Заплатите в Монреал и в Торонто?
Заплатите в Монреал и в Торонто?
Драги съфорумци, понеже наемите в Монреал са много по-ниски от тези в Торонто (и въобще като сравняваме Квебек с Фед.Канада), искам да попитам - а разликата в заплатите каква е? Понеже ако се печели еднакво и на двете места, то тогава излиза много по-изгодно да се живее в Квебек (разбира се, ако финансите са определящи). А не съм забелязала да има тълпи от преселници занатам. По-скоро май ако някой се мести, то е към Федералната част. Или? Та съпоставете заплащането.
-
- Обратна връзка:
Че кой те излъга за наемите. Това е много относително, да кажеш че наемите в Монреал са много по ниски от колкото в Торонто. Няма такова нещо. Това не е вярно. Ако някой е сравнявал цени то със сигурност не е било на идентични жилища. Примерно дървен блок в Монреал, 3 1/2 апартамент да го сравняваш пак с 3 1/2 в Торонто но в бетонен луксозен блок на хубаво място. Тогава ще забележиш че, наистина има разлика в наема. Но ако намериш жилище в Монреал, идентично на това в Торонто наема може да е същия, или даже по-висок.
Същата работа е и със заплатите. Важно е какъв ще ти е късмета и на какво ще случиш. Няма формула или някакъв закона че заплатите на едното място са по-високи от на другото.
Същата работа е и със заплатите. Важно е какъв ще ти е късмета и на какво ще случиш. Няма формула или някакъв закона че заплатите на едното място са по-високи от на другото.
[quote="Svilko"]Че кой те излъга за наемите. Това е много относително, да кажеш че наемите в Монреал са много по ниски от колкото в Торонто. Няма такова нещо. Това не е вярно.[/quote]
Не съм съгласна. Фактите показват, че в Торонто 1 bedroom се наема за над 1000 CAD, докато е пълно с обяви за 3 1/2 и 4 1/2 в Монреал за 500-700 CAD. От каквото и да са направени и в какъвто и квартал да се намират, това си е "Балкан разлика".
Не съм съгласна. Фактите показват, че в Торонто 1 bedroom се наема за над 1000 CAD, докато е пълно с обяви за 3 1/2 и 4 1/2 в Монреал за 500-700 CAD. От каквото и да са направени и в какъвто и квартал да се намират, това си е "Балкан разлика".

4udenka
Ами стом една цена е таква то зна4и 4е има кои да я плати....
не е трудно за досе6тане ......
То ако бе6е таква идилия -ниски наеми и високи заплати -просто квебексо сте 6е да парсти от кандидати - ама факта 4е само там дават кинти за да иде6 ( стот по друг на4ин няма как да нарека факта 4е ти пла6тат да у4и6 Френски-ама ако не го нау4и6 не вра6та6 парите
) трябва да ти говори не6то.
Ами стом една цена е таква то зна4и 4е има кои да я плати....
не е трудно за досе6тане ......
То ако бе6е таква идилия -ниски наеми и високи заплати -просто квебексо сте 6е да парсти от кандидати - ама факта 4е само там дават кинти за да иде6 ( стот по друг на4ин няма как да нарека факта 4е ти пла6тат да у4и6 Френски-ама ако не го нау4и6 не вра6та6 парите

-
- Обратна връзка:
чуденка, как така слагаш всичко под общ знаменател. 3 1/2 в Монреал е жилище с един бедрум в Торонто. И може да се намери за 1100-1200 $.
Преди месеци обсъждах тоя въпрос с един познат, който живее в Торонто. И ми казва че наемите били по-високи от монреалските. И започнах да го разпитвам в какво жилище живее и колко е голямо. И му казах че цената на неговото жилище тука по-висока. Същото нещо направих и с хора от Ванкувър, и стигнах до извода че, и там е в зависимост от жилището.
Та темата в случая е за заплатите, и мисля че положението е същото. Има някакво наложило се схващане за разликата в заплатите и това е.
А за френския дето ти плащат, реално плащането е за присъствие. Като си там на линия, нямаш проблеми. Ако ли пък не плащат на курса нали има социал. Който пък си го има във всички провинции. В което няма нищо лошо, така са преценили хората така са го направили. Те правителството си знаят работата бе, хвърлят малко пари на бедните и им държат устите затворени. Няма да се отплесвам каква е идеята на това. Не е по темата.
Преди месеци обсъждах тоя въпрос с един познат, който живее в Торонто. И ми казва че наемите били по-високи от монреалските. И започнах да го разпитвам в какво жилище живее и колко е голямо. И му казах че цената на неговото жилище тука по-висока. Същото нещо направих и с хора от Ванкувър, и стигнах до извода че, и там е в зависимост от жилището.
Та темата в случая е за заплатите, и мисля че положението е същото. Има някакво наложило се схващане за разликата в заплатите и това е.
А за френския дето ти плащат, реално плащането е за присъствие. Като си там на линия, нямаш проблеми. Ако ли пък не плащат на курса нали има социал. Който пък си го има във всички провинции. В което няма нищо лошо, така са преценили хората така са го направили. Те правителството си знаят работата бе, хвърлят малко пари на бедните и им държат устите затворени. Няма да се отплесвам каква е идеята на това. Не е по темата.
- Lub0
- Обратна връзка:
Заплатите за т. нар квалифицирани професии са еднакви в Монтреал и Торонто и в цяла Канада, в Онтарио обаче плюса е малко по-ниските данъци, а минусът е високата цена на недвижимите имоти...
Същото се отнася и за наемите за подобни жилища като квартал, отдалеченост от центъра, тип жилище, и т.н. в Монтреал наемите са по-ниски.
Примерно наемите за няколкото апартамента в Роуздейл, които не са нищо особено и може да се сравняват с блоковете в Утрамон например, в Торонто бяха 1500 за 1 спалня 2000 за 2 спални и т.н. Според мен в Монтреал наемите ще са 20-30%% по-ниски... Минусът в Монтреал е 1годишните договори...
Същото се отнася и за наемите за подобни жилища като квартал, отдалеченост от центъра, тип жилище, и т.н. в Монтреал наемите са по-ниски.
Примерно наемите за няколкото апартамента в Роуздейл, които не са нищо особено и може да се сравняват с блоковете в Утрамон например, в Торонто бяха 1500 за 1 спалня 2000 за 2 спални и т.н. Според мен в Монтреал наемите ще са 20-30%% по-ниски... Минусът в Монтреал е 1годишните договори...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
az pak da popitam..колко плащат на месец за учене на френски и колко време може човек да учи платеноА за френския дето ти плащат, реално плащането е за присъствие. Като си там на линия, нямаш проблеми. Ако ли пък не плащат на курса нали има социал. Който пък си го има във всички провинции. В което няма нищо лошо, така са преценили хората така са го направили. Те правителството си знаят работата бе, хвърлят малко пари на бедните и им държат устите затворени.
-
- Обратна връзка:
Кралимарко, в случая предполагам говорим за COFI. Може би си запознат добре, ама сега питаш ей така да става приказка. 12 месеца кофи няма. Абе да кажем 9 месеца и после може писмено ниво още един месец. Като парите които даваха преди бяха 460$/месец ако не си на социал. Ако си на социал е 30/седмица + 50$ транспорт. Тия цифри са от преди 1 година.
Реално са 3 нива, и имаш право на 30 часа да отсъстваш на ниво. Ако си в рамките на тия 30, си ОК, дават ти парите и не те режат. Обаче ако надвишиш 30 часа отсъствие и баста секирата. Отписват те от курса и няма пари.
Сега изясни ли ти се, че ми се стори много настоятелен
Реално са 3 нива, и имаш право на 30 часа да отсъстваш на ниво. Ако си в рамките на тия 30, си ОК, дават ти парите и не те режат. Обаче ако надвишиш 30 часа отсъствие и баста секирата. Отписват те от курса и няма пари.
Сега изясни ли ти се, че ми се стори много настоятелен

Кебекарите също не плащат от първия ден. Срока е 3 месеца и пак трябва д докажеш ,че си изхарчил парите, това за социала.
За КОФИ-то преди се чакаше повече от 3 месеца, но нивата тогава бяха 5 и периода беше по -дълъг. Може би наистина около 12 месеца.
Заплатите горе-долу са едни и същи, но възможностите в Торонто са повече.
За КОФИ-то преди се чакаше повече от 3 месеца, но нивата тогава бяха 5 и периода беше по -дълъг. Може би наистина около 12 месеца.
Заплатите горе-долу са едни и същи, но възможностите в Торонто са повече.
Последно промяна от IRA на Вто Авг 21, 2007 3:11 pm, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин