Какво е положението на Православната ни Църква в Монрeал?
Какво е положението на Православната ни Църква в Монрeал?
Не мога нищо конкретно да намеря за нашата църковна общност в Монреал. Дали Църквата ни там се грижи за емигрантите, стават ли купони по празниците,т.е. сбирки и други? Аз се опитах да се свържа по e-mail с отец Димитър, но не получих отговор. А дечицата ни ще имат ли възможност за поддържат българския си език, този просветен център Зорница деен ли е? Аз трябва да имам предварителна информация и в тази област!
В очакване на Годо...
Защо трябва да разчиташ на някой или на нещо за да запазиш знанията на децата си по български език,не мислиш ли, че и ти ще си тази която ще трябва да се погрижи това да стане и по-точно ако общувате в семейството си на родния език децата няма как да го забравят.В Неделното българско училище доколкото знам се изучават всички предмети на български език,така че невиждам защо да не е дейно...или се чудиш какво да питаш без много да мислиш.А и тези твои притеснения дали се правили купони май трябва да ти е най-малкия проблем.
Не разбирам какво имаш предвид под грижа за емигрантите.
Дечицата на първо време ще трябва да се справят в училище тук, изморително е много, та едва ли ще им остава време за неделното училище, мисълта ми е, че като начало това няма да е приоритет. Изхождам разбира се, от нашата ситуация, децата си виждаме по 2h вечер от понеделник до петък, остават ни само почивните дни, които предпочитаме да прекараме с тях заедно.
Дечицата на първо време ще трябва да се справят в училище тук, изморително е много, та едва ли ще им остава време за неделното училище, мисълта ми е, че като начало това няма да е приоритет. Изхождам разбира се, от нашата ситуация, децата си виждаме по 2h вечер от понеделник до петък, остават ни само почивните дни, които предпочитаме да прекараме с тях заедно.
Re: Какво е положението на Православната ни Църква в Монрeал
Предварителната информация е много важно нещо стига да не се размине с действителността.Dessita написа:... Аз трябва да имам предварителна информация и в тази област!
Съвети за успешна емиграция никой не може да ти даде.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче