Резидент на Кебек следване в Онтарио ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
mwanza
Обратна връзка:

Резидент на Кебек следване в Онтарио ?

Мнение от mwanza »

Здравейте,
имам следния въпрос. Как резидент на Кебек следва в Онтарио? Проверих насам натам, но винаги опирам до ОСАП. И на уеба им се казва , че за да се вземе правителствен заем (незнам дали се изразявам правилно) за да се учи в Онтарио трябва кандидата да е живял винаги или последните 12 месеца там.

Подобно изискване има и за BC. Но като се свързах със съответния адвайзър ми каза - просто попълнете документите и ми ги изпратете и това е, ние ше оправим работата. Което ме навява на мисълта, че има някаква задна врата.
После си мисля, че тези дето са родени и живяли в Кебек не са някакви крепостни селяни, същото важи и за обратния случай ако си роден в Онтарио пък искаш да учиш в МакГил примерно. Та се трябва да има начин.

Извинявам се ако съм ползвал левашки обяснения. Но аз не съм от най-съсредоточените хора :)
batkoto

Мнение от batkoto »

Има няколко неща които не съвпадат с моята гледна точка:

Никой не ти пречи да учиш в Онтарио, но ти искаш и да ползваш заем който е за резиденти на провинцията което е различно. За да ползваш ОСАП наистина последните 12 месеца трябва да си живял в Онтарио. Не съм чувал за задни врати в това...

Ученето в Квебек на хора от други провинции също има завишени такси (2х) от на резиденти на провинцията или със сертификат за селекция. Не съм сигурен дали резидент на друга провинция може въобще да вземе заем в Квебек.
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

вземи заем кат квебешки резидент от квебеското министерство - парите са повече и има и стипендия, това означава че статута ти в онтарио ще бъде на студент т.е ще си бъдеш с квебеската здравна карта например, но пък университетските здравни служби работяат с всякакви здравни карти
освен това само в квебек има различни такси за учене за живеещите в провинцията и изван нея канадци и резиденти останалите унверистети поне УоТса еднакви
успех
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

batkoto да точно това исках да кажа.

ronni 10x ман за идеята. Това не ми беше дошло на акъла. Мислех че Кебек дава пари само на тези дето ще учат в Кебек. Ще разровя из нета за повече информация.
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

аз имам колеги к получават заем от правителството на нова скошия но от друга страна не пречи всяка провинция да си има свои правила
най добре се обади и питай
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
batkoto

Мнение от batkoto »

ronni написа:аз имам колеги к получават заем от правителството на нова скошия но от друга страна не пречи всяка провинция да си има свои правила
най добре се обади и питай
1 кредит в Кебек е към 265 кинта, а в UofT например е 800 кинта. Шъ съм силно изумлен да видя как АФЕ-то пуска заем за 3х пари и то за извън Квебек.
Публикувай отговор