е, това не е ли малко прекаленоНатали написа:... и на зъболекар ходих не разбрах коя е новата коронка,абе тука се работи прецизно и качествено и всичко е на достъпни цени на нови машини, работи за всяка една област.

Натали написа:Хълбой е прав,как може да се говори,че в Канада всичко е втора ръка, трябва да си малоумен.Аз в моята професия се смятам за капацитет,дойдох тук и ме сложиха в джоба,какви 2-ра,3-та ръка хора.Влязох в Детската болница ,то беше направо Дисниленд,влизаш в един бус от ТТС-то,о климатик,ново,с всички удобства,карат се нови коли от най доброто,и на зъболекар ходих не разбрах коя е новата коронка,абе тука се работи прецизно и качествено и всичко е на достъпни цени на нови машини,работи за всяка една област.Че то за БГ какво да говорим,там е 5 ръка. И пак ще кажа,ние изтърпяхме 15 години демократични промени,надявахме да се оправят нещата,но накрая не издържахме и емигрирахме, няма просто оправия в БГ за жалост и тук в Канада се чувстваме комфортно и най вече НОРМАЛНО,животът е хубав както си го направиш.Винаги ще милеем за БГ-то, ще ходим на гости там само,за нас нашия дом е тук и за децата ни,те не искат в БГ,тука им харесва повече и след време ще кажем на тях за вас доидохме тук за да живеете в една нормална страна,то нашето е на нашия гръб.Аз се чувствам по голема българка от българите в БГ,тука се събиране на нашите празници и тук ни уважават нас българите за разлика от Европа,ние не сме втора ръка,мен ме уважават като специалист и че съм от БГ.ака,че ние българите сме интелигентни и умни,тук направих сравнението и установих това,способни сме ,ама и на лошото сме също.
Bily T написа:Тъй като получих много запитвания на лични кво става с нас ще споделя нашият опит от Кандската ни мечта.
След 2 месеца и малко на Канадска заемя решихме да вдигаме байрака, обираме чукалата, вдигаме гълъите и т.н. т.е. прибираме се в Бг.
Що така ли?
Просто осъзнахме че тук не е за нас, не е нашият дом, не е нашият живот и не бихме били щастливи.
Историята ни - кацнахме на 2-ри май, с осигурена квартира в Уест Ван, на 1-вия ден си купихме комп, на 3-ти си отворихме сметка в банка, на 5-ия си купихме кола, на 10-тия ни дойдоха СИН-номерата, на 25 ден получихме ПР - картите и кредитните (виза) а на 2-рия месец Хелт картите - т.е. всичко е окомплектовано вече като документи.
Работа - на 16 ден бях на първото си интервю - успешно, започнах на ден номер 20 със заплата 9 долара на час, в свободното си време доработвах на парт тайм по 2-3 часа, така до 2-рия месец, от 2 седмици съм на нова работа на 17.60 на час и овертайм 20.40 т.е. правя към 170 кинта на ден. Би трябвало да съм щастлив че стабилизирах толкова бързо отчета приходи-разходи да ама НЕ, не съм, не сме, кофти се чувстваме може да е носталгия - знам ли? сигурно е нормално и ще отмине? сигурно но ние не искаме да отминава и затова взехме решение да се връщаме в Бг.
Осъзнахме че тук не е нашето място, че не можем да зарежем 32 години живот, дълги години градене на кариери, на добро име и репутация, социално положение, роднини, причтели, познати и т.н. за едното нищо, за преследване на имагинерни мечти с неясен резултат и преследване на някакъв успех тук който след като постигнем сме сигурни че няма да ни задоволи и хареса, просто живота който водим и ще водим тук не е за нас, той е за другите нас не ни кефи.
Не мога да кажа нищо лошо за Канада (Ванкувър в частност) - тук е невероятно красиво и чисто, хората са любезни и усмихнати, магазините са пълни с всичко, всичко е сигурно и уредено, няма бюрокращина и т.н. но това не е нашето място и никога не би могло да стане.
Ние не съжаяваме за престоя си тук - много сме доволни че дойдохме, видяхме и поживяхме и с чиста съвест и ръка на сърце си признаваме че не е за нас, но вече станахме по-мъдри, улегнали и оценихме това което сме имали и сме. Натрупахме безценен опит и спомени завинаги.
Това е в общи линии засега.
Тези който ме питат дали да идват и какво да правят нека знаят - аз съм прекалено отговорен за да ръся тъпи съвети и напътствия и да се меся в чужди животи и решения. Всеки решава сам за себе си, който е тръгнал да дойде да види, да го почувства да поживее и да реши за себе си, има голяма вероятност да му хареса.
Чао засега и успех на всички в начинанията.
няма проблем, не се обиждам, но наистина не разбирам защо хората заминават на нещо толкова скъпо и далечно и си тръгват веднага; понеже тук има специалисти всякакви, моля за обяснение;Amental написа:ехххх
ама ти си неуморен бре човече
![]()
ама много ти е еднакъв репертоара
не се обиждай да знаеш
аз съм добро мом4е![]()
![]()
![]()
Може разбира се. Тодор Колевpeter_pan написа:Може ли някой да ми обясни обективно и безпристрастно защо хората вземат такива решения след 2 месеца? Каква е причината за това? На всички е ясно, че трябва повече време да се оцени една страна. Защо точно от Канада хората си тръгват по такъв драстичен начин?