Zdraveite!
Vaprosite mi sa kam vsichki, koito sa zaminali vav Federalna Canada directno ot Bulgaria. Za kakav period ot vreme stava zaminavaneto, ako si kandidatstvam s English ezik tvardo za Federalnata chast? Chuh za period ot okolo 4 godini. Naistina li e taka ili veche ne se chaka tolkova mnogo? I dali za tam triabva da si pratim molbite s maja mi v Bukurest ili moga i vav Viena?
Blagodaria vi predvaritelno!
Zdrasti tova koeto si chulm za vremetraeneto e vyarno, taka che si pomisli dobre. eto ti sapostavka Za Federalna CA osven che chakash okolo 36 meseca ti iskat i poveche pari v nalichnost IELTS. Za Quebec ti iskat Frenski no sumata koyato iskat da im deklarirash e po malka, cyalata procedura otnema max godina(razbira se che ima i izklucheniya v dobriya i loshiya smisal) vizata koyato poluchavash e edna za cyala CA taka che mojesh da kacnesh kadeto iskash. Az sashto sam podal dokumenti za Federalna CA i veche zapochvam da sajalyavam do tuk chakam veche 1,5 godina i ni vest ni kost kazaha che dokumentite sa OK i tova e. Ako vse pak reshish da podavash po Federalnata programa mislya che tryabva da pratish dokumentite v Bukuresht. No nai dobre vij na www.cic.gc.ca kakvi sa iziskavniyata za dvete chasti i reshi dali ti se chaka 4 god. ili shte sednesh da nauchish Frenskiya i sled edna godina shte si tam.
Uspeh
Zdrasti, Stef!
Mnogo blagodarsko za obektivnoto info. Ste pomislia oste po-seriozno, che 4 godini mi se struvat mnogo vreme.
Na teb jelaia kysmet i skoroshno zaminavane.
Oganche, tova kolko vreme sthe ti otneme e mnogo subektivno. Na mene mi otne za federalnata chast tochno: 7 mesetza i dori i intervju njamah. Poznavam i drugi sluchai bez intervju, t.e. ne sam izkluchenie.
Sredno spored mene otnema 1-2 godini, no ako ne znaesh ezika, tova vreme shte ti e dosta tzenno za da zashtitish tochkite si za english, a i tuka kato doidesh da ne si gubish vremeto da uchish english. Kazvam gubish, zashtoto kvartirite sa skapi a i razhodite, ako njamash rabota barzo shte ti stopjat parite s koito si doshla, taka che, ako si znaesh ezika, tuka shte ti e po-lesno da se adaptirash. Az bih posavetvala kachi si maximalno tochkite ot english i posle zaljagai i uchi.
E moje i po frenskata chast nikoi ne te spira. Kazvat bilo po-barzo, neznam ne sam opitvala, no... znam che darjat mnogo na frenskija!!!
kakto i da e, podavai barzo dokumentite, che vremeto leti!!!
Za tezi koito podavat sega za federalnata programa ili sa podali documenti sled 2002 godina vaji novia zakon. Ezikat e eddin ot punctovete, kadeto se nalagashe interview. Sega tam neshtata se izbistriat sas vavejdaneto na IELTS. Drug problem e ako nameriat nesaotvetstvie mejdu rabotata koiato si rabotil i taia koiato si pial che iskash da rabotish, no i tam neshtata se oprostiha.
Po princip interview se nalaga ako ima niakakvi neiasnoti.
Tova me kara da mislia che interviewtata drastichno shte namaleat, koeto shte dovede do nenenuemo sakrashtavane na srokovete (e mnogo se samniavam che vremeto za chakane shte stane tolkova kolkoto za Quebec).
Znachi po novia zakon dali shte ima interview (ottuk i sroka na chakane), zavisi edinstveno ot palnotata i tochostta na documentite koito podavate.
Hubavoto na novia zakon e che neshtata stanaha mnogo po-iasni. Edinstvenoto losho e che pass-mark-a, koito v momenta e 67 t. vinagi mogat da go promeniat, kakto nagore taka i nadolu i ako ste na granicata, da "uvisnete" i saotvetno da vi idat zian parite. Ama da se nadiavame che skoro niama da go promeniat.