ОТКАЗ СЛЕД ПОКАНА ЗА ИНТЕРВЮ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
milena

ОТКАЗ СЛЕД ПОКАНА ЗА ИНТЕРВЮ

Мнение от milena »

Искам да ви опиша един случай с мой познат.Той си подаде вторите документи в началото на януари, тази година, след което получи писмо, в което го известяваха, да очаква покана за интервю през втората половина на 2004.Около месец след това, получи друго писмо, в което го поканваха да изпрати отново вторите си документи - особено тези във връзка с професионалната му реализация, и му съобщаваха, че точките му не стигали и че не може да упражнява професията си там. При изпращането на първите документи той събра необходимия брой точки.
За информация- той е инженер по образование и има стаж по специалността си над 3 години.В момента на подаване на първите документи беше на 36 години, а в началото на 2004 навърши 37.
Сега той си подготвя отново вторите документи, защото в писмото пише, че трябва да ги изпрати в 60-дневен срок,но се интересува дали да пише и до къде /e-mail,пощ адрес/ за да разбере какво става.
Ще ви бъде благодарен ако някой може да му помогне с инф.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Вместо отговор..

Мнение от Linko »

Милена,
Виждам, че 11 човека преди мене са разгледали постинга ти, без да ти отговорят. Реших поне да ти обясня защо се получава така.
Във въпроса ти просто липсва каквато и да е информация, която да ни послужи за даване на компетентен отговор.
Така, както си описала нещата, изглежда като някакъв абсурд.
1. Няма никаква смислена логика в тези думи: "...поканваха да изпрати отново вторите си документи - особено тези във връзка с професионалната му реализация, и му съобщаваха, че точките му не стигали и че не може да упражнява професията си там"Това се нуждае от много разяснения.
2. Нова безсмислица: "Сега той си подготвя отново вторите документи, защото в писмото пише, че трябва да ги изпрати в 60-дневен срок"Това, поне за мен означава, че са го накарали да започне процедурата наново - необяснимо.
Та съвета ми е, ако не си си изяснила нещата до край (бързайки да помогнеш), направи го и пак пиши във форума!
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

Мнение от emyangels »

Според мен това не е отказ след като го приканват да си изпрати отново документите!
Аз лично съм получила 2 подобни писма. След изпращането на вторите документи (септември месец 2002) получих писмо (октомври 2002) да се готвим за интервю през първата половина на 2003 година. След това писмо дойде ново (октомври 2002), в което ми съобщиха, че тъй като не съм се дипломирала не отговарям на изискванията им и ми замразяват кандидатурата докато не им изпратя диплома. Май 2003 им изпратих дипломата си. Обаче през август 2003 дойде ново писмо, което гласеше, че не разполагат с никакви доказателства за нашата съвместна връзка и ако не им изпратим такива в 30-дневен срок следва да ни разделят кандидатурите. Пратих доказателства и на 16 септември бяхме на интервю въпреки дългата кореспонденция, която водихме!!!
Разказвам всичко това, за да ви вдъхна кураж!!! Смятам, че дават шанс процедурата да бъде продължена!!! Погледнете дали казаното от първите документи съответства 100% с вторите и приложените документи доказват ли го. Приложете по-детайлна референция и длъжностна характеристика, за да покажете по-добре характера на работата. Помолете работодателя да се постарае да направи добре документите му!
Иначе адресът би трябвало да бъде същия, на който си е изпратил документите.
Успех!!!
milena

Мнение от milena »

Моят познат си подаде първия документ през лятото на 2003, след което получи вторите формуляри, които попълни и изпрати , заедно с платената такса за интервюто и всички преведени копия на документите си.Тези формуляри изпрати в началото на януари, след две седмици получи обратната разписка и след още две получи писмо, с което му обясняваха, че документите му са получени, досието му е заведено, да очаква писмо с дата за интервю през втората половина на2004 г.Тъкмо се беше успокоил и след още 2-3 седмици, т.е.в началото на февруари, получи писмо/подписано от Ла Рю/, че се налага да изпрати отново всички копия от документи- акт за раждане, дипломи, документи за стаж и т.н.Причината за това била че не събирал необходимия брой точки.
Въпросът ми е в това- как така ще се намалят междувременно точките му.
Във въпросното писмо няма обяснение за това - казва се само, че има проблем с професионалната реализация.Не му отказват направо - пишат че трябва отново да си изпрати документите в 60-дневен срок.
Дали трабва да изпрати и други документи за преквалификационни курсове , и други такива, които не е изпратил преди това, или да изпрати отново същите документи. Каква е логиката им и как така отначало ще събере необходимия брой точки, за да му изпратят формуляри, а после се оказва че не ги е събрал.
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

Мнение от emyangels »

milena написа:Въпросът ми е в това- как така ще се намалят междувременно точките му.
Във въпросното писмо няма обяснение за това - казва се само, че има проблем с професионалната реализация.Не му отказват направо - пишат че трябва отново да си изпрати документите в 60-дневен срок.
Дали трабва да изпрати и други документи за преквалификационни курсове , и други такива, които не е изпратил преди това, или да изпрати отново същите документи. Каква е логиката им и как така отначало ще събере необходимия брой точки, за да му изпратят формуляри, а после се оказва че не ги е събрал.
Точките му могат да се намалят ако той се е подвел и си е направил неточна калкулация още в самото начало или има някакви разминавания между първи и втори документи.
Ако изпрати отново същият комплект документи няма да си промени точките - нали вече разполагат с тези документи и казват, че не събира необходимия минимум. След като наблягат на професионалната му квалификация се постарайте да изпратите колкото се може повече, по-хубави и детайлни документи. Смятам, че трябва да приложите и всички доказателства за квалификация - може някой документи, който не му се стува толкова важен да е от значение. Помислете и за другите параметри, вижте не можете ли да намерите още нещо и да качите някоя друга точка!!!
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Нещо не ми става ясно. Защо искат пак акт за раждане и дипломи? Нали ги имат, те не са се променили за един месец. За мен това означава, че най-вероятно са забутали документите някъде и немогат да ги намерят. Иначе защо ще ги искат пак. А това за допълнителната квалификация може да е само оправдание. Все пак нека човека много внимателно си приготви отново всичко и непременно да приложи и подробна длъжностна характеристика.
Аватар
debel

Мнение от debel »

Видно от по-горе написаното господина можеби притежава диплома от старите образци в която не е написана каква е образователно-квалификационната му степен, а в приложенията на тези дипломи не са изписани и хорариума на лекциите и упражненията. Можеби ще му се наложи да си извади академична справка и бележка за магистърска степен /за завършилите преди 1995 г. съгласно чл. 6 от преходните разпоредби на новия закон за висшето образование./
УСПЕХ!!!! :beer: :beer: :beer:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Още една хипотеза..

Мнение от Linko »

Представям една хипотеза, която обяснява по съвсем логичен начин случващото се с познатия на Милена.
1-во предположение- предварителните документи са били попълнени без да е съобразено (особено за образованието и стажа), че написаното трябва да отговаря на 100% на последващия превод на оригиналните дипломи и атестации. Резултат:Образованието, след извършения превод на дипломата, изведнъж се оказва че не е "Formation privilégiée" и от тук - загуба на минимум 4 точки. Или пък, че професията не е "Profession en demande au Québec" - пак загуба на 4 точки.
2-ро предположение- някой много съвестен и мнителен чиновник решава, че не става въпрос за грешки, а (о ужас!) за опит за заблуда на Правителството на Квебек.Резултат:Изискват наново всички документи. Това е най-стария трик за проверка на лъжливи сведения, пише го във всеки шпионски роман (ей, не съм от ДС).
ИЗВОД:Прецизно оглеждане на нещата и представяне на необходимите документи, за доказване на съответствието съгласно изискванията за селекция.
Заключено