РАЗОЧАРОВАНИЕ В ПЪРВИТЕ ДНИ СЛЕД ИНТЕРВЮТО......

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
mishel
Мнения: 16
Регистриран на: Съб Май 05, 2007 1:00 pm

РАЗОЧАРОВАНИЕ В ПЪРВИТЕ ДНИ СЛЕД ИНТЕРВЮТО......

Мнение от mishel »

Здравейте! От скоро пиша във форума и бих искала да споделя нещо с вас... Минахме успешно интервюто на 11.05 и утре ще си изпращаме документите за Букурещ. От няколко дни, обаче, малко ни се скапа настроението от разлияната информация, която разни наши приятели споделят с нас. Разбира се, нищо хубаво не споделят с нас: "Какво ще правите там? Имам приятелка, която се върна от Квебек и е много разочарована.Живяла е там 5 години и не и харесва въобще." Казва, че било много трудно и не било за интелигентни хора като нас. Немислимо било да се раждат и отглеждат деца там... Парите все не стигали... Заплатите били прекалено ниски и въобще било скучно. На нас всичко това ни се струва доста особено, защото преди да започнем процедурата с моя съпруг бяхме уверени именно в обратното. Не знам защо така се е случило с тази жена, а и ми се струва странно, че ако наистина е било толкова гадно там, защо е стояла 5 години там и чак сега се е върнала... Не знамммм....Освен това на другия ден- отново същата работа, само че от друго познато семейство: " Едни наши познати това- едни наши познати-онова..." Именно затова ви пиша. Ако може някой да ме посъветва къде бих могла да прочето нещо от някой, който живее в Квебек ( Монреал), има ли наистина нещо подобно? Благодаря ви предварително!!!!
Аватар
hullboy
Изгонен от форума
Мнения: 3315
Регистриран на: Сря Окт 29, 2003 4:17 pm
Местоположение: Ottawa, Canada

Мнение от hullboy »

Питай ги тези твоите познати които са ти разказали за тяхната позната която не била доволна от Канада .
Кога те за последно бяха в Канада и видяха лично колко зле е в Канада а не чули от жена която може да е:
- с незавършен 11 клас.
- Да не знае англииски или френски.
- Да е 100 кила дебела
- и в Бг всички работи които някога е работила да са били с връзки.:)
mishel
Мнения: 16
Регистриран на: Съб Май 05, 2007 1:00 pm

Мнение от mishel »

Благодаря, че ми отговорихте така бързо и се радвам да чуя, че няма нищо такова.
Аватар
AleksandrAI
Мнения: 857
Регистриран на: Вто Авг 12, 2003 4:47 am

Мнение от AleksandrAI »

Зарежи какво ти говорят.
И да ти припомня че Канада не е само Квебек и си зависи само и единствено от твойте амбиций.

ПС: Тук е пълно с мрънкачи и изперкали. Ама няма да се плашиш, само стой далече от тях и не им слушай простотийте.

Действайте и успех.

Код за потвърждение: Избери целия код

Една често срещана грешка, която допускат при конструирането на абсолютно глупакоустойчива апаратура, е подценяването на изобретателността на пълните глупаци.
Аватар
zaia
Мнения: 640
Регистриран на: Пет Фев 18, 2005 6:09 pm
Местоположение: Vancouver
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Здравей, моят съвет е да четете колкото може повече информация за Монреал, гледайте снимки, сайтове за квартири, сайтове с обяви за работа, информация за това как се търси, как се пишат резюмета и мотивационни писма, правете всичко, което можете, за да сте максимално информирани и подготвени.
А дали е хубаво или не е различно за всеки човек. Имам познати, които са доволни от живота си там, говорила съм с хора, на които не им харесва. Според мен помага това да си се отделял вече от родния си край - примерно не живееш в родния град, не си близо до роднините си, живял си под наем преди, търсил си работа сам...за да не ти се случва всичко това за първи път в Монреал. Но някои хора просто са по-адаптивни от други, по-мотивирани, разполагат с повече спестявания..
Та това ми е другият съвет - без пари е трудно навсякъде, така че опитайте се да съберете прилична сума, за да не се чувствате притиснати още от начало, и да можете да търсите спокойно работа, да живеете в прилично жилище. Всичко това помага да се чувстваш добре на новото място. Успех с процедурата и смело напред към това, което искате :wink:
alkaponbg
Мнения: 795
Регистриран на: Пон Апр 03, 2006 6:07 am
Местоположение: Montreal

Мнение от alkaponbg »

Разни хора, разни идеали...и различни мотивации...
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Аватар
estoyanova
Мнения: 628
Регистриран на: Съб Авг 23, 2003 1:34 pm
Местоположение: Sofia
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Здравейте!
Много ще прочетеш ЗА или ПРОТИВ Канада.Много и ще чуете от познати.Аз също имам познати,които след 7 години в Канада се върнаха в България,но за части от секундата не съм се отказала да се боря за мечтите си.Моят съвет е да не слушате какво ви се говори ,а да обърнете внимание на приоритетите си по отношение на това заминаване.Все пак винаги има връщане ,ако чак толкова не ви хареса там.
Интересно ми стана твърдението,че там било глупаво да се раждат деца.Аз съм бременна в момента и живот и здраве август месец ще си имаме дъщеричка,но независимо от 9 месеца платено майчинство пак не виждам изход да отглеждам после детето си със 220 лв в БГ???!!!!А и искам второ дете,нещо което тук поне за нас е немислимо.Отделно искам да се развивам в областа ,в която работя,а тук и 5 живота да изживея няма как да стане.Просто БГ е една малка изстрадала страна ,в която турците и циганите ще са следващата сила ,а това не ми харесва.
Ето така изяснете за себе си основните неща,които искате да постигнете в Канада и няма как да не стане ,ако не го искате силно.
Горе главите!Държите сертификати в ръцете си!Знаете ли колко хора мечтаят да са на ваше място?
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Ами моя съвет е да отнасяте критично и към силно негативните и към силно позитивните мнения. Живота нито тук нито в БГ е само лош или само добър. Съберете информация за тези аспекти от живота и имиграцията , които най-силно ви вълнуват и следователно са решаващи за бъдещето ви.

Вярно е и , че дори и най-запознатите с живота тук кандидат-емигранти. когато пристигнат не виждат на 100 % това, което са очаквали, но все пак колкото по-добре сте информирани , толкова по-добре.
Аватар
kurta007
Мнения: 1121
Регистриран на: Съб Яну 14, 2006 7:48 am
Местоположение: Белия Свят

Мнение от kurta007 »

estoyanova написа:Просто БГ е една малка изстрадала страна ,в която турците и циганите ще са следващата сила
Така е ,да се връща които иска ,тук ги очакват е тея "европеици" :twisted:


(цъкни върху снимката за по-голям размер)
Изображение
NaviD
Мнения: 358
Регистриран на: Нед Фев 22, 2004 4:39 am
Местоположение: Mtl/CDN

Мнение от NaviD »

Здравей , mishel!

Аз съм от 6 седмици тук и с колкото българи съм се срещнал, толкова и мнения съм чул. Според мен наистина не е нищо особено, периода на адаптация е много неприятен, особено ако сте с малко дете. За заплатите е много относително, според за високи заплати трябва да се учи тук. Разбира се ако знаете поне единия език добре ( отлично ) и сте с конвертируема професия ще стартирате и по-бързо. Но ако дойдете със слаби езици, с професии, кооито тук не се търсят особено и сте оставили добра работа и нелош семеен доход и дом, тук ще се почувствате зле за неопределено време.
Странджата
Мнения: 3606
Регистриран на: Вто Дек 12, 2006 10:00 pm
Местоположение: Хъшия

Мнение от Странджата »

Нема се пуашиш от хорските приказки, смело напред! И един съвет от мен , пусни си песента на Кирил Маричков към филма ,,Дунав мост ,, когато започнеш да се разколебаваш!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Re: РАЗОЧАРОВАНИЕ В ПЪРВИТЕ ДНИ СЛЕД ИНТЕРВЮТО......

Мнение от sasho71 »

mishel написа:Не знам защо така се е случило с тази жена, а и ми се струва странно, че ако наистина е било толкова гадно там, защо е стояла 5 години там и чак сега се е върнала... Не знамммм....!!!!
АКо изкараш тука 5 години при всички положения няма да искаш да се върнеш в БГ, просто щото след третата година се претопяваш.
Издънките настъпват обикновено първата година, когато нямаш пари, или бачкаш някаква гадна работа, сричаш с езика, всичко ти е чуждо, няма роднини, няма подкрепа отникъде. Обикновено тогава хората си заминават, потресени от действителността, излъгани в очакванията си, и не щат и да чуят за гадната и студена Канада :lol: Не се сещам как беше онзи сайт против канада, ама по-добре е да не го четеш :twisted:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Guinness
Мнения: 1643
Регистриран на: Вто Яну 27, 2004 10:54 pm
Местоположение: Edinburgh,Scotland

Мнение от Guinness »

AleksandrAI написа:Зарежи какво ти говорят.
И да ти припомня че Канада не е само Квебек и си зависи само и единствено от твойте амбиций.

ПС: Тук е пълно с мрънкачи и изперкали. Ама няма да се плашиш, само стой далече от тях и не им слушай простотийте.

Действайте и успех.
Ето един много добър съвет на преуспял в Монтреал ,Кебек.Толкова е преуспял,че е избягал на 3800 км. от този град.Той самия е нагледно доказателство колко е добре у табарнашко.Не,че сред крави, смрад,реднеци и надрусани индианци е по-хубаво.
engi
Мнения: 86
Регистриран на: Пон Фев 20, 2006 5:29 am

Мнение от engi »

Здравейте,
След като сте извървяли пътя по получаване на сертификати за селекция и още повече утре ще пускате документи до Букурещ едва ли се нуждаете от съвети. Аз мисля че при всички случаи трябва да опитате. Това че някой дори и след като е преминал първоначалния период на адаптация се е върнал в България нищо не означава, той може когато си пожелае пак да замине в Канада нали така. Ако Вие се обезкуражавате още преди да сте тръгнали се обезсмисля цялата процедура най-малко заради похарчените пари. Може би очаквате да Ви отговорят предимно хора живеещи в момента в Канада, но аз съм бил макар и за кратко там повярвайте ми има какво да се види и научи. Може би може и сами да прецените, но след 40 години трудов стаж пенсия 120лева как Ви звучи. За съжаление това е реалността в България, макар че тавана на пенсиите е 400лв, колко човека ги получават. Да не говорим как се отглеждат и изучават две или три деца. Сигурно и там трудно се отглеждат деца и се изплаща ипотека, но само в Монреал живеят 3,5 млн. което предполага доста повече възможности.
Пожелавам Ви бърза процедура с федералните и успехи на канадска земя!
Големи надежди...
driver
Мнения: 280
Регистриран на: Чет Май 04, 2006 4:19 am
Местоположение: Montreal

Мнение от driver »

Както и преди съм казвал , не съм видял канадци да се натискат за визи за България. Тях трябва да броите а не българите които са се върнали. На една от срещите в Стара Загора имаше едно момиче което е било в Канада 2 или 3 години нещо не й харесало и се върнала, но след няма и 6 месеца , като не си намерила работа и като видяла за какво става въпрос си стягаше багажа за Канада.
Успех
Публикувай отговор