въпрос към Линко

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
raykageorg

въпрос към Линко

Мнение от raykageorg »

Съвсем се отчаяхме след информацията че минималния стаж по специалността с която кандидатстваш е 1 година . Аз бях писала във форума и Никито ме посъветва да натрупаме стаж поне 6 месеца и тогава да пускаме документите до Виена, сега сме объркани и се чудим какво да правим.Конкретния наш случай. Мъжът ми е водещ кандидат. Завършил е СПТУ по туризъм със специалност готвач кулинар и с нея кандидатства. Има стаж като такъв 3 години , но преди последните 5 години. След това около 15 години стаж в
строителството, като има удостоверения за бояджия и зидаро- мазач, но не мисля ,че те му носят точки, сега работи пак като готвач от 6 месеца и събираме точките, притеснява ни единствено стажа. Учим френски, като има и сертификат за 200 часа, ниво на френски учителката, която е страхотна ще прецени какво да напишем, все пак ако случайно стигнем до интервю нали трябва да го покрием.
Може би станах досадна с дългото ми писание, но ще Ви бъда много благодарна , ако ми помогнете.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: въпрос към Линко

Мнение от Linko »

Ами не знам защо Никито ви е дал този съвет и на каква база е определил този срок от 6 месеца. Това само той може да каже.
Иначе съпругът ти има предостатъчно години трудов стаж, но за да му признаят квалификацията по специалността "готвач" и да му дадат допълнителните 9 точки на основание списъка с образованията където е записана специалността Cuisine d'etablissement (DEP - 1350 hres / 2 ans), то през последните 5 г. трябва да докаже минимум 1 г. стаж по тази специалност и това е. Специалността съм посочил произволно на основата на дадените сведения. Не съм чел какво пише в дипломата на човека. Може и да има вероятност да получи 12 т. като хлебар. Важното е какво пише и как ще бъде преведена дипломата.
И ако някой вярва, че 6 м. стаж преди датата на подаване на документите са достатъчни за да "умилостивят" чиновника и същия да признае специалността или пък натрупването на 1 г. стаж до самото интервю ще свърши работа, то аз не споделям тези вярвания. Аз лично си осигурих дори над 1 г. стаж по специалността преди да кандидатствам отново. Първият път ме отрязаха точно по този параграф.
От тук нататък вие си решавате.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
raykageorg

Мнение от raykageorg »

Благодаря ти Линко, мисля че е най добре да наблегнем на френския и да подадем докс началото на януари, тогава ще е станала 1 год стаж, процедурата ще се забави с 6 мес но по добре да действаме на сигурно, а за хлебар незная дали ще може да се преведе специалността, то си пише готвач-кулинар и в момента даже чакаме да стане документа от техникума за броя на часовете, нещо като академична справка, защото в дипломата не пише от коя до коя година е учил и решихме да изискаме този документ. Той техникума май е вече и колеж по туризъм и ще видим ако е така наистина да вземем удостоверение, може и това да е в плюс.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Много мъдро решение, raykageorg.
Действайте така - с разум и на сигурно и аз ви гарантирам успеха.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Публикувай отговор