PC от BG до Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Как да го разбирам вземи си всичко от България!!!!Нали каза ,че всичко е на същите цени.И защо да мъкнем всичко ,като става въпрос за една инсталация,която отнема 30 мин.Цената на един свестен хард в България /не говорим за двуядрен / въобще не е за пренебрегване?
Да, цените тук са хубави. Просто въпроса е дали имаш излишни пари за да купуваш нов компютър. Ако е, така, няма какво да му мислиш.
Инсталацията на уиндоус дори и да е 30 минути, аз си представам не само нея, а още един куп неща - офис, фотошоп, корелдроу, пейджмейкър, програми за видеообработки, математически пакети и др. Утрепва се един ден плътно.
добре де
ама аз правя следното
тъй като повечето време през което свалям каквото и да е е от работа
като понатрупам 20-30 гиги свалям си харда,нося го в нас,сменям си отзад пинчето на слейв и като го подкарам (например като във D:\program files нямам проблем с подкарването на програмите който са му инсталирани
Да, така става. Но ти не си сменяш дъното. Уиндоуса си ти работи все на същия хардуер.
Ако вземеш диска с уиндоуса и го занесеш на друг хардуер и после пробваш да буутнеш от него - глей какво става... Почва да се сърди, това няма, онова няма и трябва преинсталация.
Jean

Мнение от Jean »

Помогнете ми - разглеждам сайтове с компютри и компютърна техника в Канада, но немога да разбера какво трябва да разбирам под думата Refurbished за конфигурации които ми хващат окото като цена. Неможах да намеря и подходящ сайт за асемблиране (всъщност намерих един, но сглабената от мен конфигурация се доближава като цена на тези, готовите за продан системи на Dell и си губи смисъла).
1. DCS Виена - 22.07.2006 г.
2. Покана за интервю - 07.09.2006 г.
3. Интервю - 24.11.2006 г. / УСПЕШНО
4. Документи Букурещ - 16.12.2006 г.
5. Медицински - 15.05.2007 г.
6. Покана за Визи - 23.07.2007 г.
7. Визи - 29.08.2007 г.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Refurbished - рециклирана техника, обикновено връщана от купувачите след коледни и великденски промоции, често неизползвана. Във всеки случай е минала през производителя за почистване, проверка и преопаковане. Обикновено за компютърната техника refurbished означава около 20% по-ниска цена и 3-месечна гаранция вместо стандартната 1 година.
Купих си refurbished лаптоп Compaq от Future Shop и refurbished принтер Brother от Best Buy, и двете оферти бяха online only, и двете с по 3-месеца гаранция, и двете си работят след повече от година и половина.
Според мен е добра сделка, стига цената да е поне 20% надолу от пазарната, както вече споменах.

П.С. По мои наблюдения отпреди 3-4 години в БГ поне 1/3 от компютърните компоненти в асемблаторските фирми са refurbished - масово хард-диски и видеокарти. Продаваха се на пазарна цена с 2 години гаранция на принципа "Ако мине". Обикновено минаваше, в смисъл не се разваляха преди двете години. И аз съм продавал, добра сделка беше :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
haimana

Мнение от haimana »

За Монреал магазини за части и асемблиране аз виждам като 2 варианта. Единият е http://www.microbytes.com/computer/ordinateur/index.php
Те са верига магазини.

Вторият вариант са индианците
http://frostyscomputers.com/
Тук няма GST и QST
Не е лошо да се следят промоциите, боксинг дей и други възможности за намаляване на масрафа :lol:

Разбира се има още много магазини и магазинчета, както и доста възможности през интернет-въпрос на избор.

Тука ежемесечно издават едно безплатно списанийце http://www.quebecmicro.com/ и вътре освен статийки има и доста реклами на магазини за компютърни части. Можеш да им провериш сайтовете и да видиш какво предлагат.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Хе-хе, в тая тема се наредихме хора от bgtoronto.com :)

Конкретно: www.canadacomputers.com продава евтино и вози евтино. За сървис съпорт обаче - не им е там силата.

www.etccomputer.com -- това са китайци в Торонто, аз съм им голям фен имат много готина онлайн система за асемблиране и цените са супер. Купихме служебен компютър двуядрен върха на сладоледа и заедно с монитор-та го доставиха по пощата за около $50.
В канадакомпютърс не са толкова гъвкави, нямаха върха на сладоледа а на други места излизаше по-скъпо. Във фючършоп и дъ бей пък продават предимно компютри за развлечения. Човек ако иска да пуска сериозни сметки го интересува процесор дъно и рам, няма нужда от големи хардове и бързи видеота, каквито са споменатите за развлечения.

Хаймана, това за индианците и без данъка ме заинтригува ! Има ли и други индиански магазини които трябва да се знаят ?

edit: по първи впечатления тия индианци са скъпи. Примери с две клавиатури

LX 300
canadacomputers: $14.99
indianci $43.70

MX 3200
canadacomputers $56
indianci $98.90
haimana

Мнение от haimana »

Не знам за други магазини за компютърни чаркове при индианците.Виж за цигари са много :D .

За цените-гледаш и подбираш.
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

И мен ме заинтригуваха, btw. за кво им викате индианци?
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Аватар
c200

Мнение от c200 »

alkaponbg написа:И мен ме заинтригуваха, btw. за кво им викате индианци?
Главно по причина, че са индианци :)

http://frostyscomputers.com/ са намира в резервата Kahnawake, където всички цени на стоките са крайни - т.е. без данъци. Включително пиячката и цигарите. Освен компютрите има и разни магазини за авточасти, гуми и тям подобни, и те без такси. И бензина винаги е десетина цента по-евтин, та като ходиш за цигари да избиваш транспортните разходи . Цигарите са боклук обаче :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Публикувай отговор