dogovor za naem - prekratiavane?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
jolo

dogovor za naem - prekratiavane?

Мнение от jolo »

Molia pomognete s info!
predi mesetz podpisah dogovor za naem - okaza se oba4e, i to i v momenta na "nastaniavaneto" 4e 4uvam vsiaka duma, stapka i t.n. ot sasednia apartament.
otkazvam da se nanesa v apartamenta i se obadih na sobstvenika s molba da prekratim dogovora. sobstvenika otkazva ...
imam li 6ans da prekratia tozi dogovor ???
niakoi imal li e podobni sporove sas sobstvenici i kakvi sa posledicite s regie de logement ako vaob6te ne se nastania v apartamenta i otkazvam da prodalja tozi dogovor...
predvaritelno blagodaria na vsi4ki - pro4etoh 4e prekratiavaneto na dogovor stava po vzaimno saglasie, ili s preotdavane - no imam li 6ans bez da mi se nalaga da tarsia novi naemateli da prekratia tozi dogovor?
blagodaria!
Аватар
Jane

Re: dogovor za naem - prekratiavane?

Мнение от Jane »

jolo написа:predi mesetz podpisah dogovor za naem - okaza se oba4e, i to i v momenta na "nastaniavaneto" 4e 4uvam vsiaka duma, stapka i t.n. ot sasednia apartament.
Гласове чуваш значи. :P Абе то и аз чувам. Бъди сигурен, че и доста народ ги чува. :wink:
http://www.rdl.gouv.qc.ca/en/publications/ceder.asp
http://www.rdl.gouv.qc.ca/en/publications/bruit.asp
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Говори с Regie du Logement.
Така или иначе на тяхния сайт има всички регламенти.
Те винаги са на страната на собствениците.
Собственика е длъжен да ти осигури спокойствие, иначе ше го съдиш да ти намали наема.
Аз когато съм имал проблеми с шум със съседи съм опитвал да се разберем като хора а ако не става се разбираме като животни а именно викам куките и те им правят акт и евентуално след време се научават че така не може.
Ако искаш ми звънни и ше си полафиме и аз щи кажа кво съм преживял.
Айде успех -:)
:beer: :beer: :beer:
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Гласове чуваш значи.Абе то и аз чувам. Бъди сигурен, че и доста народ ги чува.
Samo tova Bateto ne trjabva da go vizda.
Znam ot sega kakvo ste kaze.

Ne mi vjarvate vie za darvenite baraki kato vi pisha vav foruma. Eto vi sega Canada i dogovori za naem v darveni baraki.:)
Ti pak se radvai che si pod naem i moze da se otarvesh kato izteche dogovora ili namerish drugi hora da vljazat tam. No da mu misljat tezi koito sa platili 200 000 - 300 000 za darvenata baraka.:)
Drugo si e tuhla chetvorka ili stroitelno blokche Itong s koeto e postroena kasta v BG na moreto.
Аватар
Agi

Мнение от Agi »

хехе чувал гласове, ние сутрин като се събудим по-раничко чуваме колумбиеца отдолу как хърка :lol: :lol:
знам че е гадно, но най-добре е ако може да се разбереш със съседите (дано не са черни), ако не в режито, собственикът е длъжен да ти осигури спокойствие, другият вариант е да намериш някой (който не чете форума) :wink: да го пренаеме и бягай в бетонен блок
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
Аватар
dog

Мнение от dog »

Ако нямаш гаранти и не си имал неблагоразумието да му оставиш социалния си номер, се изпарявай. Едва ли ще тръгне да те съди, по-лесно е да си намери нов наемател.
Имай в предвид обаче че идеални квартири няма. Ако са ти тихи саседите, ти е шумна водопроводната инсталация, под блока ти има магазин който се зарежда през нощта, в отсрещната кооперация лае куче или постоянно се карат, съседът ти си пали колата рано сутринта и я оставя да работи по половин час преди да отиде на работа. И други не по-маловажни, има мухал, не е добре направена изолацията и е студено, или не ти пускат парното както трябва, постоянно ти се запушва канализацията, водата тече слабо, съседът отгоре постоянно те наводнява, цветните готвят някакви манджи от което в цялата кооперация мирише на гадно, хлебарки на ята, а един приятел няколко пъти се събуждал от скандали и накрая извикал полиция и се оказало че гаджето крещи от кеф и така си откара една година, друг пък в центъра на Монреал в бетонов блок се маза 3 месеца с разни мазила срещу обривите по цялото тяло и накрая намери дървеници в матрака.
Може и да си късметлия и да си намериш нещо много добро, но то едва ли ще е на ниска цена.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Agi написа:хехе чувал гласове, ние сутрин като се събудим по-раничко чуваме колумбиеца отдолу как хърка :lol: :lol:
Да ви имам проблемите. Аз сутрин, докато закусвам, от банята дочувам как някой ъъъъ, изпуска напрежението, друг си секне носа. Аз в тоя момент пия кафе :twisted: Отврат ви казвам.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
Agi

Мнение от Agi »

Инди , ти в панелка живяла ли си?
аз не съм, и едва тук открих някои "радости" на съвместното съжителство, но си спомням една приятелка от Тракия ми разказваше как знаела наизуст банския репертоар на съседчето от горния етаж - 2ри клас, то винаги започвало с Високи, сини планини... и накрая викало Урааааа, предполагам облекчено, че е свършило с къпането. А пък брат й се оплакваше че докато си седял кротко с вестника във вецето съседът отдолу (вероятно зает със същото) му викал "Абе, ти няма ли да престанеш да пърдиш, бе!!!!"
:lol: :lol: :lol:
Последно промяна от Agi на Пон Яну 29, 2007 11:53 am, променено общо 1 път.
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Ja da vi kaza edna ot prichinite Hullboy da e tuk.

V sobstvenia mi ap, v BG chuvah tsjala nost voi na bezdomni kucheta i alarmi na koli zastoto sa aktivirani pri nai niska stepen. Dostatachno e da mine mikrobus pokrai tjah i zapochvat da svirjat. Njakoi alarmi svireha po 20 min dokato sobstvenika na kolata ne ja deaktivira. Sluchavalo se i po dalgo ako ne si e v kasti. i tova prez vecher.

Nad men edin si gledashe kuche ovcharka koeto laese sasto ako njakoi sleze ot asansjora na tjahnia etaz.

Dvama brataja ot sasednia vhod si kupiha TIR kamioni na koito smenjaha gumite v nedelja sutrin s edni ogromni chukve udrjaha po gumite dokato se otlepjat ot djanitite.
Kogato pak kamionite sa zdravi gi paleha v 03 prez nosta da pozagrejat 20 min. i nakraja svirkaha s edna svirka kojato zvuchese kato na korab za dovizdane na zenata kojato ot balkona kresteshe
"Da si izjadesh kuftetata koito sami ti slozila za hrana".

Nparvih im zabelezka za vsichko tova. Te mi kazvat: " Veche e demokratsia i tova e pazarnata ikonomika".
Pisah na kmeta 10 zalbi za parkiraneto na TIR- ovete che prechat na dvizenie, parkirane na koli na zivusti v bloka, shum ot klaksoni posred nost.
Nito otgovor , nito sadeistvie poluchih ot kmeta i tova v sobstvenia mi ap.

Eto sega sam v Canada, nikoi ne parkira i pali TIR-ove pred sgradata, mnogo mi e tiho i spokoino njama viesti alarmi, i voi na bezdomni kucheta.:)

Hullboy
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Agi написа:Инди , ти в панелка живяла ли си?
Живяла съм в панелка, ама чак такова чудо не е било, да ти кажа. Нито знаех репертоара на съседите, нито съм подвиквала на някой какво да прави в банята. Само няколко пъти сме се карали за наводнения и развалени асансьори :lol:

А Хълбой това, дето го разправя за алармите е абсолютно вярно. Една зима бях зверски болна - с ангина и други простотии, адски болки, карам на аналгини, ибупрофени и други боклуци само и само да заспя, че на другия ден съм на изпит. И в два часа се включва някаква аларма. Спряха, тя пак се включи. Пак я спряха, тя пак се включи. И така до три. В три вече си бипкаше профилактично на всеки десет секунди - след кратък оглед на ситуацията открих, че воят е бил провокиран от силен дъжд ( :twisted: ), а профилактичното бипкане - от последвалия лекичък дъждец ( :twisted: :twisted: :twisted: ). Обаждах се в полицията да ги моля да дойдат и да се скарат на собственика, казаха ми да си гледам работата. Няколко пъти. Докато накрая се съгласиха да дойдат - не си спомням как точно ги убедих, щото гласът ми някое време съвсем си замина горкия.

А пицарията точно до нас чат-пат ставаше на дискотека и си слушахме кръшните ритми на Азис и сие до нанайсе часа сутринта. Пак от полицията отказваха да дойдат, щото въпросната пицария имала разрешение за нещо си.

Поне такива работи тук няма - нито аларми на коли съм чула, нито звънка музика от близко заведение. Само рано сутрин като почнат да минават за боклука ми иде да вия.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Над нас се нанесаха някакви араби и се оказа че не можем да се разберем за шума който денонощно вдигат. Сега свалям едно лекарство което ще заредя на скромната ми 800W уредба за през уикенда...

http://dl18vsnl.rapidshare.com/files/14 ... nge-CD.rar

The Revenge CD

If you've got the neighbours from hell it's all very well asking them to keep the noise down, but how often does that work? The best antidote to their unholy racket is to make sure the din coming from your house or flat is worse! This CD is packed with 20 annoying noises and sound effects, just pick a favourite, click repeat on your CD player, stick in the earplugs that come with it (or even better go out for the evening!) and revel in the fact that you're getting your own back.

The CD has all sorts of great and chaotic sounds, from a huge party, trains, screams, drilling, dogs barking, and even orgasms (if you want to make them jealous), more than enough noises in fact to drive them simpering into submission.

A great way to get back at those noisy neighbors! Give them a taste of their own medicine with any one of these 20 ear-splitting sound effect tracks. Anyone who's ever lived in an apartment will really appreciate this hilarious CD! Imported from France.

Features:
* Revenge CD with 20 annoying noises
* Ear plugs
* Created by Atypyk of France
* Size: Standard CD size

Tracks include:
1) Drill
2) Party (At Least 200 People)
3) Orgasm (Outstanding)
4) Train
5) Drum (Played by a Child)
6) Inhuman Screams
7) Walking (High Heels)
8) Domestic Squabble
9) Doors Banging
10) Bowling
11) Unhappy Dog
12) Practicing Scales (Violin)
13) Traffic Jam
14) Garbage Truck
15) Newborn
16) Phone Ringing
17) Ball Game
18) Pigeons
19) Spring Cleaning
20) Cock-a-Doodle-Do!
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Ми Yahoo, що не им викнеш куките да им направят 2-3 акта от по 120$ и да видиш как ше се научат да не шумят, аз имах един български циганин до мене който много обичаше да излиза на балкона пред прозореца на спалнята ми и да свири на акордеон и пее в 03:00 ма накрая се насвири на акордеон и напя -:)
:beer: :beer: :beer:
canat

Мнение от canat »

da ne bi da mu vzeha akordeona? :lol:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

И аз съм живяла в панелка в БГ и имахме големи проблеми със съседите над нас (пиано, огромно куче, водата спира всяка вечер, а те забравят крановете отворени и познай в нас какво става, на връх нова година тече вода от контактите и фасунките), както и с лая на бездомните кучета и алармите на колите, а, имахме и тирове пред нас, и гаражи, дето работят като кафенета и т.н. Та тук се родих, толкова тихо навън, че в началото чак ми пречеше. Само боклука като събират и ония огромните за снега като минават, къщата се тресе. Но тази год. няма много сняг, та...
Обаче сега сме попаднали на едни съседи отгоре, ега ти ужаса. Движат се все едно, че са сами в сградата, вечно изтърват някакви гюллета по пода, или щанги, не знам; като оставят 24-пака на земята, чак у нас се чува дрънкането на бутилките. И отвреме на време става як бардак: уж живеят 2 души (майка и син), но в някои периоди не знаем колко са горе. Та търпим тропота на цялата тумба в продължение на дни. Говорихме със собственичката. Онач отишла да говори с тях, и после като се почнаха едни обяснения с каката отгоре ... пишман станахме. През 2 дни идва да се обяснява как се съобразява, как сложила шумомери в хола и спалнята на сина си, как щяла да купи килим заради нас, та да изолира стъпките и т.н. и т.н. Обяснения по 1/2 час. Понеже ние бяхме казали на собсвеничката, че ако продължава така, ще напуснем, тая отгоре се затръшка: йок, вие сте идеални съседи, не искам да се изнасяте, ако пак има проблеми, аз се изнасям! Надуха ни се главите от взаимни уверения как искаме с мир да се разберем. 1-2 седмици беше идеално и после - всичкия бордел на нова сметка. Но ние вече си траем и чакаме да ни изтече договора. Писна ни от местене вече, но този път ще е по-генерално, направо града сменяме 8)
Та се чудех: в тоя случай си мисля, че не е за полиция. Освен нас, другите не ги чуват, в смисъл няма крещене, музики след 11 и т.п. Просто изроди, които не се съобразяват, че живеят в барака, и то не сами.
Обичам да преча
canat

Мнение от canat »

nad nas niama gliulleta, ami topchenze.....niakakvo bebe iztarva (ili hvarlia) vsiaka sutrin kato se sabudi (v 5:00!) niakakvo topche, koeto pochva da se tarkalia bezspirno po poda/parketa :crap: .
(topchenze, nishto rabota shte kazhete, ama se varti po nervite ni, ili po-skoro nervite ni se vartiat okolo nego :rotate: na kalbo sa stanali veche :evil: )
Заключено