НАШАТА ПЪРВА ДИЛЕМА
-
НАШАТА ПЪРВА ДИЛЕМА
Привет на всички ! Ние сме семейство с 4-годишна дъщеричка и сме съвсем начинаещи в процедурата за имиграция в Квебек. В момента сме на етап усилено изучаване на френски език. Вече обаче сме изправени пред първата ни дилема, а тя е кой от нас да бъде главен апликант. Аз съм със степен магистър и съм учителка по немски език с вече 5 г. стаж по специалноста. Но, че в Квебек нямат нужда от немскоговорящи, е ясно. Съпругът ми е със средно специално образование- промишлен и енергиен монтаж, има и някакво удостоверение за заварчик, но няма стаж по специалноста. Бил е 8 години барман. Ако можете помогнете ни със съвети, кой да бъде водещ. Благодаря предварително !
- estoyanova
- Обратна връзка:
Здравей!Сметнахте ли си точно точките и при 2-та варианта?
Така като гледам от посочените факти,според мен ти трябва да си водеща,като докараш ниво на френски поне 7/7.Това е постижимо при упорито и целенасочено учене,ако започвате от самото начало т.е. от 0 .Ти имаш стаж по специалноста,която е придобита,а това е много важно!
Успех и не се притеснявай да питаш,ако има нещо.
Така като гледам от посочените факти,според мен ти трябва да си водеща,като докараш ниво на френски поне 7/7.Това е постижимо при упорито и целенасочено учене,ако започвате от самото начало т.е. от 0 .Ти имаш стаж по специалноста,която е придобита,а това е много важно!
Успех и не се притеснявай да питаш,ако има нещо.
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
-
- Обратна връзка:
Привет, и добре "дошли"
Както ги описваш нещата при вас ми се струва, че при всички положения водещия трябва да е този дето знае по-добре фр. или ще покрие по-високо ниво до интервюто. За образование предимството което ще има някой от вас няма да е толкова съществено колкото езика (иначе казано: щото се учителка по немски, сядай над франсето и ставай водещ кандидат
)
Успех!

Както ги описваш нещата при вас ми се струва, че при всички положения водещия трябва да е този дето знае по-добре фр. или ще покрие по-високо ниво до интервюто. За образование предимството което ще има някой от вас няма да е толкова съществено колкото езика (иначе казано: щото се учителка по немски, сядай над франсето и ставай водещ кандидат

Успех!
-
Благодаря ви за съветите! Статиите на Милла са чудесни и много полезни, но няма ли начин да погледна този важен тест и на български? Правихме го на английски, но все стигаме до моменти, където май не отговаряме коректно и то защото нямаме перфектен английски. Например не ми става ясно в кой сектор е професията ми и други такива... с риск да прозвучи смешно 

тест на Бг ски няма и няма и да има.stanislav i miglena написа:Благодаря ви за съветите! Статиите на Милла са чудесни и много полезни, но няма ли начин да погледна този важен тест и на български? Правихме го на английски, но все стигаме до моменти, където май не отговаряме коректно и то защото нямаме перфектен английски. Например не ми става ясно в кой сектор е професията ми и други такива... с риск да прозвучи смешно
Има класификатор на професите в Канада.
пи6е6 NOC в гугала и готово.
Отива6 и вижда6 за какво иде ре4. Там са описани по4ти вси4ки професии които ти идват на ум- какво трябва да си завар6ил,какво в обстия слу4аи се работии так нататка. ако тва твоито пасва на некоие от описанията тва е.
и помни 4е канадците сте направят то4нао така а не както на теб ти се иска да е .
то наро4но е оставено да не е ба6 ясно за да може да си нагласят имиграционите нестата както си искат.
успех