РАЗОЧАРОВАНИЕ В ПЪРВИТЕ ДНИ СЛЕД ИНТЕРВЮТО......

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
ваня-71
Мнения: 244
Регистриран на: Нед Фев 05, 2006 1:31 pm

Мнение от ваня-71 »

Да,права си!Но аз например работя за 3000 лв. , а ми плащат за 300 лв.Мисля,че на човек трябва да му плащат според това, как и колко работи,нали?
NaviD
Мнения: 358
Регистриран на: Нед Фев 22, 2004 4:39 am
Местоположение: Mtl/CDN

Мнение от NaviD »

http://picasaweb.google.com/ivanddvt/VR ... b44MQCc888

темата стана доста тегава и реших да ви покажа една фоторазходка из стария порт на Монреал
IFF
Мнения: 2495
Регистриран на: Чет Юни 22, 2006 9:30 am
Местоположение: Montreal

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 3:34 am, променено общо 1 път.
Stamenkova
Мнения: 168
Регистриран на: Пет Сеп 29, 2006 3:47 pm

Мнение от Stamenkova »

Много красиви снимки :P :P [/quote]
28.12.2006г-изпратени документи във Виена
19.01.2007г- Accusé de réception
20.11.2007г- интервю-16.00h-Успешно
14.07.2008г- Изпратени док-ти Букурещ
09.09.2008г-Мед.формуляри
27.11.2008г-ОК мед-ки
09.07.2009г-Покани за визи/e-mail/
08.08.2009г-Визи
Аватар
ваня-71
Мнения: 244
Регистриран на: Нед Фев 05, 2006 1:31 pm

Мнение от ваня-71 »

Да,наистина!Страхотни са!!!!!!!! :lol:
peter_pan
Мнения: 883
Регистриран на: Нед Сеп 11, 2005 3:45 am
Местоположение: България/ Европа
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

[quote="krimon"]На мен ми звучи смешно, че имаш приятели, които учат средно образование в Канада :) Тези същите, висшисти, които са имигрирали като квалифицирани специалисти, са се записали да учат средно образование ...

естествено няма кой висшист да кара средно; приятелите за които говоря не си бяха завършили средното в България;
точно така мисля по въпроса:)
peter_pan
Мнения: 883
Регистриран на: Нед Сеп 11, 2005 3:45 am
Местоположение: България/ Европа
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

hullboy написа:Питар Пан.

Каде е тази Канада която ти описваш?
От твоите приказки излиза че всички имигранти от БГ са доктори и зъболекари.
Ами ако от кандидатстващите от БГ имигранти да кажем 500 човека на година само 3 - ма са доктори а другите са с други професии това да го броим ли или не за разлизацията в професята доктор.?
Аз като трагвах за Канада през 1996 в списъка с професии за федерална Канада нямаше доктори. Ако някой доктор въпреки това е трагнал за Канада кой му е крив. Хората ясно са написали че не търсят такива. Може да са имали точно в предвид трудното приравняване.

Къде са тези Бг. имигранти които работели на 3 смени, разминавали се в къщи с жената, с децата , с приятели, и понеже нямало с кого да си контактуват си контактували само с пияниците и бездомните които се събрали в градинката до Новотела пред централна гара.
Аз в Оттава не познавам един който да работи на смени камо ли нощна такава.:)
Напротив познавам хора с фирми. Половинита Бг футболен отбор в Оттава имат такива.
Във вторник от 18 часа е тренировката в петък от 18 часа са мачовете срещу други отбори.
Играеме на игрище като стадион Васил Левски с трева, с осветление, съблекалня с душове. Играеме се с топка за 150 КАД с качествени обувки, екипи които хората могат да си позволят за разлика от БГ където се играе на асфалта в училищния двор гол до кръста с гуменки за 3 лева от Женския пазар и като паднеш на асфалта се контузваш за 1 месец.:)
След това ходим на заведение за по няколко бири и вечеря. Така 2 пъти в седмицата. Има момчета от отбора които играят и за други отбори да кажем в интрнационален отбор и това се повтаря с другия отбор още 1-2 пъти в седмицата.
Те станаха 3-4 вечери от седмицата по заведеня, социален живот и контакти със други хора ама не пияници и социаладжии.
Къде остана всичко това за което ти пишеш?
Работа на смени, никакво изилизане по заведения, никакъв социален живот, контакти с пияници и соцяладжии само.
АЗ такъв живот който ти описваш в Канада не виждам.:)
Явно не си живял в Монреал, но аз много се радвам, че в Отава нещата не са такива.
точно така мисля по въпроса:)
alen vid
Мнения: 418
Регистриран на: Съб Юни 05, 2004 10:12 am
Местоположение: sofia

Re: РАЗОЧАРОВАНИЕ В ПЪРВИТЕ ДНИ СЛЕД ИНТЕРВЮТО......

Мнение от alen vid »

mishel написа:Здравейте! От скоро пиша във форума и бих искала да споделя нещо с вас... Минахме успешно интервюто на 11.05 и утре ще си изпращаме документите за Букурещ. От няколко дни, обаче, малко ни се скапа настроението от разлияната информация, която разни наши приятели споделят с нас. Разбира се, нищо хубаво не споделят с нас: "Какво ще правите там? Имам приятелка, която се върна от Квебек и е много разочарована.Живяла е там 5 години и не и харесва въобще." Казва, че било много трудно и не било за интелигентни хора като нас. Немислимо било да се раждат и отглеждат деца там... Парите все не стигали... Заплатите били прекалено ниски и въобще било скучно. На нас всичко това ни се струва доста особено, защото преди да започнем процедурата с моя съпруг бяхме уверени именно в обратното. Не знам защо така се е случило с тази жена, а и ми се струва странно, че ако наистина е било толкова гадно там, защо е стояла 5 години там и чак сега се е върнала... Не знамммм....Освен това на другия ден- отново същата работа, само че от друго познато семейство: " Едни наши познати това- едни наши познати-онова..." Именно затова ви пиша. Ако може някой да ме посъветва къде бих могла да прочето нещо от някой, който живее в Квебек ( Монреал), има ли наистина нещо подобно? Благодаря ви предварително!!!!

От цялата тази боза с която са те залели ,твоите познати , има ЕДИН ЕДИНСТВЕН ВЪПРОС , който обаче е НАИСТИНА СМИСЛЕН .......и той е "Какво ще правиш там ? " !!!!!!!!!!!!!
Ти ,всъщност , правил ли си сметката , : - наистина КАКВО щЕ работиш / правиш в Канада ? каква/къде ти е силата , какво можеш , доколко знаеш езика френски /английски , знаеш ли поне една фирма - в твоя бранш тук в Канада , знеш ли адреса й , проверявал ли си дали търсят персонал с качества на твоя милост , имаш ли позняти и приятели тука , които да ти помогнат поне в първите дни , системата на транспорта , града, улици ,апартаменти ,зени , наеми , минимална заплата , ....... !!!!!!!



Ако нямаш отговори на/за тези въпроси ........... СТАВА Лооошо , вярвай ми !!!!!!
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

И да не знае ,ще се научи ,в трудовият лагер има место за всички .
Тук е върха на сладоледа,черешката на крема и маслинката на мартинито.Смело и безотговорно стягайте куфарите и каквото се получи.Ние ви чакаме. :wink: Няма само ние да сме прекарани Я. :D
peter_pan
Мнения: 883
Регистриран на: Нед Сеп 11, 2005 3:45 am
Местоположение: България/ Европа
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

искам да кажа за да е напално ясно - аз никого не разубеждавам да не ходи в Канада; всичко което искам да кажа е, че човек трябва да се запознае повече със страната където отива, с нейните особености, възможности за работа, наеми, цени, данъци и т.н. защото имиграцията не е ексурзия да не се стига до повторение на рекорда за кратък престой в Канада от 4-членно семейство което след като пристига по имигрантската процедура е толкова потресено от видяното, че си тръгват след 24 часа. Това определено ще си остане една от най-скъпите ексурзии в цялата история.
искам също да кажа, че аз лично много лошо не съм видял в Монреал освен ужасните данъци и такси. Имал съм възможности за печелене на пари. Работа в Монреал колкото си иска човек. Единствения въпрос в това отношение специално за този град който трябва да си поставят хората е колко добре знаят езиците - английски и френски; не че не можете да ходите после 5 години на курсове и по двата заедно с китайците и филипинците, само че в това време докато вашите колеги от БГ ще се развиват в специалностите си, вие ще сте на социал без никакво развитие. Отново казвам това е за Монреал както съм го видял. Аз на социал не съм бил никога и работа имах колкото си искам. Само че видях и други ситуации, а те съвсем не са приятни.
точно така мисля по въпроса:)
engi
Мнения: 86
Регистриран на: Пон Фев 20, 2006 5:29 am

Мнение от engi »

Здравейте и от мен
Питър Пан обръщам се към теб. Съгласен съм, че всеки заминаващ би трябвало добре да прецени цената която трябва да плати, като време за адаптация и реализация говоря. До тук се изчерпва обаче съгласието ми с теб.НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С:
1. България е в подем - не забравяй София и Варна не са България може би има доста хора със заплата 1000лв и нагоре, но има и доста които работят за 300лв в това число и научни работници.Например професор от БАН 400лв основна заплата?!!!!
2. Всеки ако е достатъчно инициативен ще успее и в България - как ще успее като самата държава създава спънки за кандидатстване по европейски проекти не искам да влизам в конкретика.
3. Образованието в Канада не е на ниво - само ако знаеш за какво става дума в България със съвсем малки изключения. Пак не говоря за София и Варна.
4. Незная как си представяш, че ще се развива един бизнес ама разбери че в малките градове буквално не остана никой избягаха хората искат да получават достойно заплащане за труда си.
Мога да изброя още много точки ама сигурно ще кажеш че понеже не съм ходил в Канада за това се обаждам не на място.
Жалко за България това е моето мнение.
Големи надежди...
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

peter_pan написа:... рекорда за кратък престой в Канада от 4-членно семейство което след като пристига по имигрантската процедура е толкова потресено от видяното, че си тръгват след 24 часа. Това определено ще си остане една от най-скъпите ексурзии в цялата история.
За мен остава въпросът, какво аджаба това 4 членно семейство е успяло да зърне за първите 24 часа, след дълъг презокеански полет, недоспало, докато си е купувало билета за наобратно. Вероятно само летището :shock: Нито е наело апартамент, нито е видяло някоя институция, нито някой квартал, нито центъра на града .... изобщо нищо. От какво е било потресено и що за мотивация ? :shock: :shock:
peter_pan
Мнения: 883
Регистриран на: Нед Сеп 11, 2005 3:45 am
Местоположение: България/ Европа
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

тези проблеми на малките градове в България са проблеми на всички малки градове независимо къде са те; затова и хората и в БГ ходят в по-големите и живеят под наем там; същата работа е и в канада; доколкото знам и в град Кебек почти никаква работа няма освен ако няма човек идеален квебекарски френски, който много трудно може да има така или иначе; избора за всеки имигрант е големия град, високия наем, високите цени, нискоквалифицираната работа ако въобще иска да работи
в малкия град и нискоквалифицирана работа не може да има защото работа въобще няма
точно така мисля по въпроса:)
driver
Мнения: 280
Регистриран на: Чет Май 04, 2006 4:19 am
Местоположение: Montreal

Мнение от driver »

Как София няма да е в разцвет , като цялата провинция работи за Софиянци. Някой да ми подскаже за някакво крупно производство в София което да може да я изхранва. Работя в неголям град на интересна работа и парите ми стигат засега. Но за фирмата мога да кажа само че по последни данни които помня бяхме на 3-то място в СВЕТА по производство. Заплатите ни се въртят около 500 лева ( в това число и на инженери). Печалбата на фирмата основно е в посока София, там са управлението , борда на директори и т.н.
И това не е единичен случай. Остявям всеки да си направи изводи както му е угодно.
Успех
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

Абе не ги ли закриха тези военни заводи в Казанлък :shock:
Публикувай отговор