Здравейте,
Искам да подам документи за Квебек, но в момента съм в процес на развод.
Ще се радвам ако някой който е бил в моето положение, сподели своя опит.
Ако ми поискат документ. че съм разведен, в момента не мога да предоставя такъв. Какво бихте ме посъветвали?
Въптос: подаване на документи по време на развод
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Това състояние "в процес на развод" не съществува за останалия свят, валидно е само за двамата съпрузи. За всички останали вие сте женени до излизането на съдебното решение за развод.
Можеш да подадеш документи винаги, като уточняваш, че тръгваш сам. Просто ще ти поискат декларация от съпругата, че е съгласна с твоето емигриране. Такава декларация се изисква и от бивш съпруг, така че ти е все тая.
С две думи за момента представяш акта за брак, а като излезе съдебното решение, превеждаш и изпращаш и него и готово. Никакъв казус или проблем не е твоят случай.
Можеш да подадеш документи винаги, като уточняваш, че тръгваш сам. Просто ще ти поискат декларация от съпругата, че е съгласна с твоето емигриране. Такава декларация се изисква и от бивш съпруг, така че ти е все тая.
С две думи за момента представяш акта за брак, а като излезе съдебното решение, превеждаш и изпращаш и него и готово. Никакъв казус или проблем не е твоят случай.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!