Leni написа:В Торонто лудниците са много и подвижни

една от тях е метрото, не ти ли се е случвало да видиш луди да крещят, абе направо са истерично-заплашителни с молба за пари да си купят нещо за "ядене", че не били яли 3 дни и така всеки ден, особено сутрин в трафика.....а има и един който също е доста активен в метрото.....разтваря си якето или ризата за да покаже, че е гол под тях и е направо ужас с такива, извинете ако само на мен ми се струват ненормални. Мерси, ама по добре да ги даржът тея на "специализирани места" за да не създават страхова невроза....
Leni ,
там е проблема ,че тези хора , са невинни по-същество , те имат проблем и наистина се нуждаят от помощ и наблюдение а понякога и на ограничаване на свободата им /колкото и гадно да звучи това /.
И именно поради тази причина - ТЕ НЕ СА ВИНОВНИ ако наранят някого или се самонаранят ! - виновна /според мене/ е системата ,която в името на тяхното социализиране , буквално ги афишира като нормални индивиди /казано така ми звучи грозно ,та майката си трака , ама кво да се направи / , а те не са - те имат проблем и този проблем не е само техен .
Това не значи да ги затворят някъде и да ги полеят с бензин и да драснат клечката ! - аз не съм компетентен да казвам какво да се направи с тези клети души , но има хора който трябва да знаят как да се процедира в случая .
Ще ти разкажа една случка ,която ми се случи в Кебек :
- водиме си лаф с един разкошен човек , кебекоа - мой приятел и по едно време , кво стана - не знам , но разговора се завъртя на тема деца и семейство ...... значи Джеф /така се казва момчето / до един момент мълча и нищо не казваше , по едно време съвсем помръкна и след това направо се включи /както се казва с "резачката"/
та той каза - ненавиждам църквата ,защото преди десетки години ни е карала да се плодиме като зайци за да надмогнеме демографската асимилация от страна на англофоните , но никой не ни каза ,че това безразборие и малоумен стремеж , ще ни доведат до страшни геномни абераций и почти буквално до изчезване ...... ! ....сега , към днешна дата недоумявам как и защо някои хора се опитват да прилагат асоцийране на такива като нас и ни вкарват в заблуждение че сме нормално здрави - а не сме , имаме проблем и можем да го предадем на поколението !!!!!!!!!!!! -ето затова /каза той / от мен ще излезе много добър Чичо но аз деца няма да създам - не и да страдат !
Правителството дава луди пари за тази "терапия " , а всъщност не разбират ,че това е заблуда , заблуда както за нас /че сме нормални в здравословно отношение / така и заблуда на обществото че сме ...
отраснах /каза той / с разбирането че аз съм като другите , но постепенно както аз, така и хората около мен ,разбрахме че нещо не е наред - и тогава дойде ОТЧУЖДЕНИЕТО а с него и озлоблението и неприязънтта и болката !
Сега Лени ,
аз се питам - дали ако тези финанси се дадат за намиране на начин за помагане на тези хора - да имат нормално поколение /а не да са в стрес че ще създадат Даусън синдром н.р./ а има такива варианти /това със стволовите клетки и първичната генетична информация както на здравия така и на болния родител / , е ако там се инвестира и реално се помогне /или поне опит да се помогне / на тези хора да си имат здраво наследство , защото в крайна сметка - именно поколението е основния стремеж на всяко живо същество !
Проблема е наистина жесток и труден както за разбиране така и за коментиране , НО ТОЙ ПРОБЛЕМА ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ А НЕ ДА СЕ ОСИГУРИ ПЯСЪК ТА ДА СИ ЗАРИЕМЕ ГЛАВИТЕ И ДА СЕ ПРАВИМ ,ЧЕ ПРОСТО НЯМА ПРОБЛЕМ !
Това е моето мнение по въпроса .