our-legal-team-la ... awyer.html
Адвокат - Канадско имиграционно и бизнес право
http://www.tmclaw.com
http://www.tmclaw.com/our-legal-team-la ... awyer.html
Уважаеми Пламен,
Можеш ли да ми кажеш (само хипотетично), когато си активирам статуса и взема резидентска карта за 5 години, обаче отида 1 година преди изтичането й, мога ли да си удължа картата, или би ме посъветвал за кандидатстване да имам 3 год. престои. Също така, може ли да ми се съберат общо 3 год. престои за кандидатстване за гражданство, или трябва да са в последните 4 год. преди изтичането на резидентската карта?
Предварително Благодаря!
Можеш ли да ми кажеш (само хипотетично), когато си активирам статуса и взема резидентска карта за 5 години, обаче отида 1 година преди изтичането й, мога ли да си удължа картата, или би ме посъветвал за кандидатстване да имам 3 год. престои. Също така, може ли да ми се съберат общо 3 год. престои за кандидатстване за гражданство, или трябва да са в последните 4 год. преди изтичането на резидентската карта?
Предварително Благодаря!
Здравко, недей бъркай срока на валидност на картата с посочените от Пламен по-горе срокове. Ако си отсъствал от Канада повече от 3 години ще си загубиш статута на постоянно пребиваващ без значение че картата ти ще е все още валидна.Здравко Герчев написа:Уважаеми Пламен,
Предварително Благодаря!
За да влезнеш ще ти искат виза и ще имаш право на престой според това за колко време и каква ти е визата (ако въобще ти дадът такава), а не за постоянно както ако имаш статут.Здравко Герчев написа:Коко, дано въпроса да не е глупав. Кога изгубиш статуса си за постоянно пребиваване, вече не можеш да влизаш в Канада ли, или не ти разрешават да работиш и т.н.?
БЛАГОДАРЯ!!!
Също така губиш правото да работиш легално, правото на здравно обслужване и т.н.
С правото на здравно обслужване може да имаш проблеми ако си извын страната и за по-кратко време. Всяка провинция си определя правилата. В Онтарио, ако не си в провинцията повече от 6 месеца ти се спира осигуряването, дори и да си канадски гражданин.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001