krimon написа:Жени, много си объркана, моме
Сама си противоречиш отвсякъде. Намери някое социално жилище от Канада и ни го сравни със снимките от Столипиново Довечера ще ти снимам "социални" жилища от съседния квартал, които приличат на новобогаташките резиденции в Лозенец да речем и хората не водят цигански начин на живот, нито са само имигранти, нито са пропаднали и вегетират. Вземи да си учиш ученето, че съвсем си се сбъркала
Снимай, ама снимай и обитателите. Отиди и вечер да снимаш.
Тука в Торонто където има "социални" жилища е ужасна мизерия, наркотици и вс. други екстри. Едва ли в Монреал е нещо по-различно. Новоботашките резиденции само ще ги сънуваш.
Паралела на Жени с циганите е много уместен - и те живеят от детски и социални помощи. Децата са бизнес - колкото повече - толкова по-голям семейния бюджет.
даже в нотканада не можете да намерите и бегло подобие на българската цигания
аз ще снимам, но по-интересно е вие какво ще намерите да снимате по Торонто
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
бекс, а ти защо стоиш все още в Торонто, като е по-голяма цигания от България
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
krimon написа:бекс, а ти защо стоиш все още в Торонто, като е по-голяма цигания от България
ама аз не живея в държавно жилище. Мойта квартира е с екстри.
Тука циганията е отделена и не е навсякъде. Мен, оттам за където ти разправям, ме е страх да минавам.
Две пресечки по-надолу кондо-тата са с космически цени
krimon написа:
......Можеш само да дадеш отговор на въпроса защо живееш в тази "цигания" в Канада, защо учиш и защо не искаш да се върнеш в прекрасната България, където не се вегетира
Аз много пъти казах, но ти пак не внимаваш!
Защото съм от отбора на мишките, като теб и като мнозинството в този форум!
Никога не съм твърдяла, че в Канада е цигания! Дори Канада ми харесва! Ти се научи да боравиш добре с фактите, а не да ги изопачаваш и да знаеш, че в малките букви се крие истината!
Грозно ми е обаче, когато се плюе по БГ! Ами не се ли сещате, че там сте ОТКЪРМЕНИ! Това е, като да плюеш в чинията, от която си се хранил и от където все още се хранят децата на братята и сестрите ни!
Лицемерно е поведението на бягство и после на преразказване на това поведение като смелост!
аре бе, откърмени ... ЛОЗУНГИ, ЛОЗУНГИ ...
Нали беше от мишките, къде си тръгнала да се правиш на капитан
Ти да не си станала по-качествена мишка като не плюеш ?
Дела и пак дела, както беше казал едно време другаря Тодор Живков
krimon написа:аре бе, откърмени ... ЛОЗУНГИ, ЛОЗУНГИ ...
Не се правя на капитан! Капитанството ти отстъпвам на теб!
Просто съм неплюеща мишка!
А с делата на другаря Живков ти си по-запозната. Аз съм от по-младото поколение!
krimon написа:аре бе, откърмени ... ЛОЗУНГИ, ЛОЗУНГИ ...
Не се правя на капитан! Капитанството ти отстъпвам на теб!
Просто съм неплюеща мишка!
А с делата на другаря Живков ти си по-запозната. Аз съм от по-младото поколение!
едва ли си по-млада, само си по-сляпа :idea:
Жени написа:
Ами то на тях не им трябва ток, вода и други благинки, които са от първа важност за социалджията в Канада!
Жени,
недей бърка Canada с Quebec. Аз незнам за кой път ще задам този въпрос :къде е социала по другите провинции? тъй като не го намерих из нашта. започнала сам работа от 2-рата седмица и вече 2 години и половина го търся тоя ми social и аз да намажа и аз от него... и да спра да работя ...хехехе